FORTUNA:LIGA - preview 30. kola: Sparta U Nisy, Slavia s Hradcem

30.04.2023, 08:22
Previews
Brian Priske (© AFP)

Nedělní patnáctá hodina přinese společný výkop všech osmi zbývajících zápasů základní části FORTUNA:LIGY. O první místo a co nejlepší pozici v boji o titul si na dálku zahrají Slavia, jež hostí Hradec Králové, a do Liberce jedoucí Sparta. Záchranářský duel se odehraje v Českých Budějovicích, kam dorazí Pardubice. Dynamo má ještě v případě vítězství naději na posun do prostřední skupiny, pokud zároveň Jablonec podlehne Bohemians...

Dynamo České Budějovice - FK Pardubice

neděle 15:00

Tuhý záchranářský boj bude k vidění v Českých Budějovicích, kam dorazí Pardubice. Zatímco ty si chtějí připravit jen co nejlepší pozici pro nadstavbu, Dynamo má stále teoretickou šanci i na únik ze skupiny o záchranu.

Pokud by totiž vyhrálo a Jablonec zároveň nezvládl utkání v Ďolíčku, posunulo by se na jeho úkor na desátou příčku. Případná porážka mu ale může situaci naopak pořádně zkomplikovat - aktuálně patnácté Pardubice by se mu totiž přiblížily na rozdíl jediného bodu. Právě ten uválčili Jihočeši ve středečním dramatickém v závěru v Brně, když třetí minuta nastavení přinesla gól Čermáka.

Kováčovi svěřenci prožívají poměrně povedené jaro, byť na začátku dubna přišla série tří po sobě jdoucích nezdarů. Z té se ale dokázali zvednou a po úspěšném derby s Hradcem získali nečekané tři body i proti Slovácku. O poločase sice prohrávali, góly Janoška s Pikulem a vlastencem Reinberka ovšem otočili na konečných 3:1.

Domácí se v zápase musí obejít bez zraněných Čoliće se Sladkým, na druhé straně zdravotní potíže nepustí do hry Mareše se Solilem, karetní trest pak Vlčka.

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Janáček - Čoudek, Havel, Králik - Čmelík, Hora, Čavoš, Hellebrand, Potočný - Čermák - Adediran

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Nita - Icha, Hranáč, Chlumecký, Helešic - Vacek - Kostka, Hlavatý, Janošek, Sychra - Černý

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.82 - 3.98

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno

neděle 15:00

Ačkoliv začátek sezony vypadal pro brněnskou Zbrojovku nadějně, nakonec je z toho tuhý boj o záchranu. V posledním kole základní části může získat cenné body proti Slovácku, které je naopak zpátky nahoře a v boji o poháry.

Muži z Uherského Hradiště v úvodu ročníku v kombinaci se zápasy Konferenční ligy paběrkovali, nicméně postupně se zvedli a aktuálně okupují páté místo s pouze dvoubodovou ztrátou na čtvrté Bohemians. Aktuální forma už ovšem opět není příliš zářná, z posledních šesti zápasů totiž vyhráli jediný. Že třeba před týdnem remizovali se Spartou, to není žádný neúspěch, nicméně úterní porážka v Pardubicích už ano. Zvlášť když po Reinberkově trefě vedli, tentýž hráč ale po Janoškově trefě vlastencem dokonal obrat domácích a jejich vítězství pečetil Pikul.

Brněnští jsou tam tom ještě o něco hůře, neboť za celé jaro dokázali zvítězit jen ve dvou případech. Úspěch právě s Pardubicemi je sice nesmírně cenný, jenže následně přišly porážka v Liberci a domácí remíza s Českými Budějovicemi. To přitom celý zápas díky Ševčíkovi vedli, avšak ve třetí minutě nastaveného času dokázal srovnat Čermák. Na třináctém místě je tak Zbrojovka jen o skóre nad barážovou pozicí Teplic, na přímý sestup má náskok šesti bodů.

"V zápase s Budějovicemi do toho tým dal všechno, ale získali jsme pouze bod a zůstalo v nás jen zklamání. Nicméně bojovnost a nasazení bylo příkladné a takto musíme bojovat až do konce soutěže. Teď nás čeká Slovácko, které hraje o poháry, má svoji velkou kvalitu. Ale my musíme řešit především naši situaci a zdravotní stav našeho kádru. Někteří hráči už na tom jsou líp, vrací se Hlavica po karetním trestu. Chceme něco uhrát," nabádá trenér Martin Hašek.

Diváci by se mohli těšit na gólově zajímavý zápas, jako tomu bylo v posledních vzájemných střetech. Před dvěma lety Slovácko uspělo v přestřelce 4:2, úvodní kolo této sezony přineslo po dvou gólech na každé straně. Nyní domácí nemohou počítat se zraněným Kohútem, na straně hostí zdraví nepustí do hry Endla, Pachlopníka, Šurala a možná ani Koželuha s Rogožanem.

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška - Daníček, Havlík - Sinjavskij, Trávník, Holzer - Mihálik

Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Hrabina, Hlavica, Tijani, Granečný - Souček, Texl - Falta, Ševčík, Allli - Řezníček

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.14 - 6.22

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Sparta Praha

neděle 15:00

Sparta ve středu zvládla důležité utkání proti Plzni a úspěšně odpověděla na vítězství Slavie. Zaváhat by Letenští neměli dle papírových předpokladů ani v Liberci, byť si na severu Čech budou muset poradit s početnější marodkou.

Pražané uplynulý víkend zaváhali v Uherském Hradišti, kvůli čemuž přišli o dvoubodový náskok na slávisty. Pražský rival navíc následně uspěl v Ostravě a vystavil sparťany, které čekal náročný duel, pod tlak. A Letenští nakonec měli proti Viktorii skutečně co dělat. Západočeši se ve středečním klání dostali do vedení, které sice domácí ještě do přestávky smazali, po změně stran ale Sparta dlouho nemohla využít výraznou herní převahu. Nakonec se však v závěru dočkala a díky proměněné penaltě mohla po závěrečném hvizdu slavit.

Za vydřený tříbodový zisk nicméně Letenští něco málo zaplatili. Křídelník Martin Minčev si vysloužil červenou kartu, kvůli čemuž přijde jak o zápas v Liberci, tak i o nadcházející finále národního poháru. Na severu Čech nebudou hrát kvůli trestu za žluté karty také obránci Ladislav Krejčí s Jaroslavem Zeleným. Kvůli zranění pak utkání proti Plzni nedohráli stoper Asger Sørensen s útočníkem Tomášem Čvančarou.

Je tedy jasné, že na straně Sparty se v Liberci objeví nějaké nové tváře. "Může se stát, že uděláme třeba pět změn v základní sestavě, obavy z toho ale nemám. Všichni, co tu jsou, jsou schopni bojovat za tým a teď to musí ukázat. Mým jediným úkolem je soustředit se na zápas v Liberci, což také udělám. Během utkání se tak souběžně hraným zápasům věnovat nebudu. Budeme se stoprocentně koncentrovat na sebe. Víme, jaká je teď situace, víme, o co se hraje," prohlásil trenér Pražanů Brian Priske.

Liberec před posledním kolem základní části okupuje v ligové tabulce sedmé místo a teoreticky se může ještě vyšplhat o příčku výš. Reálně ale k tomuto scénáři těžko dojde, neboť Slovan by musel silnou Spartu výrazně přestřílet a šestá Sigma by ve svém souboji s Baníkem musela rovněž inkasovat mraky gólů.

Severočeši se tak budou spíš soustředit na to, aby udrželi protivníky pod sebou. "Všichni jsme šťastní za poslední vítězný zápas s Hradcem, kluci potvrdili dobrou formu. Proti Spartě se budeme snažit natáhnout šňůru zápasů bez porážky a před nadstavbou udržet sedmé místo v tabulce," řekl asistent hlavního kouče Liberce Jakub Harant.

Slovan dál postrádá dva zraněné hráče: obránce Theodora Gebre Selassieho a záložníka Denise Višinského. O nasazení středopolaře Mohameda Doumbii se teprve rozhodne.

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Vliegen - Ndefe, Plechatý, Purzitidis - Fukala, Červ, Valenta, Frýdek, Ghali - Olatunji, Tupta

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Kovář - Panák, Pavelka, Vitík - Wiesner, Kairinen, Sadílek, Höjer - Karabec, Haraslín - Kuchta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.91 - 4.70 - 1.46

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FK Teplice

neděle 15:00

Neschopnost Plzně zvítězit ve venkovním utkání se projevila i ve středu na Spartě, kde viktoriáni prohráli, a na obhajobu titulu tak mají už jen teoretickou šanci. Reálné však je to, že jejich soupeř z Teplic nebude nakonec muset ani do baráže.

Západočeši venku zvítězili naposledy na začátku února, na rozdíl například od Slavie se jim ovšem nedaří vše nahnat na domácím hřišti. V dubnu sice dokázali uspět proti Zlínu a horko těžko i s Jabloncem, předtím ovšem nestačili na Bohemians a jen smírně se rozešli se Sigmou. I proto byl poslední zápas na pražské Letné de facto poslední šancí, jak uživit své šance na titul. Po Durosinmiho gólu a Kuchtově srovnání to dlouho vypadalo aspoň na remízu, ve čtrnácté minutě nastavení ovšem rozhodl z penalty Krejčí.

"Porážka na Spartě nás samozřejmě všechny mrzela a mrzí, ale liga jede dál a čeká nás další zápas. Na Teplice se připravujeme se vší vážností, chceme zakončit základní část výhrou, abychom měli dobrou výchozí pozici do nadstavby. Teplice hrají o záchranu, mají teď dobrou sérii a silný trenérský štáb. Respektujeme jejich současnou sílu, ale doma chceme vyhrát za každou cenu," burcuje asistent trenéra Pavel Horváth.

Pro skláře je duben povedeným měsícem, získali v něm dokonce víc bodů než samotná i naprostá většina zbytku ligy. Za tři body totiž uspěli s Hradcem Králové, Českými Budějovicemi i Olomoucí, prohráli jen se Slováckem a naposledy zažili také dělbu bodů s Mladou Boleslaví. Proti té díky Hybšově penaltě dlouho vedli, v závěru ale po Grigarově chybě srovnal Šimek. A jelikož teplický gólman předvedl i nevídaný zkrat, za který byl vyloučen, strachovali se s Yasserem v bráně i o ten jeden bod.

Po vyloučení se Spartou nepomůže Plzni Hejda stejně jako zranění Bucha, Havel, Kopic a Pernica. Na straně hostí je vedle Grigara potrestán i Vondrášek, Hybše nepustí do hry dohoda klubů a trio Dramé, Knapík, Kučera zase zranění.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Holík, Kaša, Jemelka, Sýkora - Kalvach, Květ - Vlkanova, Vydra, Mosquera - Chorý

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Mucha - Hora, Chaloupek, Mičevič, Hyčka - Mareček, Jukl - Urbanec, Trubač, Gning - Fila

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 5.91 - 11.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Baník Ostrava

neděle 15:00

Zpackaná sezona pro Baník ještě nekončí, Ostravané budou muset bojovat o prvoligovou příslušnost ještě v nadstavbě. Před jejím zahájením by si rádi vylepšili výchozí pozici, k tomu ovšem musí porazit Olomouc, která míří do skupiny o titul.

Oproti většině ostatních ligových účastníků má Baník jednu velkou výhodu: může se pravidelně spoléhat na hlasitou podporu z ochozů. Jinak tomu nebude ani v Olomouci, kde "chachaři" hodlají rozpoutat bílé peklo. Avšak i těm nejvěrnějším dochází trpělivost a v minulých týdnech dali několikrát najevo, že s aktuálním umístěním Ostravanů nejsou spokojeni.

Nedá se však svítit, Slezany totiž skutečně čeká tvrdý boj o udržení. "Potřebujeme zvítězit a získat důležité body. Chceme jít do nadstavby v co možná nejlepším výchozím postavení a mít o jeden domácí zápas navíc, takže váhu nedělní utkání má. Olomouc je kombinační a technické mužstvo. Dostala se do šestky, takže už může hrát i klidněji. Ale my se musíme dívat na sebe. Chce to naše zlepšené výkony podpořit ještě větší agresivitou v šestnáctce a v zakončení," uvedl kouč Baníku Pavel Hapal.

Olomoucká Sigma se pohybuje v komfortnějších patrech tabulky a na aktuální šesté pozici zřejmě zůstane i po konci základní části. Předběhnout ji může pouze Liberec, a to jen v případě vysoké výhry Slovanu nad Spartou a současného selhání Hanáků proti Baníku. I v případě zajištění nadstavbové skupiny o titul ale práce pro Olomouc ještě nekončí, neboť si chce proklestit cestu do vytoužených evropských pohárů.

Na Andrově stadionu si tedy dobře uvědomují, že sezona ještě není u konce. "Víme, že na 99 procent máme jistou šestou pozici, čímž jsme splnili první předsezonní cíl. Ale rozhodně to tím pro nás nekončí, s Baníkem jdeme vyhrát. Mohl by to být odrazový můstek," řekl asistent hlavního trenéra Sigmy Milan Kerbr.

Hanáci dál postrádají zraněné záložníky Jiřího Spáčila s Jakubem Matouškem i forvarda Jakuba Přichystala. Problémy navíc trápí též křídelníka Jana Vodháněla s útočníkem Antonínem Růskem, o jejichž startech se teprve rozhodne. Baníku schází středopolaři Daniel Tetour s Ladislavem Takácsem, hrát dost možná nebudou ani další záložníci Jiří Boula a Matěj Šín.

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Macík - Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý - Pospíšil, Ventúra - Zifčák, Breite, Navrátil - Chytil

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Letáček - Juroška, Bitri, Lischka, Šehič - Cadu, Kuzmanovič, Kaloč, Klíma, Plavšič - Tijani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.42 - 3.16

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - FC Trinity Zlín

neděle 15:00

Zlín má za sebou vydařený zápas, nadále ovšem potřebuje makat, jinak zůstane poslední a sestoupí do druhé ligy. Překvapí "Ševci" Mladou Boleslav, které v závěru sezony už o tolik nejde?

Moravané ve středu překvapili Bohemians, a to zejména díky vynikajícímu výkonu mladého záložníka Toma Slončíka. I tak ale zůstávají na dně tabulky s tříbodovým mankem na předposlední Pardubice. "Musíme se dívat nejen na nejbližší zápas, ale i na celkovou situaci. Prostě chceme uhrát co nejvíce bodů a vytvořit si takovou pozici, aby naše postavení bylo řešitelné, tedy vedlo k záchraně," uvědomuje si trenér Zlína Pavel Vrba.

Boleslav čeká po základní části už jen play-off o finanční prémii. I tak ale hodlá na hřišti ještě něco předvést. "Určitě chceme základní část zakončit vítězstvím na domácím hřišti, kde jsme v jarní části sezony poztráceli už hodně bodů. Utkání se Zlínem nebude jednoduché, i když je poslední. Ale my chceme, aby tři body zůstaly v Boleslavi," řekl asistent hlavního kouče Středočechů Pavel Medynský.

Domácí na marodce evidují brankáře Jana Šedu a mladé útočníky Vojtěcha Stránského s Matyášem Vojtou. Kvůli trestu za čtyři žluté karty v sezoně nebude hrát ani obránce Ondřej Karafiát, start křídelníka Antonína Vaníčka je pak nejistý. Zlín bude postrádat zraněného záložníka Vachtanga Čanturišviliho i vykartovaného forvarda Libora Kozáka.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Kubista, Suchý, Šimek - Suchomel, Mareček, Donát, Fulnek - Ladra, Kušej - Škoda

FC Trinity Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Simerský, Kolář, Procházka - Hrubý, Hlinka - Vukadinovič, Slončík, Fantiš - Balaj

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.89 - 4.99

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Slavia Praha - FC Hradec Králové

neděle 15:00

Slavia v úterý ve vloženém kole konečně zvítězila na hřišti soupeře, což nyní potřebuje potvrdit také na domácím stadionu. Čelí přitom Hradci Králové, který v posledních dvou kolech nestačil na jemu srovnatelné soupeře.

Sešívaní jako by se nastartovali zdařile odehraným derby na Letné, kde až v samotném závěru přišli o vítězství. Následovala přesvědčivá domácí výhra v souboji o Vršovice s Bohemians a v týdnu pak již zmíněný úspěch v Ostravě. Tam to dlouho vypadalo na další venkovní ztrátu, avšak dvěma slepenými góly po osmdesáti minutách hry rozhodl střídající Matěj Jurásek.

"Pro nás je to s Hradcem vždy těžké, trenéři Koubek a Hejkal vnukli týmu náročný styl. Trenér Koubek tam udělal velkou práci, já ho vždy uznával. Znám se dobře i s Hejkym, byli jsme spoluhráči. Uvidíme, co na nás vymyslí. Na začátku jarní sezony měli hodně zraněných hráčů, ale teď už se dostávají do bývalé formy. S Hradcem je to vždy boj, zápasy s nimi jsou nepříjemné, fyzicky a mentálně náročné. Ale hrajeme doma a musíme vyhrát. Je to pro nás strašně důležitý zápas. Kdyby byla rovnost bodů i na konci soutěže, rozhoduje to, kdo vyhraje základní část. Takže pro nás je strašně důležité ji vyhrát," nabádá asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Votroci na jaře po většinu času paběrkovali a vinou toho se propadli z elitní šestky a boje o poháry. Úspěchy s Brnem a Českými Budějovicemi jim zase vlily krev do žil, o naději ale přišly posledními dvěma porážkami ve východočeském derby v Pardubicích a v utkání s libereckým Slovanem. V něm po bezgólové první půli inkasovali z kopaček Rondiće a Olatunjiho, skóre jen korigoval Kodeš.

"Promyslíme, jaké budeme mít personální obsazení. Z individualit soupeře vůbec nemohu nikoho vypíchnout. Slavia nemá dvě, ale tři mužstva, která by hrála v první šestce o titul. Nenávidím, když se říká - pojďme si zápas užít. Ne, užít si můžeme někde u bazénu, ale zápas musíme odpracovat," burcuje nedávno povýšený Stanislav Hejkal.

Z minulého kalendářního roku slávisté nemají na Hradec Králové dobré vzpomínky. Nejprve je totiž Východočeši oloupili ve svém mladoboleslavském azylu v nadstavbě a následně i v úplně prvním kole probíhající sezony, kdy nedlouho po návratu ze šaten rozhodl jediným gólem Vašulín.

Domácí se nadále musí potýkat s absencí zdravotně indisponovaných Ševčíka, Davida Juráska a Lingra. Hostům nepomohou zranění Čihák, Gabriel a "jejich" Ševčík stejně jako nemocný Kubala.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Masopust, Ogbu, Holeš - Douděra, Zafeiris, Oscar, Schranz - Jurečka, Olayinka - Van Buren

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Bajza - Klíma, Čech, Leibl - Harazim, Kodeš, Pudhorocký, Ryneš - Kučera, Koubek - Vašulín

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 9.41 - 25.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec

neděle 15:00

Bohemians se nadále drží na pro ně skvělé čtvrté příčce, nicméně poslední zápasy se jim nevyvedly a nyní již potřebují zabrat. O hodně hraje i jejich soupeř z Jablonce, který potřebuje alespoň bod k uhájení prostřední skupiny.

Remíza by tak byla přijatelným výsledkem asi pro oba, byť Klokani rozhodně míří výše. Bod by jim totiž dal díky lepším vzájemným zápasům se Slováckem jistotu čtvrté příčky a tím pádem i domácího střetu v nadstavbě. Je však potřeba zlepšit poslední dva výkony - před týdnem totiž přišla jasná porážka na Slavii, ve středu pak ještě větší šok v podobě nezdaru ve výši 4:1 ve Zlíně. Po gólech Slončíka a Vukadinoviće snížil Puškáč, Hrubý a znovu Slončík ovšem stanovili konečný výsledek.

"Proti Zlínu bylo všechno špatně, nebyl jsem spokojen s ničím. Nehodlám to akceptovat, ztrácíme tak kredit, který jsme si vybudovali. Pokud hráče svazuje nějaká představa o Evropě, tak o ní přestaňme snít. S takovou by bylo lepší Evropu nehrát, akorát bychom si tam udělali ostudu. Proti Jablonci máme co napravovat," říká trenér Jaroslav Veselý.

Severočeši povedenou sérií nakoukli do boje o šestku a třeba i o poháry, posledních pět utkání ale nezvládli, vytěžili z nich jen tři body a rázem mají záchranářské starosti. Těm přitom mohl být ve středu konec, jelikož doma proti Olomouci v pětadvacáté minutě vedli díky Chramostovi a Sejkovi už o dva góly, jenž ve druhé půli snížil z penalty Chytil a ve čtvrté minutě nastavení srovnal Beneš.

Domácím chybí pro zápas zranění Čermák, Petrák a Shejbal, hostům ze stejného důvodu Houska, Kratochvíl, Krob a Malínský, k nimž se přidává i vykartovaný Považanec.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Jedlička - Hůlka, Křapka, Vondra - Köstl, Jindřišek, Jánoš, Kovařík - Matoušek, Hála - Puškáč

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Martinec, Král, Souček - Černák, Šulc, Hübschman, Polidar - Jovovič, Chramosta - Sejk

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.82 - 3.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Slavia Praha
29
20
5
4
80 : 24
65
2
Sparta Praha
29
19
8
2
67 : 28
65
3
Viktoria Plzeň
29
17
5
7
54 : 28
56
4
Bohemians Praha 1905
29
13
6
10
49 : 48
45
5
1. FC Slovácko
29
12
7
10
35 : 38
43
6
Sigma Olomouc
29
10
11
8
44 : 36
41
7
Slovan Liberec
29
10
8
11
38 : 40
38
8
FC Hradec Králové
29
11
4
14
33 : 39
37
9
FK Mladá Boleslav
29
9
9
11
38 : 41
36
10
FK Jablonec
29
9
8
12
45 : 53
35
11
Baník Ostrava
29
8
8
13
39 : 41
32
12
Dynamo České Budějovice
29
9
5
15
32 : 53
32
13
Zbrojovka Brno
29
8
7
14
40 : 55
31
14
FK Teplice
29
8
7
14
37 : 62
31
15
FK Pardubice
29
8
4
17
28 : 55
28
16
FC Trinity Zlín
29
5
10
14
36 : 54
25

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele