Chance Liga - preview 4. kola: Baník hostí Hradec Králové, Plzeň Karvinou

10.08., 08:00, aktualizováno 11.08., 08:18
Previews
Fanoušci Baníku Ostrava (© Profimedia)

Baník Ostrava v neděli přivítá na svém stadionu Hradec Králové, který mu přisoudil los 4. kole Chance Ligy. K utkání s Viktorií Plzeň přicestuje Karviná. Pardubice vyzvou Slovácko a Mladá Boleslav si zahraje s Českými Budějovicemi.

FK Pardubice - 1. FC Slovácko

neděle 14:30

Pardubice i Slovácko mají o čem přemýšlet. Východočeši sice před týdnem poprvé v probíhajícím ligovém ročníku zvítězili, pořád ale zápasí s vytvářením příležitostí. To Moravané zakončují poměrně často, ke gólům to však zatím nevede. Zapracuje na svých slabinách ve vzájemném střetnutí alespoň jeden celek?

Celkem čtyřikrát se Pardubickým v dosavadních třech kolech podařilo rozvlnit síť. Přitom podle metriky očekávaných gólů jich měli vstřelit méně než polovinu - přesně 1,66. I sami Východočeši o tomto problému ví. "Proměňujeme šance, které si vytvoříme. Musím ale říct, že si šancí nevytváříme hodně. Musíme na tom zapracovat. Je ale super, že jsme proměnili ty, které se nám naskytly. Měli jsme i štěstí, hlavně v Budějovicích. Tomu ale musíme jít naproti a pak můžeme být úspěšní a dávat ještě víc branek," řekl pardubický útočník David Huf.

Navzdory zjevným nedostatkům ve hře se Pardubicím už povedlo v sezoně vyhrát. Stalo se tak před týdnem na hřišti českobudějovického Dynama. Nyní by družina kouče Jiřího Saňáka chtěla uspět také v domácím prostředí. Napoprvé se jí to nepodařilo, neboť ji zaskočila výborně připravená Karviná.

Slovácko je na své soupeře taky dobře připraveno. Alespoň tedy z defenzivního pohledu, vypustíme-li nevydařený zápas v Mladé Boleslavi. Jinak ale Uherskohradišťští nedovolili skórovat Slavii ani Bohemians. Horší je to s ofenzivou Moravanů. Ta zatím jako jediná z ligových účastníků spí. A to navzdory dosavadním 38 střeleckým pokusům.

Skepse ale u Moravanů zatím nepřevládá. "Nervozita v kabině není. Ani proti Slavii, ani proti Bohemce jsme neodehráli špatné zápasy. Zatím jsou za námi teprve tři kola, takže víme, že v Pardubicích musíme bodovat naplno. S tím tam také jedeme," vzkázal záložník Slovácka Michal Kohút, který v minulosti působil též v Pardubicích. Naopak v Uherském Hradišti dříve hrál univerzál na levý kraj hřiště Jan Kalabiška, jenž je momentálně nejlepším střelcem Východočechů.

Moravané se do Pardubic vydají také se záložníkem Pavlem Juroškou, který už má za sebou disciplinární trest. Dále naopak marodí stoper Tomáš Břečka se středopolařem Vlastimilem Daníčkem. Na straně Východočechů trápí zranění obránce Davida Šimka, záložníka Vojtěcha Sychru a forvarda Pavla Zifčáka. Hrát nebude ani zadák Laurent Kissiedou, jenž se v rodném Pobřeží slonoviny dál snaží vyřídit potřebná víza.

FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Budinský - Surzyn, Noslin, Jindra, Kalabiška - Solil, Polyák - Leipold, Zlatohlávek, Patrák - Huf

1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Heča - Ndefe, Hofmann, Vaško, Doski - Havlík, Trávník - P. Juroška, Kohút, Petržela - Kozák

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.41 - 3.44 - 2.17

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice

neděle 17:00

Zřejmě i Františku Strakovi bude nějaký čas trvat, než se mu podaří českobudějovické Dynamo znovu rozjet. Jihočeši totiž i po trenérské rošádě prohráli a zůstávají na dně ligové tabulky. A může to tak zůstat i po víkendu, neboť Straka a spol. se představí na hřišti účastníka evropských pohárů z Mladé Boleslavi.

Budějovice v úvodních třech kolech nezískaly ani bod a při skóre 1:9 kotví zaslouženě na posledním místě tabulky. Přesto alespoň některé členy kádru neopouští chuť do fotbalu. "Na zápas se těším. Boleslav je samozřejmě kvalitní soupeř hrající předkola evropských pohárů, ale i přesto věřím v bodový zisk," prohlásil zjevně motivovaný obránce Dynama Ondřej Čoudek.

Také Boleslavští doufali, že jim vstup do sezony tuzemské nejvyšší soutěže vyjde lépe. Doma sice vypráskali Slovácko, nezvládli však dva venkovní duely. Oba si přitom do značné míry prohráli sami. V Jablonci dohrávali bez dvou vyloučených hráčů, v Hradci Králové zase měli sami k dispozici přesilovku, tu však nevyužili a naopak sami ostudně inkasovali. Omlouvat je může snad jen souběžně probíhající kampaň v Evropské konferenční lize, v níž momentálně zápasí ve 3. předkole

Proti Budějovicím se z členů kádru Boleslavi neukáží tři zranění - záložníci Patrik Žitný s Davidem Kozlem a útočník Lamin Jawo. Jihočeši by naopak měli dorazit kompletní.

FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Trmal - Králik, Král, Suchý - Fulnek, Vydra, Langhamer, Kostka - Kušej, Ladra - Pulkrab

České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Kotula, Havel, Čoudek, Trummer - Hubínek - Šigut, Suchan, Čermák, Zíka - Ondrášek

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.18 - 5.09

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - FC Hradec Králové

neděle 17:00

Ostravané hrají po dlouhých letech evropské poháry a zatím za svými výkony zanechávají dobrý dojem. Tentokrát ale musí v jednom týdnu zvládnout jak cestování za hranice, tak rovněž utkání v rámci tuzemské nejvyšší soutěže. Do Slezska totiž dorazí Hradec, který by po srdnatém výkonu v Plzni opět rád venku kousal.

Minulý víkend si Slezané zajistili volno, tentokrát už si ale další odložení ligového špílu dovolit nemohli. Možná je to ale dobře. Baník sice ve středu prohrál v Kodani, avšak proti favoritovi dvojzápasu v rámci 3. předkola Konferenční ligy rozhodně podal chvalitebný výkon. Týmu tak vzrostlo sebevědomí, což může zúročit v neděli proti Hradci.

A přesně tak přemýšlí i realizační štáb Ostravanů. "Hned po utkání v Kodani jsme se už snažili obrátit pozornost k lize a k utkání s Hradcem. V Dánsku jsme uhráli slušný výsledek a i na výkonu se dá stavět. Chtěli bychom na to navázat i proti Hradci, ale čeká nás nejspíše trochu jiné utkání. Každopádně opět velice těžké a stejně obtížné jako proti Jablonci. Ale věřím, že se dokážeme dobře nachystat a na domácím hřišti nám pomůžou diváci," uvedl trenér Baníku Pavel Hapal.

V nedávno rozběhnuté ligové sezoně stihli Slezané dosud odehrát dva duely. V tom prvním prohráli na hřišti pražských Bohemians, následně si však poradili doma s Jabloncem. Také Hradec zůstává ve svém sídle stoprocentní. Pod Bílou věží přelstil Teplice i Mladou Boleslav, přestože proti druhému jmenovanému protivníkovi dohrával oslaben. Mezitím "Votroci" nezískali body v Plzni, byť silného soupeře dlouho trápili.

Tentokrát by Východočeši chtěli být při výpravě mimo své útočiště úspěšnější. "Baník je pro nás už třetím soupeřem, který hraje evropské poháry. Bezesporu patří mezi pět největších klubů v zemi, disponuje velkou ofenzivní silou. Když se dívám na jména jako Ewerton, Prekop, Klíma, Kubala či Tanko - tak je jasné, že směrem dopředu má Ostrava co nabídnout. Musíme si na její hráče dát pozor, protože jsou skutečně velice nebezpeční," uvědomuje si sílu Slezanů asistent hlavního trenéra Hradce Adrián Rolko.

Před týdnem se v zápase s Boleslaví nechal vyloučit útočník Petr Juliš, jenž nyní bude svému mužstvu kvůli disciplinárnímu trestu chybět. Stejně tak s Votroky do Ostravy nevyrazí hned pět zraněných plejerů - obránci Martin Hlaváč s Davidem Heidenreichem a záložníci Václav Pilař s Petrem Pudhorockým a Ladislavem Krejčím. Baník zase na marodce eviduje stopera Davida Lischku a mladého středopolaře Radima Šudáka.

Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Markovič - Uchenna, Chaluš, Pojezný - Rusnák, Boula, Rigo, Holzer - Ewerton, Kubala - Tanko

FC Hradec Králové - pravděpodobná sestava:
Zadražil - Klíma, Čihák, Spáčil - Harazim, Dancák, Kodeš, Horák - Čmelík, Vlkanova - Mihálik

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.77 - 4.83

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - MFK Karviná

neděle 20:00

Ve čtvrtek se plzeňská Viktoria po boji dočkala výhry ve 3. předkole Evropské ligy. Zápas proti ukrajinskému Kryvbasu dokázala otočit a následující týden hodlá v domácím prostředí stvrdit postup do další fáze soutěže. Ještě předtím se ale ve Štruncových sadech jednou ukáže, a to v utkání tuzemské ligy, kdy vyzve Karvinou.

Byla to dřina, ale nakonec to pro Plzeň dobře dopadlo. První poločas pro ní ve čtvrtek nedopadl dobře, avšak po přestávce se jí vedlo lépe. Ke skalpu Kryvbasu vyzval vyrovnávací trefou teprve 16letý Jiří Panoš, po něm vsítil vítězný gól Daniel Vašuiín.

Trenér Západočechů Miroslav Koubek je rád, že jeho mužstvo nakonec vydřelo lepší výchozí pozici do odvety. "Kluci to cítili, byli naštvaní sami na sebe. Byla potřeba změnit typologii hrotového hráče, dostat více fyzična do šestnáctky. Proto tam šel Dan Vašulín, myslím, že se to podařilo, tento tah vyšel a korunoval to brankou. Ta mu navíc pomůže v adaptaci na nové angažmá," těšilo zkušeného stratéga.

Karviná měla v uplynulých dnech - na rozdíl od Plzně, která zápasí na dvou frontách - podstatně více volna. Sama za to ovšem nemůže. Minulý víkend by si proti ostravskému Baníku jistě ráda zahrála, avšak regionální rival se stejně jako Viktoria rve i na evropské scéně, kvůli čemuž požádal o odložení utkání 3. kola nejvyšší soutěže. A jelikož bylo tomuto požadavku vyhověno, mohli se Karvinští opravdu dlouho připravovat na výlet k soutoku řek Mže a Radbuzy.

Když se Slezané představili u zdrojnic Berounky naposledy, dokázali domácí celek překvapivě porazit. Totéž by jistě rádi zopakovali i nyní. Ostatně jediné ligové body v probíhajícím ročníku získali na stadionu soupeře, konkrétně v Pardubicích. To doma se jim v sezonním prologu nevedlo, neboť liberecký Slovan nekompromisně trestal chyby brankáře Karviné Milana Knoblocha.

V Pardubicích už nicméně chytal Knobloch lépe a mezi třemi tyčemi by měl zůstat i v Plzni. Stoprocentně si naopak nezahraje jeho spoluhráč, zraněný obránce Douglas Bergqvist. Viktoria hlásí marodů ještě víc. Se zraněními laborují gólman Viktor Baier, zadáci Lukáš Hejda s Janem Paluskou, záložníci Jan Sýkora s Matějem Valentou a Cheickem Souarém a útočníci Rafiu Durosinmi s Christophem Kabongem. K tomu je navíc v neděli nejistý start brankářské jedničky Západočechů Martina Jedličky.

Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Tvrdoň - Míka, Hranáč, Jemelka - Havel, Kalvach, Červ, Cadu - Slončík, Šulc - Vašulín

MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Knobloch - Svozil, Krčík, Fleišman - Mikuš, Čavoš, Planka, Memić - Regáli, Ezeh, Samko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.01 - 7.57

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Dukla Praha - FK Jablonec

sobota 14:30

Luboš Kozel byl řadu let spjat s Duklou, Petr Rada zase s Jabloncem. V sobotním zápase zmíněných týmů budou oba stratégové udílet pokyny, avšak na jiných stranách barikády, než bylo v minulosti zvykem. Který z nich se proti svému bývalému zaměstnavateli předvede v lepším světle?

Kozel sloužil Dukle téměř sedm let a dostal ji z druhé ligy do horní poloviny nejvyšší soutěže. Nyní působí teprve pár měsíců v Jablonci, s nímž v úvodních třech kolech uhrál čtyři body. Rada zase se Severočechy v minulosti atakoval špici prvoligové tabulky. Následně se vrátil na dejvickou Julisku, kde dříve působil jako hráč. Zde se mu povedl podobný kousek jako Kozlovi - armádní celek taktéž dostal z druhé nejvyšší soutěže o patro níž, kde Dukla sice podlehla silným celkům Sparty a Plzně, avšak zároveň již stihla přelstít Bohemians.

V Jablonci o síle Pražanů dobře ví. "Nečekám vůbec lehké utkání. Jedeme na půdu nováčka, který na začátku má motivaci a entusiasmus. Co jsem je viděl, podávají velice poctivé výkony, hlavně do defenzivy. Ani Sparta nebo Bohemka jim nevstřelila gól ze hry. I Plzni a Bohemce byla Dukla vyrovnaným soupeřem. Nepůjde o nic lehkého a když si budeme myslet, že si tam půjdeme zahrát fotbal, nebylo by to dobré. Musíme podat stoprocentní výkon, a pak můžeme doufat, že něco třeba odvezeme," prohlásil Kozel.

Severočechy limituje poměrně rozsáhlá marodka. Na Julisce se nepředstaví obránci Haiderson Hurtado s Davidem Štěpánkem, záložník Michal Černák a útočníci Jan Chramosta s Matoušem Krulichem. Dukla zase bude postrádat forvarda Lukáše Matějku, jemuž dál trvá disciplinární trest za vyloučení proti Bohemians.

Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Hruška - Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček - Lichý, Kozma - Pech, Hora, M. Douděra - Mešanovič

FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Martinec, Tekijaški, Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla, Polidar - Alégué, Hollý - Schánělec

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.09 - 3.50 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FK Teplice - Slovan Liberec

sobota 17:00

I po třech kolech zůstávají Teplice stále bez bodu. V prvních poločasech ještě zvládají držet krok, po změně stran ale vždy inkasují minimálně o jeden gól více než soupeř. Změní to Skláři v utkání proti Liberci, jenž po vítězství v úvodním kole poněkud zvolnil?

Teplice se v uplynulých měsících v mnoha ohledech výrazně zlepšily. A třeba marketing nebo práci s fanoušky pořád dělají velmi dobře. Bohužel pro ně jim nyní nejde to hlavní - sběr bodů. Svým způsobem za to může i smůla. V Hradci Králové inkasovaly v závěru zápasu, v Olomouci je zase potopila chyba zkušeného záložníka Lukáše Marečka. Avšak nic naplat, v ligové tabulce se Skláři krčí u dna.

Na tréninku Teplic je tak rozhodně na čem pracovat. "Sráží nás individuální i týmové chyby, není to jen o těch hráčích, co jsou na posledním místě před gólem. Tohle musíme minimalizovat, chceme, aby hráči byli v každém okamžiku maximálně koncentrovaní," uvedl asistent hlavního trenéra Sklářů Ondřej Prášil.

Liberec na první body dosáhl hned zkraje sezony, kdy vyloupil Karvinou. Od té doby se ale postupně zhoršuje. Nejprve doma neudržel vedení nad olomouckou Sigmou, s níž remizoval, a před týdnem tamtéž, tedy u řeky Nisy, nestačil na pražskou Slavii. Slovan se každopádně pod novým lodivodem Radoslavem Kováčem stále sehrává. A ještě to zřejmě nějakou dobu bude trvat, neboť pod Ještěd dál míří posily. Naposledy se zde usídlil slovenský brankář Ivan Krajčírik.

Na teplických Stínadlech by Liberečtí rádi navázali na své dosud jediné venkovní utkání. "Teplice hrají organizovaný poctivý fotbal. Doposud sehrály kvalitní zápasy, ve kterých podaly dobré výkony, ale výsledkově se jim nedaří. Bylo by fajn, kdyby jim to vydrželo i do našeho zápasu, protože chceme uspět a oplatit jim poslední vzájemné zápasy,” prohlásil Kováčův asistent Miroslav Holeňák.

Slovan momentálně nemůže využít dva zraněné hráče - záložníka Santiaga Enemeho a útočníka Michaela Rabušice. K tomu je nejistý start obránce Denise Halinského. Marodku Teplic pro změnu okupují zadák Jan Knapík, středopolaři Filip Havelka s Ladislavem Takácsem a forvardi Mohamed Jásir s Kevinem Zsigmondem. O nasazení stopera Ondřeje Kričfalušiho se teprve rozhodne, to bek Jegor Cykalo určitě nebude hrát, neboť se před týdnem v Olomouci nechal vyloučit.

FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Ludha - Mareček, Mičević, Harušťák - Švanda, Bílek, Jukl, Labík - Trubač - Gning, Horský

Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Bačkovský - Plechatý, Ševínský, Mikula - Koželuh, Icha, Hlavatý, Ghali - Višinský, Tupta - Nyarko

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.40 - 2.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha

sobota 17:00

Do ligového zápolení vstoupila Sparta na jedničku, na evropské scéně už ale její entrée nebylo tak působivé. Letenští v úterním klání 3. předkola Ligy mistrů jen taktak zachránili alespoň remízu a následující týden budou mít co dělat, aby svůj sen dál pokračovat v soutěži uživili. A je tedy možné, že v sobotu budou na hřišti Bohemians šetřit síly.

Dost kritiky se po úterý sneslo na Spartu. Víc očividně očekávali opravdu všichni - média, fanoušci, trenérský štáb, ale i samotní hráči. Ti do jednoho věřili, že si Letenští s rumunským FCSB poradí. Jenže to se nestalo, naopak pro Pražany až na poslední chvíli zajistil plichtu střídající Victor Olatunji. Cesta do ligové fáze Ligy mistrů tak dostává trhliny. Následující úterý se v Bukurešti ukáže, zda to budou díry fatální.

Vypadnutí nicméně nehodlají sparťané dopustit. Jeho odvrácení podřídí vše - možná bude muset být obětováno i klání v tuzemské nejvyšší soutěži. "Proti FCSB to nebyl výkon hodný Ligy mistrů. Uklidňuje mě, že vím, že hráči mají mnohem na víc. Všichni se musíme zlepšit. Teď se soustředíme na ligu s Bohemians a poté se budeme velmi tvrdě připravovat na Bukurešť," vzkázal trenér Letenských Lars Friis.

Avšak kdoví, jak silná bude ona koncentrace na Bohemians. Případné polevení ze strany Sparty rozhodně bude chtít jejich městský rival využít. A ukončit tím dlouhé čekání na domácí výhru ve vzájemném střetnutí. Klokani totiž ve svém Ďolíčku přemohli Letenské naposledy v roce 2001. I kdyby však hosté nastoupili s náhradníky, pořád se Vršovičtí budou muset mít na pozoru. Ostatně přivítají jediný tým, jenž po úvodních třech kolech neztratil ani bod.

To Bohemka zaváhala již dvakrát, pokaždé na hřištích protivníků. Vyčítat si může zejména dva týdny starou porážku proti jinému pražskému sokovi, nováčkovi soutěže Dukle. Následně se Klokani vydali do Uherského Hradiště, kde tamnímu Slovácku nedovolili skórovat, avšak i oni samotní vyšli střelecky naprázdno.

Budou ve svém útočišti úspěšnější? "Jsme určitě rádi, že se po dvou venkovních zápasech vracíme domů do Ďolíčku. Čeká nás derby se Spartou, což samo o sobě slibuje zajímavý zápas. I z tohoto důvodu jsme rádi o to více. Určitě se na utkání těšíme a věříme, že nás fanoušci poženou k dobrému výkonu," prohlásil asistent hlavního trenéra Bohemians Ivan Hašek.

Po vypršení trestu za vyloučení na Dukle už může Vršovickým pomoct bek Martin Dostál. Mimo hru naopak zůstávají brankáři Roman Valeš s Lukášem Soukupem, univerzál Martin Hála a záložníci Vojtěch Smrž s Dominikem Pleštilem. Vyjmenovanou pětici limituje zranění, což lze říct rovněž o dvou sparťanech - obráncích Filipu Panákovi s Jaroslavem Zeleným, jejichž start v Ďolíčku zůstává nejistý.

Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Reichl - Hůlka, Vondra, Hybš - A. Kadlec, Hrubý, Jánoš, Kovařík - Čermák - Hilál, Drchal

Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Vindahl - Vitík, Sörensen, Zelený - Wiesner, Sadílek, Solbakken, García - Daněk, Krasniqi - Olatunji

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.74 - 4.34 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Slavia Praha - Sigma Olomouc

sobota 20:00

Zatímco Slavia již náročný program započala, Olomouc do něj vstupuje až nyní. Sešívaní sice bojují ve dvou soutěžích, to Sigma v jediné, avšak sobotním špílem v Edenu začíná sérii duelů proti těžkým protivníkům. I ona se nicméně po úvodních ligových kolech může do této kategorie směle zařadit. Ukáže svou sílu i na horké půdě v pražských Vršovicích?

Slavia, Mladá Boleslav, Plzeň, ostravský Baník. Tak vypadá menu olomouckých fotbalistů do konce srpna. Všichni soupeři momentálně bojují v předkolech evropských pohárů. Hanáci se tedy utkají s tím nejlepším, co nabídl loňský ročník tuzemské nejvyšší soutěže. Vskutku nic snadného. Avšak Sigma má důvod mít pro strach uděláno. V dosavadním průběhu ligového ročníku zvládla porazit České Budějovice a Teplice, k tomu uhrála cennou remízu v Liberci a s průběžným ziskem sedmi bodů se drží v popředí tabulky.

Zde by ráda ještě nějakou dobu vydržela. V sobotu se představí na hřišti týmu se shodným bodovým ziskem, který navíc bude hrát doma. Toho se ale Olomoučtí nehodlají zaleknout. "Slovo výzva se mi hodně líbí, protože co jiného by to pro nás mělo být než výzva. Poměřit se s týmy, které si vybojovaly účast v evropských pohárech - Slavia, Mladá Boleslav, Plzeň, Baník... Jsou to top zápasy proti špičce ligy. Uvidíme, na co nám budou síly stačit," nechal se slyšet trenér Hanáků Tomáš Janotka.

Pro sešívané představuje aktuálních sedm bodů na rozdíl od Olomouce spíše zklamání. Pražané ztratili body hned v prvním kole na půdě uherskohradišťského Slovácka. Následně sice přemohli českobudějovické Dynamo i liberecký Slovan, ovšem už nedrží krok s hlavním konkurentem, městským rivalem Spartou, která zůstává stoprocentní. Čas na dohnání manka však jistě ještě přijde. Naopak již nyní může Slavii utéct šance probojovat se do Ligy mistrů. Tuto hrozbu ale zatím hasí, neboť ve středu zvládla první zápas třetího předkola evropské soutěže.

Mezeru mezi důležitým dvojbojem s belgickým Unionem Saint-Gilloise vyplní sešívaným utkání se Sigmou. Potvrdí formu po středeční výhře 3:1 a naladí se dobře na následující výlet do Belgie? "Výsledek do odvety je skvělý, předvedená hra byla na slušné úrovni. Kluci splnili veškeré taktické pokyny. Odveta bude náročná, extrémně těžká, ale v hlavách máme teď jen zápas s Olomoucí," prohlásil asistent hlavního trenéra Slavie Milan Kerbr, jenž dříve působil i na Hané, a to jako hráč i člen realizačního týmu.

Proti Sigmě se na straně Pražanů nepředstaví pětice zraněných hráčů - brankář Jindřich Staněk, obránci Tomáš Vlček s Ondřejem Zmrzlým a Štěpánem Chaloupkem a středopolař Petr Ševčík. Hanáci postrádají marodící útočníky Filipa Uriču s Antonínem Růskem, k tomu je nejistý start gólmana Tadeáše Stoppena.

Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kinský - Holeš, Ogbu, Bořil - Douděra, Prebsl, Oscar, Diouf - Jurásek, Chytil, Provod

Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Stoppen - Hadaš, Dohnálek, Pokorný, Sláma - Breite, Spáčil - Navrátil, Zorvan, Šíp - Kliment

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 7.67 - 16.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Sparta Praha
3
3
0
0
8 : 2
9
2
Slavia Praha
3
2
1
0
5 : 0
7
3
Sigma Olomouc
3
2
1
0
5 : 2
7
4
Viktoria Plzeň
3
2
1
0
4 : 1
7
5
FC Hradec Králové
3
2
0
1
3 : 2
6
6
Slovan Liberec
3
1
1
1
4 : 3
4
7
FK Jablonec
3
1
1
1
2 : 1
4
8
Bohemians Praha 1905
3
1
1
1
2 : 2
4
9
FK Mladá Boleslav
3
1
0
2
4 : 4
3
FK Pardubice
3
1
0
2
4 : 4
3
11
Baník Ostrava
2
1
0
1
2 : 2
3
12
MFK Karviná
2
1
0
1
2 : 3
3
13
Dukla Praha
3
1
0
2
2 : 5
3
14
1. FC Slovácko
3
0
2
1
0 : 3
2
15
FK Teplice
3
0
0
3
2 : 7
0
16
Dynamo České Budějovice
3
0
0
3
1 : 9
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (347)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele