Bundesliga - preview 34. kola: Jasný úkol pro 1. FC Köln

18.05., 09:09
Previews
Fanoušci Unionu Berlín (© AFP)

Německou nejvyšší soutěž čeká poslední kolo a pod velkým tlakem je především 1. FC Köln, který potřebuje vyhrát více než jednobrankovým rozdílem na půdě Unionu, jinak sestoupí. Otevřený je boj o pohárové pozice.

Borussia Dortmund - SV Darmstadt

sobota 15:30

Všechny bundesligové celky čeká v sobotu poslední vystoupení této sezóny, jen pro Borussii se bude jednat o to předposlední. Po klání se sestupujícím Darmstadtem ho čeká bezpochyby daleko důležitější střetnutí, a to finále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Tenhle zápas by pro Dortmund měl představovat šanci, jak se dobře naladit na boj o nejcennější evropskou trofej.

Oba nynější soupeři už mají hlavní otázky vyřešené. Domácí zůstanou na pátém místě, hosté na tom posledním. Tudíž se mančaft z Hesenska navrátí od další sezóny do 2. Bundesligy, odkud se svěřenci trenéra Torstena Lieberknechta loni vyhoupli na nejvyšší úroveň. Nováček si pro letošní působení představoval určitě lepší výsledky, jakkoli byl před startem sezóny vlastně pasován do role toho, koho potká pád o patro níže. Nebo že bude předvádět alespoň takové výkony, jež by donutily ostatní konkurenty více se strachovat o prvoligovou příslušnost.

Bude pro Darmstadt určitě hodně složité rozloučit se s tímto ročníkem úspěšně. Představí se totiž před bouřlivou kulisou Signal Iduna Parku, kde se obecně body nezískávají snadno nikdy. V žádném případě přitom Lilie necestují do Severního Porýní-Vestfálska v optimální pohodě. Třikrát v řadě prohrály, ani v jednom z těchto případů neskórovaly. Postupně přitom začaly vykazovat velké mezery v defenzivě. Heidenheim nad nimi zvítězil jen o branku, Wolfsburg ale už o tři a před týdnem Hoffenheim dokonce o šest.

Dortmund se už pomalu a jistě může připravit na vyvrcholení v milionářské soutěži. Ligová scéna v tuhle chvíli rozhodně nemá vysokou prioritu, minimálně konečné umístění je už totiž rozluštěnou hádankou. Domácí stratég Edin Terzic jistojistě nebude riskovat start někoho, u koho by se mohl zhoršit zdravotní stav. Šanci s největší pravděpodobností dostanou ti méně využívaní hráči. A zároveň BVB může bez výčitek vyzkoušet některé riskantnější taktické či herní varianty, na které jindy není úplně zvyklé, avšak na Real by mohly platit.

Závěrečné bundesligové vystoupení mimochodem čeká na ofenzivního záložníka či křídelníka Marca Reuse, který po této sezóně v Borussii skončí. V tomhle klání povede tým s kapitánskou páskou. "Bude v základní sestavě a bude tím lídrem,” potvrzoval dortmundský šéf lavičky. "Nehodláme jen vyhrát. Chceme, aby měl Marco rozlučku, jakou si zaslouží. Bude to pro něj hodně emotivní a výjimečný den. Takový prožije jen málokdo,” dodával.

Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
A. Meyer - M. Wolf, Papadopoulos, Süle, Mateu Morey - Can, F. Nmecha - Malen, Reus, Bynoe-Gittens - Moukoko

SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Schuhen - C. Zimmermann, Klarer, Maglica - Skarke, Gjasula, Karic - Justvan, Mehlem - Vilhelmsson, Honsak

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.97 - 18.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Union Berlín - SC Freiburg

sobota 15:30

Coby hlavní kouč vede SC od roku 2011 a před sobotním mačem má na kontě 488 střetnutí, takže ze současných bundesligových trenérů slouží déle akorát heidenheimský Frank Schmidt (2007). Je jasné, že takhle dlouhou a úspěšnou éru nebude chtít zakončit porážkou. Berlínský soupeř však nutně potřebuje bodovat, aby se vyhnul sestupu a ošemetné baráži, ve které bude protivníkem 16 celku Fortuna Düsseldorf.

"Do toho zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Věřím, že předvedeme dobrou hru, která bude korunována tříbodovým ziskem. Samozřejmě sledujeme i konkurenci na ostatních příčkách tabulky. Rozhodně nejedeme na stadion Unionu s tím, abychom remizovali," nechal se slyšet osmapadesátiletý kouč.

Jeho skvadra, ze které v posledním zápase sezony nenastoupí hned sedmero fotbalistů (včetně Lienharta a Gintera), má ještě teoretickou šanci na finální sedmou příčku, ovšem pouze za předpokladu, že duel s die Eisernen zvládne a že Hoffenheim prohraje s Bayernem, kterému jde o udržení druhé pozice.

Méně tradiční z klubů, které sídlí v hlavním městě Německa, konkrétně na Stadion An der Alten Försterei, se před rozuzlením celé sestupové tajenky rozloučil s koučem Nenadem Bjelicou a na jeho místo - tak jako v listopadu - přichází dočasně Marco Grote. Zastavit sedm utkání trvající sérii bez vítězství však nebude nic jednoduchého, kór když bude postrádat Khediru a Roussillona.

"Freiburg je dobrý soupeř, u kterého není náhoda, že do posledního kola bojuje o evropské poháry. Bude to hodně intenzivní zápas, jelikož oba týmy mají, o co hrát," prohlásil jednapadesátiletý rodák z Brém, jenž během aktivní hráčské kariéry Budnesligu nikdy neokusil. Jím v současnosti vedený Union se pohybuje mezi elitou od roku 2019, přičemž se nikdy nestalo, že by poslední partii sezony nevyhrál. Bude to platit i tentokrát, když má za sebou dosti nevydařený ročník, během kterého se musel poroučet i Urs Fischer, který klub historicky dovedl do Ligy mistrů?

Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Doekhi, Vogt, Leite - Trimmel, Haberer, Tousart, Gosens - Aaronson, Schäfer - Volland

SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Atubolu - Kübler, Keitel, Makengo - Dōan, Eggestein, Höfler, Günter - Sallai, Gregoritsch, Grifo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.66 - 3.55

Tip EuroFotbal.cz: 02

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - FC Augsburg

sobota 15:30

Bayer bude oficiálně korunován novým německým šampionem, což bude chtít před vlastními příznivci a příznivkyněmi osladit výhrou a tím završit celý bundesligový ročník bez porážky. FCA už nemají, o co hrát, jelikož si před týdnem domácí prohrou se Stuttgartem zavřeli dveře do pohárové Evropy.

V prvním vzájemném střetnutí se v lednu letošního roku radovali z vítězství die Werkself, jelikož využili svou specialitku, totiž branku v nastaveném čase druhé půle. Ve WWK Areně se o ni postaral argentinský mistr světa Exequiel Palacios, jenž tentokrát začne pouze na lavičce náhradníků. To ovšem pochopitelně neznamená, že by se defenziva hostujícího výběru nemusela mít na pozoru.

A kouč Jess Thorup to dobře ví: "Bayer už 50 utkání neprohrál, což je fantastická bilance. Věřím, že se nám v Leverkusenu podaří uhrát nějaké body, ačkoli jsme si vědomí toho, že nás nečeká žádných snadných 90 minut." Situaci pro bavorskou skvadru komplikuje fakt, že do hry nebudou moct naskočit Gumny, Oxford, Framberger, Jensen, Mbabu a Rexhbecaj.

V opačném táboře nepřekvapivě panuje před závěrečnými třemi duely sezony (Bayer čekají ještě finále Evropské ligy a DFB-Pokalu - kdyby snad náhodou někdo v uplynulých týdnech nedával pozor) pohoda. Tím spíše, že kromě trenéra Xabiho Alonsa a Josipa Stanišiće ještě nikdo z borců, samozřejmě včetně Schicka, Hložka a Kováře, nikdy nezvednul nad hlavu Meisterschale.

"Nemyslíme na ty dvě finále. Zápas s Augsburgem je v podstatě už také finálový. Je to velmi dobrý soupeř, proti kterému budeme muset předvést výborný výkon, abychom vyhráli. Chceme vstoupit do historie. Pak teprve můžeme slavit," nechal se slyšet španělský lodivod, jehož tým pouze v jediném střetnutí mistrovské sezony neskóroval, a to při lednové bezbrankové remíze s Borussií Mönchengladbach. Přesto má na kontě po třiatřiceti kolech 87 zásahů, což představuje klubový rekord.

Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Kossounou, Tah, Hincapie - Arthur, Andrich, Xhaka, Grimaldo - Hofmann, Adli - Boniface

FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Bauer, Gouweleeuw, Uduokhai, Iago - Jakić - Engels, Maier - Vargas - Tietz, Demirović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 7.18 - 10.70

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - RB Lipsko

sobota 15:30

Dá se říci, že oba celky mohou být s průběhem letošního bundesligového ročníku spokojeny. Frankfurt se dlouhodobě pohyboval na příčkách zajišťující pohárovou Evropu a tuto odměnu si nakonec opravdu vysloužil, Lipsko si i v následujícím období zahraje Ligu mistrů. Zatímco hosté se už v tabulce nijak nehnou, domácí budou chtít ubránit svou aktuální šestou pozici.

Eintracht potřebuje ke splnění tohoto cíle získat bod a dotírající Hoffenheim, nacházející se na sedmém místě, již nic nezmůže, i kdyby v souběžně hraném klání urval vítězství nad Bayernem. V případě vlastní porážky by pak mančaft z Hesenska musel vyčkat, jak si Die Kraichgauer v souboji s mnichovským titánem povedou. Výhodou pro Frankfurt na každý pád také je, že před závěrečným vystoupením s Lipskem má o chlup lepší skóre než Hoffenheim.

Co je však jisté, to je fakt, že si svěřenci trenéra Dina Toppmöllera v příští sezóně zahrají minimálně Konferenční ligu, přičemž opravdu hodně blízko jsou Evropské lize. Ještě jednou připomeňme, že remíza je to jediné, co v tomto zápase potřebují. "Chceme si svůj domácí úkol napsat sami. Je nám jedno, co se stane na ostatních stadionech,” vzkazoval frankfurtský lodivod. "Vše máme ve vlastních rukou, dobrou hrou i výsledkem si můžeme pojistit šestou příčku. Naposledy v Mönchengladbachu jsme udělali velký krok k tomu, abychom se dostali do evropských pohárů, jejichž součástí jsme hodlali být.”

Lipsko skončí čtvrté, to už je teď jasné. Bez ohledu na to, jak si saská družina bude počínat v posledním utkání tohoto ročníku, o strategickou pozici ho nikdo nepřipraví. Zprvu se zdálo, že se s pátým Dortmundem popere o to, kdo top čtyřku vybojuje. Ve finále na tom ovšem tolik nezáleželo, Německo si totiž díky úspěšným výsledkům svých klubů na evropské scéně v rámci letošního ročníku vysloužilo postup do Ligy mistrů i z pátého místa. Mužstvo kouče Marca Roseho může v tomto měření sil najít motivaci například v tom, že by rádo oplatilo svému soupeři porážku z lednového domácího představení.

Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, R. Koch, Pacho - M. Götze, Skhiri - Dina Ebimbe, Knauff - Omar Marmoush, Chaïbi - Ekitiké

RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Henrichs, Orbán, Lukeba, Raum - A. Haidara, Seiwald - Baumgartner, Simons - Šeško, Openda

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 3.96 - 2.68

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05

sobota 15:30

Obdivuhodná jízda Mainzu za záchranou může z pohledu FSV skutečně dopadnout dobře. "Nulapětky" v Bundeslize s jistotou udrží případné sobotní vítězství ve Wolfsburgu, vzhledem k porovnání rozdílu ve skóre s konkurenčním Unionem by jim ale měla stačit i remíza. Budou domácí "Vlci, kterým už v podstatě o nic nejde, klást vůbec nějaký odpor?

Dlouho se pohyboval u dna tabulky. Na jaře ale Mainz zabral. A minulý víkend si díky skalpu Dortmundu zajistil před závěrečným kolem dobrou výchozí pozici. "Po výhře nad Dortmundem jsem týmu řekl, že jsme ještě nic nevyhráli, ale že jsme se dostali do pozice, kdy můžeme sami dosáhnout senzace. To by bylo pro tento klub neuvěřitelné. Musíme se ale ještě jednou předvést," prohlásil trenér FSV Bo Henriksen.

Také Wolfsburgu svého času hrozil sestup do 2. Bundesligy, udržení už si však na rozdíl od Mainzu stihl zajistit. V posledním utkání sezóny tak chce především zanechat dobrý dojem před vlastními fanoušky. "Nechceme se pouštět do žádných experimentů. Uděláme jen nejnutnější změny. Zápas je důležitý, abychom se s letní přestávkou rozloučili pozitivně," řekl kouč Vlků Ralph Hasenhüttl.

Domácí VfL bude mít potíže zejména se složením středu zálohy. Zranění totiž nepustí do hry Mattiase Svanberga, Yannicka Gerhardta ani Astera Vranckxe. Hrát nebudou ani obránce Rogério s útočníkem Lukasem Nmechou. Mainzu schází pouze stoper Maxim Leitsch, jiný zadák Stefan Bell už naopak začal s tréninkem a po operaci zlomených prstů by již mohl hrát též forvard Karim Onisiwo. Po vypršení trestu za obdrženou červenou kartu už navíc může hrát rovněž krajní bek Philipp Mwene.

VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Maehle, Lacroix, Bornauw, Paredes - Majer, Arnold - Baku, Wimmer - Tiago Tomás - Wind

1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Kohr, Van den Berg, Hanche-Olsen - Widmer, Barreiro, Amiri, Caci - Gruda, Lee - Burkardt

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.74 - 2.18

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Bayern Mnichov

sobota 15:30

Přece se bude jednat o poslední duel Thomase Tuchela na lavičce Bayernu. Ač se v minulých dnech spekulovalo o tom, že by současný mnichovský lodivod mohl setrvat, přestože již bylo dříve oznámeno, že po této sezóně skončí, nakonec se rozkol opravdu bude konat. Svůj tým povede na závěr bundesligového ročníku na půdě Hoffenheimu, který je teď v tabulce sedmý.

Oba celky mají před tímto vzájemným střetnutím své výsledkové cíle. Hosté by rádi získali takový rezultát, který by jim uchoval příčku vicemistra, domácí by minimálně rádi setrvali na současné pozici. Pro oba platí, že situaci mají před posledním kolem ve svých rukou. Pokud vyhrají, na nic a na nikoho se nebudou muset ohlížet. Družina z Bavorska musí odrážet ataky třetího Stuttgartu, ta z Bádenska-Württemberska otravování osmého Freiburgu.

Zároveň je potřeba dodat, že Die Kraichgauer se ještě můžou vecpat na šesté místo před Frankfurt, k tomu ovšem potřebují bezpodmínečně zvítězit a zároveň doufat, že soupeř v souběžně hraném utkání padne s Lipskem. A navíc věřit, že budou mít v konečném účtování lepší skóre než Eintracht, aktuálně jsou na tom v tomto ohledu oba zmínění protivníci dost podobně. Každopádně tou nejvyšší prioritou je pro TSG opravdu hlavně udržet na uzdě svého regionálního konkurenta, který je mu vzdálený na rozdíl jednoho bodu.

Pokud by Hoffenheim přece spadl níže, tedy na osmou příčku, musel by čekat, kdo opanuje Německý pohár. V případě očekávaného prvenství Leverkusenu by si pak evropské poháry nakonec také zahrál, konkrétně Konferenční ligu. Takže nezdar z nynějšího klání proti Bayernu nutně nemusí přinést frustraci. "Tohle bude parádní zápas, jakési finále. Zrovna proti Bayernu před vyprodaným stadionem,” těšil se na sobotní odpoledne domácí lodivod Pellegrino Matarazzo. "Musím přiznat, že v kabině je cítit velké vzrušení,” přiznával.

Už po několik týdnů můžeme opakovat, že pro Bayern představovala tahle sezóna jedno z nejhorších období za uplynulých několik let. A můžeme ještě naposledy potvrdit, že v Mnichově vládne především zklamání, jakkoli postup do semifinále Ligy mistrů je v kontextu výkonů na domácí scéně určitě úspěchem. Bayern musí hlavně srovnat sám sebe, najít zase správné ukazatele vedoucí k červenému koberci. Pořád se mu například nedaří najít trenéra, jeho počínání v této otázce působí až komicky. A být k smíchu, to je bezpochyby to poslední, co si hrdý výběr Stern des Südens přeje.

TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kabak, Grillitsch, Akpoguma - Kadeřábek, Stach, Bülter - Prömel, Kramarič - Bebou, Beier

Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, de Ligt, Dier, Davies - Pavlovic, Laimer - Zvonarek, T. Müller, Bryan Zaragoza - Tel

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.14 - 4.54 - 2.05

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Werder Brémy - VfL Bochum

sobota 15:30

Brémský klub může dohrávat v absolutním klidu. VfL v podstatě také, jelikož největší adepty na barážovou příčku nutno hledat jinde. Každopádně na tom, že die Unabsteigbaren zakončí třetí sezonu mezi elitou s druhým nejhorším počtem inkasovaných branek, se už s největší pravděpodobností nic nezmění.

V minulých třech kláních Bochumi padlo dohromady sedmnáct gólů. Z toho pětkrát sahal Manuel Riemann za svá záda před týdnem proti Leverkusenu, který v polovině dubna shodou okolností zvítězil 5:0 i nad Werderem. Vlastně by nebylo překvapením, kdyby byly k vidění gólové hody i tentokrát, třebaže v prvním vzájemném střetnutí obou celků se zrodila remíza 1:1.

"V domácím prostředí je Werder velmi silný. Má fyzicky výborně připravené hráče, jejich předností jsou i osobní souboje. Ole Werner je výborný trenér a není pochyb, že se jeho tým bude chtít před vlastními příznivci rozloučit vítězstvím. Rozhodně nás nečeká nic snadného," řekl Heiko Butscher, který nebude moct poslat na trávník Essera, Kwartenga, Passlacka, Tolbu a Förstera.

Zelenobílí už ve čtyřech duelech v řadě neprohráli. Naposledy se jim podařilo - byť s trochou štěstí, porazit Lipsko, které už má další dobu jistotu Champions League. V posledním utkání sezony svým spoluhráčům nepomůžou Nijnmah, Pieper a pochopitelně taky suspendovaný Naby Keïta, jenž po přesunu z Liverpoolu stihnul ve městě nad řekou Vezerou odehrát jenom pět partií.

"Bochumi nechybí důraz v osobních soubojích a bojovnost. Navíc dovede velmi účinně napadat rozehrávku, ale na to jsme se o trénincích připravovali. Takže věřím, že dokážeme ten zápas získat ve svůj prospěch," prohlásil Ole Werner, jehož tým má na kontě - shodou okolností spolu s Bochumí -nejvíce gólů po centrovaných balonech ze hry.

Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Zetterer - Veljković, Friedl, Jung - Weiser, Lynen, Bittencourt, Agu - Schmid, Woltemade - Ducksch

VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Riemann - Oermann, Ordets, Schlotterbeck, Bernardo - Losilla, Osterhage - Asano, Stöger, Wittek - Hofmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.76 - 3.11

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach

sobota 15:30

VfB má stále šanci skončit na konečné druhé příčce, k čemuž postačí tři body a porážka Bayernu v zápase s Hoffenheimem. Hříbata naopak může těšit, že dokázali nastřádat dostatečné množství bodů na to, aby měli před posledním kolem jistotu setrvání v soutěži.

Zatím poslední ze třinácti porážek se datuje do 20 dubna. Od té doby svěřenci Gerarda Seoaneho třikrát remizovali. Díky tomu platí, že častěji si se soupeřem body rozdělili pouze hráči Mohuče. Navíc, Borussia v Bádensko-Württembersku naposledy naplno bodovala v září 2015. Z pamětníků zůstává na straně hostujícího výběru pouze Patrick Herrmann, jenž po sezoně ukončí kariéru.

"Je jasné, že tenhle zápas nemá takovou důležitost jako ten, který jsme sehráli před týdnem. To ale neznamená, že bychom nechtěli jeden z nejlepších celků této sezony potrápit. Stuttgart má špičkové hráče a nepochybně se bude hrát před skvělou diváckou kulisou, takže nemáme důvod se na sobotu netěšit," prohlásil trenér Seoane, jemuž budou scházet zranění Jantsche, Ranos a Walde.

Za klub z MHPAreny nastoupí Di Benedetto, Egloff, Nartey, Vagnoman a Zagadou. Zato budou stoprocentně připravení oba útočníci, totiž Serhou Guirassy, jenž se pokusí přidat další ke svým dosavadním šestadvaceti gólům a třem přihrávkám, a také Denis Undav, který nebude chybět na domácím mistrovství Evropy.

Před týdnem proti Augsburgu to byl znovu jeho guinejský parťák, kdo zajistil dvaadvacátou výhru. Kouč Sebastian Hoeneß má před finálním střetnutím sezony jasno: "Čeká nás těžký protivník, který nás v prvním vzájemném utkání dokázal porazit. Tentokrát však budeme stoprocentně soustředění, jelikož naší motivací je skončit na druhé příčce se třiasedmdesáti body."

Že si VfB udrželi stabilní formu po celou sezonu, dokazuje fakt, že jedno kolo před koncem má na kontě o dva body víc, než měli v rámci celé Rückrunde. V domácím prostředí navíc prohráli pouze jednou a skórovali častěji, než mistrovský Leverkusen. Po zásluze se tedy poprvé od ročníku 2009/2010 představí v Lize mistrů.

VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Nübel - Stergiou, Anton, Ito, Mittelstädt - Karazor, Stiller - Leweling, Führich - Undav, Guirassy

Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Omlin - Elvedi, Itakura, Chiarodia - Weigl - Honorat, Reitz, Koné, Scally - Pléa, Hack

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 7.39 - 10.40

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

1. FC Heidenheim - 1. FC Köln

sobota 15:30

Kozli z předchozích tří zápasů vydolovali pět bodů, avšak před samotným finále hovoří matematika poměrně výrazně v jejich neprospěch. Tím spíše, že 1. FC před vlastními příznivci a příznivkyněmi rozhodně nebude chtít prohrát.

Přitom celek z města nad řekou Rýn udrží mezi elitou (tedy alespoň pro barážový dvojzápas) pouze vítězství a k tomu porážka Unionu Berlín v klání proti Freiburgu. S tím, že svěřenci Timo Schultze potřebují zvítězit o čtyři a více branek. Vzhledem k úspěšnosti standardních situací, ze kterých Köln zaznamenal více než polovinu z celkových sedmadvaceti zásahů, to není nereálné.

"Sezona ještě neskončila. Víme o všech možnostech a přemýšlíme o nich, nicméně v první řadě bude nutné zvítězit. Tři body jsou základ a udělám pro ně maximum," prohlásil šestačtyřicetiletý trenér, jehož výběr před týdnem zásluhou pozdní trefy Damiona Downse zdolal největšího konkurenta v boji o udržení, tedy die Eisernen, v poměru 3:2. Do Voith-Areny ovšem nemíří v roli favorita.

Tím zůstávají domácí, kteří jakožto prvoligový nováček budou chtít udržet horní polovinu tabulky. Kapitán Patrick Mainka navíc zůstává jediným hráčem z pole, který napříč všemi bundesligovými mančafty v aktuální sezoně ještě nescházel ani minutu. I on má tedy zásluhu na tom, že hned v jedenácti případech dokázala jím vedená družina bodovat, ač zprvu prohrávala.

Započítán je pochopitelně i týden starý mač s Freiburgem, kde jednogólové manko doháněl Kevin Sessa. Remíze 1:1 se zrodila i při prvním vzájemném klání mezi Kölnem a Heidenheimem. Tentokrát jsou však karty rozdány zcela jednoznačně, přičemž nutnost Kozlů hnát se dopředu by mohla přinést otevřená okénka v obraně, která v tomto ročníku rozhodně nepatří mezi jejich nejsilnější stránky.

1. FC Heidenheim - pravděpodobná sestava:
Müller - Traoré, Mainka, Gimber, Föhrenbach - Schöppner, Maloney - Sessa - Dinkçi, Beste - Kleindienst

1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Thielmann, Hübers, Chabot, Finkgräfe - Martel, Kainz - Alidou, Uth, Maina - Tigges

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 4.08 - 2.86

Tip EuroFotbal.cz: 10

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87 : 23
87
2
Bayern Mnichov
33
23
3
7
92 : 41
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74 : 39
70
4
RB Lipsko
33
19
7
7
75 : 37
64
5
Borussia Dortmund
33
17
9
7
64 : 43
60
6
Eintracht Frankfurt
33
11
13
9
49 : 48
46
7
TSG Hoffenheim
33
12
7
14
62 : 64
43
8
SC Freiburg
33
11
9
13
44 : 56
42
9
1. FC Heidenheim
33
9
12
12
46 : 54
39
10
FC Augsburg
33
10
9
14
49 : 58
39
11
Werder Brémy
33
10
9
14
44 : 53
39
12
VfL Wolfsburg
33
10
7
16
40 : 53
37
13
Borussia Mönchengladbach
33
7
13
13
56 : 63
34
14
VfL Bochum
33
7
12
14
41 : 70
33
15
1. FSV Mainz 05
33
6
14
13
36 : 50
32
16
Union Berlín
33
8
6
19
31 : 57
30
17
1. FC Köln
33
5
12
16
27 : 56
27
18
SV Darmstadt
33
3
8
22
30 : 82
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
FotbalJeNáhodný

Bohužel sestoupí Union a doplatí na poháry.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Tak pojďme na to, ať je to zábava.

Reagovat
monkej

Koubek

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Koubek lol

Reagovat
Rudnevs

VfB vicemajster! Nebyť Bayeru Leverkusen, tak tu máme boj o titul do posledného kola a vyhral by ho VfB Stuttgart - kebyže túto vetu čítam pred rokom, myslel by som si, že čítam sci-fi.

Reagovat
andrew96

Víc bodů než loňský mistr.

Alespoň něco mně dnes udělalo radost. Stuttgartu to fakt moc přeji.

Reagovat
FotbalJeNáhodný

Freiburg okatě pustil.

Reagovat
Bayernista18

Kdyby Lipsko dalo ještě jeden gól, šel by Hoffenheim před Frankfurt?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele