Guardiola: Vždycky budu moci říkat, že jsem trénoval Messiho

08.03.2012, 12:17
Aktuality
Až nečekaně jednostranná záležitost se stala z osmifinále Ligy mistrů mezi Barcelonou a Leverkusenem. Obhájce trofeje si z Německa přivezl výhru 3:1, včera pak odevzdanému Bayeru nasázel ještě o čtyři branky více. Pozornost na sebe upoutal znovu ve formě hrající Lionel Messi, který je prvním hráčem, jemuž se v jednom duelu LM povedlo dát pět branek...

Argentinský útočník láme rekordy Ligy mistrů a brzy se zapíše i do historie Barcelony. V současné době má na svém kontě 228 branek, nejlepší střelec historie katalánského klubu Cesar Rodriguez jich dal 235.

"Tohle byla pro Messiho opravdu zvláštní noc, musíme mu připravit velkou oslavu v den, kdy překoná rekord Cesara Rodrigueze. Vždycky budu moci říkat, že jsem trénoval Messiho. Patří mu obrovské uznání a bude jenom na něm, aby se jednou rozhodl, kdy tuhle scénu opustí," pěje chválu na adresu svého svěřence trenér Pep Guardiola.

Messi se prosadil už v prvním vzájemném duelu v Leverkusenu, kde krátce před koncem zvyšoval na 3:1, včera pak své galapředstavení odstartoval ve 25. minutě, kdy v situaci sám na brankáře přehodil gólmana Lena. Před odchodem do kabin se trefil podruhé, krátce po změně stran pak dovršil hattrick a znovu toho dosáhl způsobem, jako ve 25. minutě.

Messimu se pak rozhodl konkurovat střídající Tello, jenž dal dvě branky, stejný počet ovšem do konce utkání přidal ještě trojnásobný držitel Zlatého míče a stal se tak prvním fotbalistou, který v jednom zápase Ligy mistrů nasázel pět branek.

"Porazili Valencii a měli za sebou výhru nad Bayernem Mnichov. Liga mistrů je hodně náročnou soutěží. Manchester City a Manchester United už jsou venku, ale i tak je třeba přistupovat k zápasům zodpovědně. Víme, že před finále je ještě třeba vyřadit dva soupeře. Benfica je historickým klubem, Milán je pak soupeřem, jehož bych chtěl ze všech nejméně. Rád bych pak pogratuloval APOELu, jeho zlepšení říká o fotbalu hodně, pro tak malou zemi toho dělá strašně moc," zhodnotil pak Guardiola další tři jisté čtvrtfinalisty.

"Není to jenom o jeho dnešních pěti gólech, svou třídu ukazuje už řadu let. Nyní patří do stejné kategorie jako Pelé a Maradona," prohlásil sportovní ředitel Leverkusenu Rudi Völler. "Barcelona nás ve druhém poločase sestřelila. V lize možná ztrácí na Real Madrid deset bodů, ale pro tuto chvíli je stále nejlepším klubem na světě ona," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (395)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele