FORTUNA:LIGA - souhrn 13. kola: Derby jednoznačně pro Slavii

22.10.2022, 17:57, aktualizováno 23.10.2022, 20:54
Komentáře a souhrny
Slavia zvládla hravě bitvu o hlavní město, Spartu už do přestávky zostudila čtyřmi brankami a vedení si v klidu pohlídala. Liberec vyhrál v derby proti Jablonci a natlačil se v tabulce natěsno na první šestku. Plzeň porazila Baník a upevnila si svoje vedení v průběžném pořadí. Přestřelku v Mladé Boleslavi zvládli domácí, Slovácko v závěrečných pasážích strhlo výhru nad Teplicemi na svou stranu...

Slavia Praha - Sparta Praha 4:0

23.10.2022 19:00

Góly: 5. Václav Jurečka, 12. Jakub Hromada, 30. Lukáš Masopust, 45+3. Peter Olayinka

Dala se čekat těsná bitva o druhou pozici, namísto toho se ale derby rychle stalo jednostrannou záležitostí. Slavia zápas proti Spartě rozhodla v podstatě již v první půli, za níž nenáviděnému rivalovi vstřelila celkem čtyři góly. Letenští s žádnou odpovědí nepřišli a z Edenu tak odcházeli jako zpráskaní psi.

Slávisté tak uhájili druhé místo a na rozdíl od uplynulé sezony zvládli první derby v sezoně. Po 13. kole ztrácí na vedoucí Viktorii Plzeň stále tři body. Sparta zůstává v tabulce třetí, avšak čtvrtý Hradec Králové zůstává pozadu už jen kvůli horšímu skóre.

Necelé dvě hodiny hrůzy z pohledu Letenských spustil již v páté minutě utkání stoper Vitík. Ten si chtěl pomoct malou domů, jenže vlastnímu gólmanovi Kovářovi adresoval slabou hlavičku. Místo Kováře byl u míče první číhající Jurečka, jenž nabídnutou příležitostí nepohrdl a rozjásal Eden poprvé.

Podruhé explodovaly Vršovice radostí o sedm minut později. K odraženému balónu se na hranici pokutového území dostal Hromada, jenž se nerozpakoval a poslal kulatý nesmysl přesně k tyči mimo Kovářův dosah. Na neobvyklého střelce Hromadu chtěl navázat tradičnější autor branek. A taky že Olayinka v 17. minutě dopravil balón po standardní situaci rozehrané Juráskem do sítě. Ve vzdušném souboji s Kovářem si však počínal nedovoleně a sudí Zelinka tak odpískal útočný faul.

Třetí gól nicméně sešívaní brzy vsítili. Jurásek po rozehrávce rohového kopu nakrátko poslal balón do ohně, Kovář nejistě vyboxoval merunu pouze před sebe, kde nedůrazu bránících sparťanů využil Masopust, jenž i s pomocí břevna donutil Kováře znovu kapitulovat. Hosté byli na lopatkách, domácí naopak v naprostém rauši.

Až ve 36. minutě se Letenští dostali do slibné šance. Výrazně jim pomohl chybující stoper sešívaných Ousou, jehož obehrál Kuchta. Ten následně hledal nabíhající spoluhráče, načež pobídku tečoval Ousou směrem na brankáře Slavie Koláře, jenž vytěsnil balón na rohový kop. Čtyři minuty nato se po volném kopu Højera odrazil míč k Pavelkovi, který ovšem pálil příliš vysoko. Nad břevno mířil také Kačaraba, jehož k hlavičce vybídl centr Juráska.

Už se zdálo, že sparťané dohrají první půli bez další úhony. Jenže po vlastním autovém vhazování ze třetí minuty nastaveného času adresoval Kuchta nepřesnou zpětnou přihrávku. Jurečka následně vyhledal v šestnáctce Olayinku, který zakončením z první zvýšil na těžko uvěřitelných 4:0. Není divu, že se kouč hostů Priske na své svěřence viditelně zlobil.

Po změně stran už toho moc k vidění nebylo. Ani jedno mužstvo nevystřelilo za 45 minut mezi tři tyče a za zmínku stojí snad jen Masopustova hlavička z 58. minuty, která po rohovém kopu Juráska proletěla vedle tyče do zámezí. Jinak si zaplněný Eden vítěznými chorály užíval zničení Letenských.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - FK Teplice 2:1

23.10.2022 16:00

Góly: 85. Filip Vecheta, 90+4. Stanislav Hofmann - 42. Abdallah Gning

Slovácko bylo proti Teplicím viditelně lepší, dlouho se však v útoku trápilo. Moravané se ale navzdory nepříznivému stavu nevzdali a v závěru otočili výsledek na svou stranu. Hrdinou domácích se v nastaveném čase stal obránce Stanislav Hofmann.

Dobývání hostující svatyně zahájil v první půli přízemní střelou Havlík, kterou ve svých rukavicích utlumil brankář Grigar. Na Havlíka poté navázal Tomič, jenž se hezky uvolnil na pravé straně, avšak výsledný projektil slovenského obránce Grigara nezaměstnal. Mezi tři tyče se po standardní situaci rozehrané Havlíkem netrefil ani hlavičkující Hofmann.

Pořádně se Grigar musel znovu činit poté, co si na Reinberkův centr naskočil Kozák. Zkušený gólman, jenž se právě v zápase proti Slovácku stal nejstarším prvoligovým hráčem v historii Teplic, se však blýskl efektní i efektivní robinsonádou. Teplice toho směrem dopředu moc nevymyslely, přesto se ve 42. minutě dostaly zničehonic do vedení. Sražená střela Hybše vedla k Juklovi, po němž se balón dostal k Gningovi, jenž šťastný "pinball" zakončil do odkryté části domácí brány.

Po změně stran se Moravané dlouho pořádně trápili v koncovce. Nejprve po přihrávce Petržely pod sebe orazítkoval břevno Havlík. Později po centru Kadlece vytáhl Hofmannovu hlavičku nad břevno Grigar. Později centroval pro změnu Kalabiška, jenže Tomič hlavičkoval do tyče.

Až v 85. minutě se Slovácku povedlo bránu soupeře odčarovat. Další pas Kadlece našel na zadní tyči Vechetu, jenž hlavičkou z úhlu nachytal do té doby bezchybného Grigara - 1:1. V nastavení se utkání chýlilo k dělbě bodů, tu však domácí nakonec odmítli. Havlíkův nákop v páté minutě nastavení vyhledal nikým nehlídaného Hofmanna. Tomu stačilo správně nastavit pravou končetinu, kterou balón usměrnil k tyči mimo Grigarův dosah. Nastala obrovská euforie v táboře domácích a pochopitelně velké zklamání na straně hostů.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 4:3

23.10.2022 16:00

Góly: 45+3. Daniel Mareček, 62. David Pech, 83. David Šimek, 86. Daniel Mareček - 4. Roman Květ (pen.), 58. Václav Drchal, 73. Roman Květ (pen.)

Třikrát se Bohemians dostali na hřišti Mladé Boleslavi do vedení, nakonec si ale zpět do Vršovic neodvezli ani bod. Domácí totiž nalezli odpověď na všechny góly soupeře a sami se v závěru dostali do vedení, které už nepustili. Vynikající zápas odehrál především záložník Středočechů Daniel Mareček, jenž přitom v automobilovém městě hostuje právě z Bohemians.

Střelecký účet zápasu se otevřel záhy po úvodním hvizdu. Ještě v první minutě zahrál stoper Boleslavi Suchý ve vlastním pokutovém území rukou. Hlavní arbitr následně celou situaci zhlédl ještě jednou u videa, načež nařídil penaltu pro hosty. Odpovědnost na sebe vzal Květ, jehož úmysly sice brankář domácích Šeda vystihl, avšak na pokus nejlepšího střelce "Klokanů" nedosáhl.

I za stavu 0:1 se Pražané rádi tlačili do útoku. V 18. minutě vypálil zpoza šestnáctky Prekop a Šeda musel zasahovat: střelu útočníka Bohemky vyrazil nad břevno. Středočeši tahali většinu první půle za kratší konec, přesto se jim těsně před odchodem do kabin podařilo vyrovnat. Šimek z pravé strany nacentroval do předbrankového prostoru, kam si naběhl Mareček, jenž se z první trefil přesně k tyči.

Hosté si jednobrankový náskok vzali zpět v 58. minutě. Nejprve své spoluhráče hledal z levé strany Květ, po odrazu míče pálil Köstl do tyče a dorážející Drchal už rozvlnil síť. Tentokrát však úsměv na tvářích fotbalistů hrajících v zeleno-bílých dresech vydržel jen čtyři minuty. Po hodině hry vyslal Mareček pas od levé postranní čáry, kulatý nesmysl proskákal až na zadní tyč, kde jej za záda gólmana Bohemians Valeše uklidil Pech.

Další ránu museli zeleno-bílí zkousnout poté, co Jánoš v 65. minutě fauloval Fulneka. Sudí Berka totiž usoudil, že Jánošův zásah na koleno protihráče si zasloužil červenou kartu, kterou středopolaři Vršovických nakonec taky udělil. Chvíli nato ale Berka hostům naopak pomohl. Sice si opět musel pomoct videem, po hloupém faulu Šimka na Drchala na hranici pokutového území nicméně odpískal druhou penaltu pro Pražany. I tentokrát se z jedenácti metrů nemýlil Květ - 2:3.

Závěr ale Bohemians vůbec nezvládli. Nejprve v 83. minutě dovolili vykoupení Šimkovi. Obránce Boleslavi si naskočil na centr Fulneka a hlavičkou k tyči opět zajistil rovnovážný stav. Ten opět vydržel jen chviličku, avšak v 86. minutě se do vedení konečně dostali domácí. Ladra vrátil balón před bránu, kde se nejlépe zorientoval Mareček, jenž svým druhým přesným zásahem v utkání rozjásal příznivce Středočechů.

Boleslav mohla vsítit i pátý gól. Šimek totiž v první minutě nastaveného času nebezpečně hlavičkoval, trefil ale břevno svatyně Bohemians. I tak si domácí museli koncovku střetnutí pochvalovat, neboť v ní vydolovali zdánlivě ztracené tři body.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:3

23.10.2022 15:00

Góly: 53. Filip Kubala, 65. Filip Kubala, 88. Matěj Koubek

Hradec Králové pokračuje ve vynikajících výkonech a v tabulce už dýchá na záda třetí Spartě. Po skalpech Teplic a Brna si "Votroci" poradili také s Českými Budějovicemi, které bez vyloučeného Lukáše Havla inkasovaly hned třikrát.

V prvním poločase se Východočeši ještě zastřelovali. Vašulín po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně, mezi tři tyče nemířil ani technický pokus Smrže, jenž se na trávníky vrátil po vypršení disciplinárního trestu za červenou kartu. Nadějně vypadala Smržova kolmice na Kubalu, po níž ovšem útočník Hradce pálil z úhlu jen do boční sítě.

Hostům po změně stran ulehčil snahu Havel, který po špatném zpracování míče tvrdě fauloval Kubalu. Rozhodčí po pobídce kolegů od videa usoudil, že si Havel za svůj zákrok zaslouží nejtvrdší trest, a tak zadáka Dynama udělením žluté karty vyloučil. Z následné standardní situace rozehrané Radou hlavičkoval nepřesně Čihák.

V 53. minutě už ale šli Votroci do vedení. Kubala si za obranu Jihočechů naběhl na přesný pas od Klímy a křižnou přízemní ránou překonal gólmana Budějovic Janáčka. Náskok Hradce poté mohl po chybě Čavoše navýšit Vašulín, jenže nezužitkoval přihrávku od Kučery a trefil pouze Janáčka. V 65. minutě už si Vašulín počínal lépe. Po narážečce s Rynešem předložil balón Kubalovi, jenž zblízka přidal svou druhou branku v zápase.

Alespoň o čestný zásah domácích se po centru od Skovajsy mohl postarat Škoda, hlavičkoval však těsně vedle tyče. Místo snížení se tak v 88. minutě potřetí radovali Východočeši. Opět u toho nechyběl Kubala, který tentokrát adresoval přihrávku Koubkovi, který velkou šancí nepohrdl.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:1

22.10.2022 19:00

Góly: 8. Lukáš Kalvach, 20. Jan Kliment, 78. Jhon Mosquera - 61. Ladislav Almási

Po třech vstřelených brankách v Jablonci se Plzeň prosadila třikrát také ve 13. kole. Západočeši udolali ostravský Baník a učinili další krok k titulu podzimního mistra soutěže. Zatímco Viktoria se dál vyhřívá na prvním místě, Slezané setrvávají v dolní polovině tabulky.

Kouč Pavel Hapal se tak na lavičce Ostravanů musel smířit s první soutěžní prohrou. Baník přitom v plzeňských Štruncových sadech neodehrál špatný zápas, doplatil však na zaváhání v defenzivě, které soupeř nekompromisně trestal. Domácí se naopak mohli zase jednou spolehnout na stoprocentně koncentrovaného strážce svatyně a i díky němu odčinili překvapivé středeční vypadnutí z národního poháru.

Baník sice v prvním poločase vystřelil vícekrát, góly ovšem padaly pouze do jeho svatyně. Skórovat mohl už krátce po úvodním hvizdu Kliment, jehož z levé strany vyhledal Vlkanova, avšak útočník Plzně trefil tyč. V deváté minutě už šli Západočeši do vedení. Domácí získali míč po špatném autovém vhazování Slezanů, Chorého sice ještě vychytal brankář Laštůvka, toho ale z dorážky překonal Kalvach.

Vyrovnat skóre mohl Almási. Toho ke vstřelení gólu vyzval centrem Kuzmanović, načež se slovenský útočník pověsil do vzduchu, nebezpečnou hlavičku však vyrazil gólman Viktorie Staněk. A tak ve 20. minutě znovu skórovali Plzeňští. Pravý bek Havel zase jednou podpořil ofenzivu svého celku a poslal balón před bránu, kde jej za Laštůvkova záda uklidil Kliment.

Domácí do přestávky ještě jednou podržel Staněk, jehož po pasu od Jurečky prověřil neortodoxním zakončením kolenem Tetour. Kaňku na jinak povedené první půli však z pohledu Západočechů způsobilo zranění autora druhého gólu Klimenta, který musel kolbiště opustit pravděpodobně pro poranění zadního stehenního svalu.

Navzdory dvoubrankovému manku se Baník nevzdal a po změně stran usiloval o zdramatizování duelu. Snížení měl na hlavě Smékal, jenž na začátku druhé půle nahradil Jurošku. Nová tvář na hřišti si naskočila na Fleišmanův centr a hlavičku mladého forvarda zastavila tyč.

Po hodině hry už se Slezané dočkali. Frydrych z pravé strany vyvezl míč do vápna, kde hledal Smékala. Ten netrefil míč ideálně, před bránou Plzně nicméně vznikla nepřehledná situace. V ní se nejlépe zorientoval Almási, jenž využil zaspání zadáků Viktorie a doslova vší silou dotlačil merunu za brankovou čáru - 2:1.

Poté ovšem aktivita hostů ustoupila do pozadí. Po delší době se tak gólu přibližovala Viktoria. Chorý ještě nevyužil pobídku Havla, neboť přestřelil, v 78. minutě už si však domácí vzali dvoubrankový náskok zpět. Rychlý protiútok zakončili nahrávající Jirka a zakončující Mosquera, jenž tak definitivně zlomil odpor houževnatého Baníku.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - FC Trinity Zlín 2:1

22.10.2022 16:00

Góly: 70. Rudolf Reiter (vl.), 82. Vít Beneš - 38. Lamin Jawo

Zlín po skalpu Liberce toužil zdolat také Olomouc a ke splnění odvážného plánu dobře vykročil. Po změně stran ale přišel o náskok, a jelikož domácí Sigma udeřila hned dvakrát, zůstaly hostům jen oči pro pláč.

Do první šance se tlačil útočník Hanáků Chytil, jenž se prodral kolem Simerského a zkoušel gólmana Zlína Rakovana překvapit z úhlu, nakonec však jeho pokus do brány hostů neprošel. O slovo se přihlásil také Chytilův útočný kolega Růsek. Toho od rohového praporku našel centr Zmrzlého, avšak Růsek hlavičkoval těsně vedle tyče do zámezí.

Moravané se prvně osmělili díky Reiterovi, který z pravé strany přihrál Dramému. Křídelník Zlína zakončoval z první a brankář Olomouce Trefil střelu i s problémy zneškodnil. Hanáci kontrovali únikem Růska po autovém vhazování, Rakovan však včas vyběhl a počíhal si na oblouček protivníka.

Sedm minut před přestávkou se už měnilo skóre. Po autovém vhazování Reitera se balón dostal k Jawovi, ten si odstavil Pokorného, utekl také druhému stoperovi Benešovi a svůj úprk zakončil přesnou střelou k tyči. Zkraje druhé půle se Zlín chvíli radoval z druhé trefy. Po rohovém kopu rozehraném Čanturišvilim rozvlnil síť Hlinka. Jenže před zakončením si při zpracování pomohl rukou a sudí gól nakonec odvolal.

Šanci tak dostala Sigma, která v 70. minutě vyrovnala. Chvátal si na pravé straně hřiště narazil s Vodhánělem a jeho pas si do vlastní brány nešťastně srazil Reiter. Za dalších dvanáct minut dokonali domácí obrat. Zmrzlý rozehrál standardní situaci centrem na Beneše, ten se prosadil ve vzduchu a stejně jako v Mladé Boleslavi se gólovou hlavičkou stal hrdinou Olomouce. Kapitán hostů Procházka se sice vehementně rozčiloval, neboť dle jeho mínění se standardka vůbec neměla kopat. Jeho protesty však rezultovaly pouze v žlutou kartu pro nespokojeného zadáka.

V nastaveném čase měli Moravané jednu slibnou šanci k vyrovnání. Hrubý z hranice pokutového území zkoušel Trefila překonat obstřelem, nicméně mladý gólman bravurně zasáhl. Z protiakce pak sice Chvátal nezamířil do odkryté svatyně, i tak se Sigma po závěrečném hvizdu mohla radovat.

Více informací k zápasu

FK Pardubice - Zbrojovka Brno 1:3

22.10.2022 16:00

Góly: 80. Dominik Mareš - 40. Jakub Řezníček, 50. Jakub Řezníček, 74. Jakub Řezníček

Utkání s Pardubicemi jasně demonstrovalo, na kterých hráčích stojí hra brněnské Zbrojovky. Michal Ševčík s Jakubem Řezníčkem režírovali výhru Moravanů. Zatímco Ševčík všechny gólové akce hostů vymyslel, Řezníček je spolehlivě proměnil.

První půle přitom moc nenasvědčovala tomu, že by se Brňané měli oproti předešlým nevyvedeným týdnům herně zlepšit. Ostatně blíže gólu byly nejprve Pardubice. Hostující Alli odvrátil míč hlavou pouze k Janoškovi, který z voleje trefil břevno. Poté už se poprvé připomněl Ševčík, jenž přihrál Allimu, avšak rychlý křídelník Moravanů se trefil jen do náruče brankáře Východočechů Markoviče.

Později se Alli uvolnil okolo Černého a Ševčíkovi oplatil laskavost, jenže šikovný středopolař z voleje přestřelil břevno. Ve 40. minutě už se ale Zbrojovka mohla radovat. Ševčík na hraně faulu obral o balón Helešice a vynikající přihrávkou okamžitě nastartoval Řezníčka, jenž se trefil přesně k tyči - 0:1. Do přestávky se ještě pokusil kontrovat Janošek, mířil ovšem příliš vysoko.

Vstup do druhé půle vyšel ideálně Brňanům. Akci z 50. minuty, která vedla přes Ševčíka a Součka, zakončil další střelou mimo Markovičův dosah Řezníček. Na 0:3 mohl upravit Alli, jenže po centru zprava přestřelil svatyni Pardubic. Z pohledu Východočechů mohl snížit Lima, avšak po centru od Mareše netrefil bránu Zbrojovky. Aktivní Mareš vymyslel také pas na Hlavatého, ani jeho hlavička ale nezaměstnala brankáře hostů Berkovce.

A tak v 74. minutě přidali třetí gól Moravané. Ševčík průnikovou přihrávkou vysunul Alliho, jenž akci vyšperkoval přiťuknutím k Řezníčkovi, jemuž už zbývalo pouze trefit se do odkryté svatyně. O šest minut později se Pardubicím alespoň povedlo připravit Berkovce o čisté konto. Po přihrávce od Hlavatého si střeleckou pozici připravil Mareš a jeho tečovaný projektil zastavila až síť. Na 1:4 mohl v závěru po centru od Fouska upravit Rogožan, ten ale akci dvou střídajících hráčů zakončil nepřesnou hlavičkou. I tak se Zbrojovka po závěrečném hvizdu radovala z první ligové výhry po více než měsíci.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Jablonec 2:0

22.10.2022 16:00

Góly: 41. Michael Rabušic, 75. Mick van Buren

Útočná mizérie Jablonce dál trvá. Po zápasech s Pardubicemi, Vyškovem a Plzní nevsítili svěřenci trenéra Davida Horejše gól ani v severočeském derby. Domácí Liberec se naopak prosadil dvakrát a poprvé od 11. září se radoval z ligové výhry.

Jablonec přitom utkání začal nadějně. Jovović se z pravé strany prodral kolem protihráčů a vyhledal v pokutovém území spoluhráče Sejka. Host z pražské Sparty ale nezakončil ideálně a gólman Slovanu Vliegen tak neměl s jeho pokusem příliš starostí. To Liberec se svou největší šancí v první půli naložil dokonale. Frýdek rozehrál standardní situaci na Červa, jeho volej pak do brány uklidil Rabušic. Gólman hostů Hanuš signalizoval ofsajd marně.

Po přestávce se Jablonec málem dočkal dárku od domácího Mészárose. Útočník domácích zahrál ve vlastní šestnáctce rukou a rozhodčí tak nařídil pokutový kop. Po konzultaci s kolegy u videa ale arbitr svůj verdikt přehodnotil, neboť jeden z nabíhajících hráčů hostů se nacházel v postavení mimo hru. Penalta se tedy nekopala.

Čtvrhodinu před koncem přidal Slovan pojistku na tříbodový zisk. Višinský odcentroval z pravé brány před Hanuše, kde nikým nehlídaný Van Buren přidal druhý gól Liberce. Jablonec tak na vítězství v derby čeká už přes tři vzájemná klání, zároveň se ještě víc prohloubila jeho současná krize.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň12102026:832
2.Slavia Praha1391340:1228
3.Sparta Praha1365224:1523
4.FC Hradec Králové1372417:1223
5.Bohemians Praha 19051354422:1919
6.Sigma Olomouc1353518:1418
7.Slovan Liberec1353518:1618
8.Zbrojovka Brno1252520:2417
9.FK Mladá Boleslav1344520:2016
10.1. FC Slovácko1344517:2216
11.Dynamo České Budějovice1343614:2415
12.Baník Ostrava1335518:1914
13.FK Jablonec1334618:2213
14.FK Teplice1334619:3013
15.FC TRINITY Zlín1326513:2012
16.FK Pardubice1320119:366

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (233)

Přidat komentář
Pablos

Řezníček

Reagovat
Bagr007

Reagovat
Salfovic

Na čele střelecké tabulky Řezníček, Tecl, van Buren, Chorý a Chramosta.

Konec světa se blíží.

Reagovat
smazaný uživatel

Homer měl zase pravdu.

Reagovat
Pride

Je vidět, jak moc je česká liga v prdeli.

Reagovat
Cotton

Spíš to je tím, že nejlepší útočníci Hložek a Beauguel odešli. Kdyby Kuchta neměl 5 zápasů trest, tak je nahoře taky a ne jen tyhle kopyta.

Reagovat
smazaný uživatel

Kuchta v téhle konkurenci ještě v pohodě krále střelců vyhraje.

Reagovat
Salfovic

Tak ta první trojka se vzhledem k dosavadním kariérám neskutečně střelecky urvala, možná že už na podzim vytvoří svá střelecká maxima.

Reagovat
Pride

Zrovna Standa se už vystřílel do konce kariéry, tam bych se nebál, že by mohl nějak reálně konkurovat na krále střelců, van Buren má konečně důvěru v nějakém solidním klubu, ale ten zbytek, to je hrůza.

Reagovat
ondrasch77

Ještě bude s prstem v nose v Klubu kanonýrů

Reagovat
krisa

Reagovat
vestinustarychdubu

Bohuzel, nadprumerny derby. Dulezity tri body.

Reagovat
ondrasch77

Proč bohužel, však jste upletli z hovna bič a vyhráli?

Reagovat
vestinustarychdubu

Jako takhle, me ten zapas bavil, docela fajn kulisa. Spis jsem to myslel, ze ani Slovan ani Jablonec nehraje nijak oslnive ale i v ramci toho, to byl relativne slusnej zapas :D

Reagovat
ondrasch77

Mě se to docela líbilo (až na naši žalostnou koncovku), byla snad jen jedna pasáž kolem 35. minuty tak cca 10 minut, kdy nikdo nechtěl hrát..., za mě taky dobrý i pořestože jsme s vámi rupli.

Reagovat
ratusek

hráli jste pěkně. Ale máte v týmu paliče no

Reagovat
ondrasch77

proto taky nechápu proč se vůbec objevují diskuse o odvolání Hořejše

Reagovat
ratusek

počkej, kde?

Reagovat
ondrasch77

Na Isportu si nějací investigativci plnili zadání..., hned dva články k tomu nasmolili, samozřejmě naprosté píčoviny...

Reagovat
Rothbard

Řezníček. Maže si všechny hejtery.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
Bagr007

Reagovat
mistr129

Trio nejlepších střelců Řezníček, Tecl, van Buren asi nejlépe vystihuje letošní úroveň soutěže

Reagovat
Svandik68

Proč Řezníček?

Reagovat
Greny

Ale Řezníček tam je zcela zaslouženě .. být mladší tak z něj Trpis už dělá delo

Reagovat
mistr129

Tak zaslouženě tam jsou všichni tři, ty góly museli dát sami. Jen to vypovídá o úrovni obran těch horších - Řezníček gól Olomouci, gól Hradci a zbytek proti týmům od 10. níže. Tecl obdobně - gól Liberci, gól Zbrojovce a jinak týmům ze skupiny o záchranu, van Buren gól 9. Budějovicím a jinak skupině o záchranu.

A zkrátka bys nečekal, že nejlepší z útočníků jako Jurečka, Almási (ok, tihle byli delší dobu zranění), Kuchta, Čvančara, Kliment nebudou mít ani půlku gólu prvního - tihle všichni zůstávají za očekáváním.

Reagovat
stajnko

Kliment byl mesic a pul zranenej

Reagovat
mistr129

Pravda, dopisoval jsem ho tam zpětně a zapomněl na něj

Reagovat
Uwe háže buly

Kuchta pět zápasů stop a cvancara zranění

Reagovat
Greny

Jo jenže ty to vole bereš z pozice Slavie... Kdy každýho valcujete.. v držení míče atd já si třeba myslím že takový Řezníček u vás i v tomto věku by měl neskutečný čísla (zajímalo by mě čísla on x Tecl)

Reagovat
Bagr007

Spíš neměl, potřebuje být útočník číslo 1 a mít důvěru, jinak mu to tak nejde. A to by ve slávii neměl.

Reagovat
Salfovic

Neprosadil se ve Spartě ani v Plzni, proč by se měl teď prosadit ve Slavii ?

Reagovat
soukup

aha, a co vystihuje to, že v popředí střelců Serie A je navrátilec z Číny Arnautovič nebo v PD 35letej Aspas?

Reagovat
Bex5

Aspas je borec

Reagovat
Pride

Aspas ale nemá v 35 první nebo druhou gólovou sezónu jako Tecl nebo Chramosta.

Reagovat
Bakary3

Mně to přijde až na pár výjimek vždy stejný

Nahoře se vždy pohybují kopyta, který se za 10 let v lize trošku vykopali.

Reagovat
mistr129

https://eurofotbal.cz/fortuna-liga-cz/2021-2022/statistiky/tabulka-strelcu/

Tak já srovnávám třeba s loňskem, kdy se 13 hráčů dostalo na 9 a víc gólů, ale za "kopyta" bych nazval snad jen Radu a Puškáče. Předloni taky mezi nejlepšíma dvanácti jen Škoda a Juliš (+ Doležal, ale ten ty góly dával víc sezon po sobě)

Reagovat
Bakary3

Hm..

Já nevím, nějakou tragédii v tom úplně nevidím, on třeba Řezníček je vysmívanej že je spíš hloupej, ale hráč je dobrej.

Chramosta se mi třeba líbí, ale dlouho se moc neprosazoval ...

Zas bych z toho nedělal něco, co by mělo svědčit o nekvalite ligy

Reagovat
ZB 07

Řezníček skvělej výkon. Důležitý tři body, který ale musíme potvrdit doma s Libercem, barážový pozice jsou furt strašně blízko.

Reagovat
Rothbard

Co je to za úchylku navážet se do ligy podle toho, kdo jsou jejími nejlepšími střelci? Ti kluci mají formu a střílí ji to a liga nemůže za to, že Kuchta stál kvůli tomu, že v jeden moment nechal mozek na půlce, když byl ve vápně, Kliment je skleněný, Jindra to střídá víc jak Andrejko ministry zdravotnictví, Hložek v lize už není a jiného mladého a talentovaného snajpra v lize nevidím, který by byl v případě formy horkým zbožím a skvělým vývozním artiklem.

Reagovat
Didier Drogba

Asi tak, byly casy, kdy byl nejlepsi strelec Lafata, coz bylo taky ultra kopyto, ale mel cich na goly a v ceske lize mu to padalo.

Reagovat
GrimeBaller98

Ultra kopyto? To vis o fotbale pekny hovno

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Didier Drogba

Pardon, byl to utocnik se skvelou technikou, rychlosti a fyzickymi dospozicemi a proto se prosadil v zahranici a reprezentaci…

Reagovat
vestinustarychdubu

Jako na evropskej fotbal nemel, ale lez by mela liga v soucasnosti nekoho, jako byl Lafata. Nevidim duvod ho v ramci ligy shazovat, sypal to tam rok co rok, jedno jak.

Reagovat
meno

Řezníček

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
Cotton

Reagovat
Witcher

Hodně sem někdo fotku letec Lafata ať to nemusíme dál řešit

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
andrew96

Jak kdyby kvalita naší ligy někdy závisela na špičkových forvardech. Pořád zlatý Řezníček oproti Kowalíkovi třeba.

Reagovat
soukup

Reagovat
$dolar$

Reagovat
GrimeBaller98

Svět je v pořádku. Meszaros prisernej fotbalista

Reagovat
Greny

JŘ37 > LK37

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kepy_FCB

F+F ven!!!

Reagovat
Mirek na tenisu

Fleišman dopředu jako Roberto Carlos, v obranné fázi jako Pepa Jouda z odborářské jedenáctky OKK Koksovna Šverma...co s tím pane trenér?

Reagovat
Wyrda

Dopředu už to taky není co to bývalo. Dneska se mu snad nepovedl jediný centr.

Reagovat
andrew96

Takže dozadu jako Roberto Carlos.

Reagovat
ratusek

Ndefe taky na hovno. Celkově obranná hra stojí totálně za hovno

Reagovat
SuperBanikovec

Reagovat
HorajzmAmmann

Hapal to zvednul celkem rychle...snad ten progres bude pokračovat.

Příští týden Frydrych, Fleišman v základu a 3 body proti MB

Reagovat
Martin9719

Pochvala pro Míšu že nedal čuchnout zbytku lavičky. Flákači jako Bassey si musí uvědomit že jinak hrát nebudou.

Reagovat
Blasphemer

No já nevím, ten program bude teď dost náročný a to nevystřídání jsem tím pádem moc nechápal. A nebyli na lavičce jen flákači.

Reagovat
Martin9719

Do zápasu teď půjdou hlavně Pilař a Jirka, ve Zlíně nás čeká kalamita, na lavičce nebude prakticky jak oživit ofenzivu. Ale tihle hráči tolik odehráno nemají, na únavu se nebudou moct vymluvit. A hlavně jak říká Csaplár, je to jen ve vašich hlavách, neříkejte mi že se po 3 dnech pauzy nepřipravíte na zápas.

Reagovat
Spalovač šancí

Třeba ty flákače "šetří" do LM

Reagovat
$dolar$

Frydrych strašná parodie.

Reagovat
Martin9719

Stojící panák.

Reagovat
Kepy_FCB

spíš č...k

Reagovat
Martin9719

Hráč zápasu dnes král středu pole Kalvi. Dál palec pro Chorého, excelentní akce Jirky už podruhý - ten si jednoznačně zaslouží hrát a být tady.

Reagovat
ratusek

Počkej nepičoval si náhodou po Hlučínu na Jirku? Stejně jako na Bassyho a další?

Reagovat
Martin9719

Na všechny. U Jirky jsem psal že bych mu ještě dal čas, kdežto Bassey je pro mě out.

Reagovat
Blasphemer

Na Jirku jsem nadával já. Dnes samozřejmě nemám co vytknout, tak snad bude takhle pokračovat.

Reagovat
Bex5

Jako souhlas ... snad se chytne. A Bassey to v sobe ma, tak jeste se nastavit v hlave, ze musi zase drit a pujde to.

Reagovat
Mirek na tenisu

Kalvach už je delší dobu základní pilíř hry Plzně. Jenom Strejček ho pořád nedokáže využít v sestavě národního mužstva. Odborník na svém místě.

Reagovat
KnoxXx

Jirka

Reagovat
HorajzmAmmann

Almasi 36 zápasů 18 branek Myslím, že slušný Hraje dobře na to, že už měl být dávno v píči a simuloval měsíc zranění

Reagovat
kbtk23

Jo jenže on to měl v piči. Pak mu Mikloško řekl, tě pokud se nevzpamatuje, tak půjde do rezervy...pak si uvědoměl že má ještě smlouvu na 3 roky a začal něco hrát

Reagovat
bobis21

Co to zase meleš za pičoviny? Vždyť hrál už před příchodem Mikloška

Reagovat
Bex5

Ok, Hlucin necham bejt, kdyz pujdou aspon v lize od zapasu k zapasu takhle

Reagovat
Pablos

Když jsem včera koukal na Baník, vzpomněl jsem si na slova Poborského ve stylu, že když oni centrovali ve svých dobách tak, protože cíleně posílají přihrávku na spoluhráče, dnes ty hráči, centrujou jen tak do prostoru, že si to kdyžtak někdo najde. To bylo včera ukázkové. Ale není to samozřejmě jen Baník, ten mi ten výrok jen připomněl.

Plus ještě mě zaujalo, když si hráč hezky přebere v záloze balón rovnou do běhu, před ním dálnice a on to potáhne na 2 metry a zbavuje se míče. To tam bylo snad 6x za zápas Už mě tyhle idiotsky robotí návyky český školy fakt serou občas.

Reagovat
Pablos

A samozřejmě nejkrásnější bude dnešní zápas večer, kdy český fotbal přeci potřebuje ke konkurenci v Evropě hlavně více těžkých zápasů… a pak budeme zase čumět na to jak každej souboj bude končit faulem, simulací, hádkami a nesouhlasem a debatama s rozhodčím, že tam nebudou 3 souvislé přihrávky po sobě ani, už jsem tak něják předem přesvědčen

Reagovat
Slovácký trojboj

Ufff... Dobrá otočka.. Slovácko!!!

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
oli9

Reagovat
John Obi Mikel

Teplice to měli dobře rozjeté V Boleslavi taková přestřelka

Reagovat
ratusek

A FDF pláče

Reagovat
Rothbard

FDF nikoho nezajímá. Divák chce vidět góly.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Cože?

Reagovat
$dolar$

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Spalovač šancí

Co ty jsi za diváka?

Reagovat
Pride

Reagovat
Kiss Me Polka!

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Zdechlina

FCS Už jsem nevěřil. V útoku jsme strašní panicové Kozák za mě totálně zbytečný hráč Je marný

Reagovat
ratusek

Tak ho pošlete domů. Stejně na to čeká

Reagovat
Zdechlina

Reagovat
ACSMan

Nechci se vytahovat ale

39%

Držení míče

61%

Reagovat
Igner Farnsworth

Gratulky

Reagovat
srbic13

mame spravny smer!

Reagovat
John Obi Mikel

Super výkon v prvním poločase, ve druhém sice údržba, ale i tak derby zvládnuté na jedničku. Dnes jsem to opravdu nečekal, poslední dobou jsme vypadali nejslabší za posledních 5 let a dali jsme nejvyšší výhru od 1948.

Reagovat
Rothbard

Nejvyšší výhra v derby jednoho z týmů od 6.5.2000, kdy Sparta vyhrála 5:1.

Reagovat
John Obi Mikel

Myslel jsem naši nejvyšší výhru

Reagovat
Salfovic

Ještě najít podobně vysokou prohru Sparty.

Reagovat
Rothbard

Však jsem jí napsal. Těch 5:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo ze Sparty má nejhezčí přítelkyni? ptám se protože mě zajímá, která chudinka to odskáče v posteli nejvíce, když se dneska Letenští na hřišti šetřili do ložnice

Reagovat
Rothbard

Jestli jsou v posteli stejně neschopní jak na hřišti, tak aby si našly druhého nabíječe nebo aspoň nějakou umělinu.

Reagovat
Jacks11

Z tyhle sračky co hráli se jim ani nepostaví kkt

Reagovat
Carlos Juan Pablo
Reagovat
Salfovic

Slávisti by za ten odchozenej poločas měli dostat pokuty

Reagovat
smazaný uživatel

Gentleman Trpišovský hráče o poločase požádal, ať Spartu úplně nezesměšní a pouze kotrolují vysokou výhru. Navíc víc bojovnosti => větší šance na zranění. Kdo by o to stál.

Reagovat
$dolar$

Ta Sparta je fakt k hovnu.

Jinak mi není jasný, z čeho se Spartě věřilo, když neporazila jedinej silnější tým.

Reagovat
j_mrazik

Kurz byl kolem 1,82 vs 4,4.

Reagovat
$dolar$

Na Slavii vsadilo 50 %, na remizu 10 % a na Spartu 40 %.

Reagovat
John Obi Mikel

Snad se teď vzpamatujou a porazí vás. Ale asi jsem trochu snílek.

Reagovat
meno

Snad bude hrát Dorley víc střední zálohu.

Reagovat
Bakary3

Tak teď s Juráskem na beku je to povinnost a divím se, že tam není při ty bide už dávno

Reagovat
delfin

jn bylo to good.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Oscar je preci nekreativni kopyto, ten to nemuze hrat.

Reagovat
delfin

Jak to myslíš, nekreativní kopyto?

Reagovat
Rothbard

Oscar je kopyto, proto střední zálohu musí hrát Dorley.

Reagovat
delfin

Ale Dorley se jmenuje Oscar, pravda?

Reagovat
Rothbard

Říká se, že v každém derby předvádí Olayinka herecké etudy hodné Oscara, pravda?

Reagovat
delfin

Cloumají s tebou démoni.

Reagovat
Rothbard

Jsem celkem v životní nerovnováze poté, jaký jsem dostal výsměch za můj příspěvěk výše, že FDF nikoho nezajímá. Celkem čas popřemýšlet nad životními prioritami.

Reagovat
delfin

Doporučuji nějaký dobrý koán, pravda.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Nj ale kam s Provodem a Ševčíkem?

Reagovat
meno

Gólman - Bořil, Ousou, Hovorka, Jurásek - Holeš, Provod - Ševčík, Dorley, Ewerton - Sor

Za mě ideální sestava.

Reagovat
Stannis Baratheon

Bořil

Reagovat
meno

Je hrozně vidět, jak chybí v roli kapitána. Stejně jako chybí LK37 Spartě

Reagovat
Stannis Baratheon

Vážně věříš že se ještě vrátí do sestavy? Já teda ne.

Reagovat
meno

Jo

Reagovat
meno

A když to bude blbej návrat, tak roli sígra musí vzít Lingr. Holeš je fajn kapitán, ale není to hecíř.

Reagovat
ACSeRw!n

Liberec ?

Reagovat
Imos

neříkej dvakrát, s takovýma hráčema bychom se před vás na třetí místo dostali

Reagovat
ratusek

Tohle by se za pana trenéra Vrby nestalo. Vrba>Priske

Reagovat
Losinho

Slušel by tomu i pátej gól, ale super zápas

Reagovat
Selänne

Reagovat
cristiano.K.

nebyla výraznější šance na něj v druhé půli.

Reagovat
PlackaSKS

Hlavička Masopusta?

Reagovat
Losinho

Tam byl jen ten Masopust no.. a Usor byl v dobrý pozici, zrovna on to z těch 20 metrů k tyči uklidit umí.

Reagovat
Pablos

jednou z dvaceti pokusů

Reagovat
Losinho

On má tu střelu hodně dobrou.. ale poslední dobou mu to tam nepadá no.

Reagovat
Pablos

já vím, že má... ale narážel jsem právě na to, že když to vemu i se zápasy v pohárech, tak takových 20 pokusů na 0 gólů už asi nasbíral v klidu

Reagovat
Salfovic

Proč se ta střela Kuchty po chybě Ousoua, kterou Kolář vyrazil rukou, nepočítá jako střela na bránu ?

Reagovat
Rothbard

Letělo to dost možná vedle a navíc Ousou to tečoval.

Reagovat
Salfovic

Ale když je střela zblokovaná, ale stejně míří do brány, tak se to počítá jako střela na bránu, ne ?

Reagovat
vanGomm

V tomto mají sázkovky vždy pravdu

Reagovat
Rothbard

Beru jak to má Livesport (což není úplně oficiální statistika, ale budiž). V zápase Bolka-Bohemians měli domácí 20 střel celkem a zároveň statistika říká, že měli 8 na bránu, 5 mimo a 7 zblokovaných, což beru, že je vše z těch celkem. Takže střelu na bránu beru takovou, která by bez zásahu brankáře skončila gólem, ani ne na tyči, prostě gól.

Reagovat
vanGomm

Už je to dávno jsem vsadil u jedné sázkovky na naší fotbalovou ligu počet vstřelených gólů na celé kolo.Měl jsem vsazeno,že padne min.30 gólů.Po 7.odehraných kolech padlo už požadovaných 30.Což znamenalo,že i kdyby ten poslední zápas skončil 0:0,tak byl tiket vyhrávající.Jenže pondělní dohrávaný zápas se nehrál pro nezpůsobivý terén.Vyhodnocení sázkovky bylo vrácení vkladu.Tedy žádná výhra!!Takže podobné sázky jako počet je rohů,stěl atp. není vůbec dobré

Reagovat
Rothbard

To mě ty "celokolové" sázky baví. Škoda, že EF vypisuje jen cz ligu, něco z Anglie a Německa a když je LM teda no. Teď jsem měl, že padne v celém kole 22,5+ gólů a 36,5- žlutých. Góly jsem měl už před derby v pohodě a žluté jsem v zápase pražských S potřeboval max 6, bylo 5. Ale sázkovky berou, že se musí odehrát všechny zápasy z toho kola, i když má sázkař sázku ok i bez toho zrušeného zápasu/ů. Určitě to budou mít napsané i někde v podmínkách.

Reagovat
mistr129

Což je logický, protože kdyby to tak nebylo, tak sázkovka vyplatí výhry těm, kterým to vyšlo už předtím, ale ti, kterým to nevyšlo, budou chtít vrátit vklad, protože nebýt odložen íby to mohlo vyjít

Reagovat
vanGomm

Jenže problém je v tom,že ty sázející co měli na tiketech vsazeno méně jak 30 gólů,tak těm vklad nevrátili.Pokud se kolo nedohrálo tak se měl vklad vracet přece všem.

Reagovat
Mass

Kdyby se počítaly i zablokovaný střely, tak jich Slavia měla proti Kluži 60.

Reagovat
monty25
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

To co jsme předvedli byla hrůza. Ale až zase všichni budou nadávat na to, že velké zápasy v lize nejsou hezké na pohled a jsou samý faul, tak si vzpomeňte na tenhle zápas.

Rozhodčí měl docela volný metr (což je dobře) a přesto odpískal Slavii 18 faulů, ale dal jen 1 žlutou za fauly.

Reagovat
Spalovač šancí

Za útočné fauly se moc karty nedávají

Reagovat
Mass

A ta žlutá byla ještě pro Oleye za tu strkanici. Slavia udělala docela dost faulů, ale nic hrubýho nebo vyloženě taktickýho. Většinou fauly z gegenpressu, při kterých ani nehrozí standartky.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Ne, ta žlutá byla za loket. Tu pro Oleye jsem nepočítal.

Jenže to je ten problém, u nás udělá tým 20 faulů a dostane jen 2 karty. Což je pro ten tým výhoda. Pak se nemůžeme divit, že u nás dost velkých zápasů dopadne bramboračkou s hromadou faulů. Kdyby to dneska Sparta soubojově nevypustila, tak to mohla být válka jako vždycky a nekoukatelný fotbal.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Jak spolu souvisi matny vykon Sparty a pocet faulu v utkani?

Reagovat
kilobyte

Nijak. Proč?

Reagovat
jackinho10

Jo ale dost tech faulu treba ani nebylo. Kolem Karabce s Mincevem se staci probehnout a uz lezi na zemi. A podle me zadny faul od slavistu nebyl takovy jako hned ten prvni od Danka, za ktery dostal zlutou kartu, tak moc nerozumim tomu, proc by Slavia mela mit vice zlutych..

Reagovat
John Obi Mikel

Přesně tak

Reagovat
Coutinho10

jinak Zelinka to dnes zvládnul velmi dobře, měl by bejt vždy jasná volba na ty velký zápasy

Reagovat
John Obi Mikel

Zase to měl ale dneska hodně jednoduché.

Reagovat
Coutinho10

mně se např. líbilo, že hned ten 1. nebezpečný faul na Olieho ocenil žlutou pro Daňka, tím taky ukázal, že jasně nastavil, že ten zápas se mu nevymkne

Reagovat
vanGomm

Zvládnul to,protože to měl snadnější.Ve 12.minutě bylo vlastně hotovo.Druhá půle se už hrála tak nějak z povinnosti.Tím ale nechci říci,že je jinak špatný rozhodčí.Naopak patří k těm našim lepším.

Reagovat
Coutinho10

jako jo, Sparta už pak byla odevzdaná, ale např. bycj vyzdvihnul tu žlutou pro Daňka, ten 1. faul na Olieho úplně na začátku zápasu, že hned nastavil, že to nebude tolerovat ty nebezpečný zákroky

Reagovat
smazaný uživatel

Celkem dobře. Na evidentní faul před 3. gólem měl upozornit spíš VAR. Obejmutí soupeře oběma rukama a natlačení na golmana. Navíc zcela záměrné. Jinak měl úlohu ulehčenou zbabělou hrou Sparty.

Reagovat
Coutinho10

toho jsem si úplně nevšimnul, možná spíš postrčení od Olieho, ale ne nějak zásadní bych řekl a spíš tělem...normální souboj, Kovář to podcenil

Reagovat
PlackaSKS

Podle mě tam byl dost jasný faul. Neovlivnil zákrok kováře, ale myslel jsem, že se k tomu vrátí

Reagovat
Coutinho10

pustil jsem si to ještě jednou, bylo to nakonec od Ousoua a souhlas, že celkem do něj šel rukama...při sledování zápasu mi to až tak nepřišlo, ale klidně se k tomu asi VAR mohl vrátit a kdyby chtěl, tak odvolat gól

Reagovat
kilobyte

Za mě teda dost šetřil kartami. Volnější hru beru jako plus, ale písknutý fauly by se měly více trestat. Jinak hráče nedonutíme méně faulovat.

A ten "faul" na Masopusta byl dobrý výsměch. To ho Minchev do té nohy kousnul nebo co tam viděl? Za mě jasná vysoká noha.

Reagovat
Coutinho10

jako mohl dát víc karet, ale nebylo to tak, že by šetřil pro jednu stranu...myslíš ten moment, jak tam Zelinka celkem něco důrazně Masopustovi říkal, jak byl na zemi ? Tam z opakovačky bylo vidět, že ho přišlápnul myslim právě Minchev, když byl Masopust na zemi, ale za to ta karta myslím nebyla, to nebylo vidět, až z opakovačky

Reagovat
kilobyte

Ne, myslím jak Masopust hrál vysokou nohou a rozhodčí písknul faul na něj. Bylo to pár minut po situaci, kterou popisuješ ty.

Já nemluvím o šetření jedné strany, ale o celkovém trendu. Sparta se z toho poučí (doufám) a v příštím zápase bude faulovat stejně. Pak z toho bude 40 faulů, tak jako vždycky. Potom se bude zase všude rozebírat proč největší zápas ligy není hezký na pohled a proč v top ligách není v takových zápasech tolik faulů.

City dřív hrálo vysoko a když ztratili míč a neměli šanci získat rychle míč, tak hru přerušili faulem. Vzhledem k tomu, že to bylo na útočné polovině, tak rozhodčí dával žlutou výjimečně, přitom to často smrdělo dobrou útočnou akcí a kdyby to nepřerušili "nevinným" faulem na začátku, ale třeba o pár vteřin a pár metrů dále, tak by to byla jasná žlutá za taktický faul. Pak se to začalo řešit a rozhodčí začali dávat více karet a najednou City pozměnili taktiku.

Reagovat
Firkraag

Jo, to byl totální fail. Musel ho kousnout.

Reagovat
Coutinho10

zkoušel jsem to dohledat, ale bohužel jsem nenašel ani tu situaci, kterou jsem popisoval já, tak jestli máš cca minutu, kdy to bylo, klidně mrknu, protože si to úplně nepamatuju

zajímavý porovnání se City, jo, možná na tom něco bude, každopádně fotbalu ten metr, co Zelinka dal pomohl, ikdyž věřím, že vám by stejně jako v minulých letech víc vyhovovalo, kdyby to bylo víc rozkouskovanější

Reagovat
kilobyte

Myslím, ze to bylo ke konci, asi kolem 80. minuty. 30 faulů mi teda přijde rozkouskovaný až dost.

Zelinka měl štěstí, že byl zápas rozhodnutý v podstatě ve 4. minutě. Takže neměl moc těžkých rozhodnutí a chyby, které udělal, zapadly.

Reagovat
Coutinho10

tak jsem si to proklikal po tý 80. minutě a jediný sporný, co tam bylo, tak tam byl ten Olayinka vs Minchev a náznak hlavičky, ale s Masopustem tam už nic nebylo...no to je jedno

když to vezmeme obecně, jasně, určitě se dá souhlasit, že kdyby to nebylo od začátku tak jednoznačný a de facto po zápase, tak by to asi měl těžší, ale i tak bych věřil, že si poradí....působil na mě, že si do toho nenechal kecat, uměl důrazně domluvit jak našim, tak vašim hráčům, takže za mě spokojenost

Reagovat
jackinho10

Ano Masopust hral vysokou nohou, ale Mincev nechtel hrat mic vubec, vzdyt se tam otacel zady. Nevytvarej tady nejake konspiracni teorie, nemas to zapotrebi

Reagovat
Pablos

vysoká noha je faul ...jaký konspirační teorie ? Hráč nemusí chtít hrát míč, proč by musel jako ? Je to jeho chyba kdyžtak ...ale faul je faul

Reagovat
jackinho10

Takze kdyz protihrac nechce hrat mic a ja si ho zpracuju vysokou nohou, tak jsem toho protihrace fauloval jo?

Reagovat
kilobyte

Pokud ho přitom trefíš do těla od pasu nahoru, tak ano je to faul.

Reagovat
jackinho10

Coz tady nebylo

Reagovat
Pablos

Ono stačí jen v blízkosti hráče takhle zpracovat... nemusíš se ho vůbec dotknout. Jako když šlapákem jdeš na míč a k souboji s hráčem ani nedojde, píská se šlapák, tak se píská i vysoká hra nohou.

Reagovat
jackinho10

Ano ale musi tam byt ten souboj o mic. Promin ale zadny normalni fotbalista na svete nesvadi souboj o mic zady a ja tady nechci rozebirat jednu situaci po druhe v zapase. Toto nemelo vubec zadny vliv v tom utkani.

Reagovat
Pablos

Proč souboj ? Jako on to není primárně faul... ale prostě nebezpečná hra toho hráče co jde nohou takhle vysoko. A když se tohle nepískne, tak co není to nic tak hrozného... ale když se to pískne dokonce opačně, tak to už prostě za zmínku stojí a o nic jiného, než že jsme se o tom zmínili nejde. Pokud by si byl jen jiného názoru a nenapsal vyloženě konspirační teorie, že nemá zapotřebí vytahovat, tak bych ani nereagoval.

Reagovat
jackinho10

Ale tady jde o to, ze Mincev uz do toho souboje naskakoval otoceny zady, on neuhybal nebo se neotocil ve chvili, kdy videl Masopustovu nohu vysoko.

Reagovat
Pablos

To nemá žádný vliv na to vysokou nohu. Bránit přeci můžeš i otečený zády (je to tvoje blbost)... pokud tím nefauluješ, což se přeci shodneme, že Minčev nefauloval.

Reagovat
kilobyte

Když ti někdo máchne nohou u hlavy, tak se otočíš. To že "obránce" uhne, aby nedostal kopačkou do hlavy, neznamená, že to není faul.

Tohle vlákno je o hodnocení rozhodčího, takže to docela vliv má.

Reagovat
jackinho10

Ale tady jde o to, ze Mincev uz do toho souboje naskakoval otoceny zady, on neuhybal nebo se neotocil ve chvili, kdy videl Masopustovu nohu vysoko.

Reagovat
kilobyte

A co mění to jestli do toho souboje šel zády? Při vysoké noze se nemusí protihráče ani dotknout.

Reagovat
bobis21

I bez kontaktu je to faul, pokud je soupeř blízko. Bez ohledu na to, jestli jde o souboj nebo ne, prostě je to nebezpečná hra.

Reagovat
Bakary3

Jako jasně, kdyby nebyl široko daleko nikdo, bylo by stupidní to písknout jako faul, když ani teoreticky žádný nehrozil, tady ale není o čem.

Reagovat
Pablos

no jasný

Reagovat
jackinho10

To bys toho protihrace ale musel trefit

Reagovat
Pablos

na to už jsem odpověděl

Reagovat
kilobyte

A jak tedy Masopusta fauloval? Tím že se otočil?

Reagovat
jackinho10

To samozrejme faul nebyl. To byla chyba Zelinky, ze to piskl jako faul na Masopusta. Dle me to nebyl faul ani na jednu stranu.

Reagovat
kilobyte

Dle pravidel to faul je.

Reagovat
jackinho10

Masopust ho ale netrefil.

Reagovat
srbic13

faul to nebyl, byla to nebezpecna hra trestana neprimym volnym kopem. jasne pochybeni, taky me to nasralo, ale v kontextu toho utkani to samozrejme vubec neni tema, na tom se asi shodnem vsichni

Reagovat
smazaný uživatel

Všichni ne, podle mě to rozhodlo o výsledku, od toho momentu sparťani přestali věřit v obrat.

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
srbic13

Reagovat
smazaný uživatel

Největší ostuda co jsem osobně zažil na stadionu. K zblití a jestli ani po dnešku vedení nepochopí že Pavelka, Wiesner a dalších pár hráčů jsou top možná tak pro Žižkov, tak už nevím. Jsme zaslouženě pro smích.

Reagovat
Abbe Faria

to jste

Reagovat
kilobyte

Wiesner je poslední dobou na pěst. Nikdy to nebyl žádný extra hráč, ale to co předvádí teď je fakt hrůza. Člověk by řekl, že když přišel Mejdr, tak začne makat, ale on snad naopak ještě ubral.

Smutné je, že největší rozdíl mezi Slavií a námi byl v soubojích. Tedy přesněji řečeno v aktivitě. Což není o talentu. Nevím jestli to bylo špatným nastavením v hlavách a nebo kvůli brzkému gólu, ale oboje je špatně.

Reagovat
ratusek

Protože konkurence v podobě Mejdra je směšná

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
Selänne

Stěží prvoligový hráč...

Reagovat
meno

První liga s přehledem, ale není to úroveň na kterou by měla mířit Sparta. Pro Hradec, Olmík, Bolku, i ten Jablonec s Libercem je v pohodě.

Reagovat
meno

Hell klidně i do Slovácka

Reagovat
doshcz

Reagovat
kilobyte

A stejně Wiesnera posadil a znovu posadí.

Reagovat
ratusek

to je věc druhá

Reagovat
Freedo

Jutuber je k smíchu

Reagovat
Csaplárova past

... ale druhy polocas uz Sparta dokazala uhrat remizu. Je to na dobre ceste. S temi slabsimi uz ji dokaze uhrat za cely zapas

Reagovat
Realita

ale i první poločas byl tři minuty vyrovnaný, jak říkal Pavelka.

Reagovat
adalbertus

Hradec

Reagovat
Realita

Tahle hláška je už ohraná, ale já se nyní ptám vážně: Včera v Edenu bylo pozápasové kolečko, nebo ne?

Reagovat
Csaplárova past

Z tech kolecek uz maji vsichni o kolecko vic

Reagovat
Realita

To maj, ale i tak by mě to zajímalo.

Reagovat
Mass

Tentokrát tam Sparťani stáli v řadě a nechali si nadávat od chuligánů.

Reagovat
kilobyte

Nedělají kolečko jen doma?

Reagovat
Realita

Měl jsem zato, že v Teplicích bylo, ale nejsem si jist

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele