Alonso utnul spekulace. V Leverkusenu mám rozdělanou práci, zůstávám, ohlásil

29.03., 12:43, aktualizováno 29.03., 14:16
Aktuality
Xabi Alonso (© AFP)

Xabi Alonso (42) na páteční tiskové konferenci oznámil, že i v další sezoně bude součástí Bayeru Leverkusen. Španělský trenér tak definitivně ukončil spekulace o jeho případném odchodu do Liverpoolu či Bayernu Mnichov - tedy do klubů, které se v současné chvíli snaží najít kouče pro nadcházející ročník. Patrik Schick, Adam Hložek ani Matěj Kovář, kteří v Leverkusenu působí, se tak změny trenéra obávat nemusí.

"O mé budoucnosti se hodně spekulovalo. Chtěl jsem využít reprezentační přestávku k tomu, abych se zamyslel a rozhodl se. Minulý týden jsem měl velmi dobrou schůzku a informoval jsem klub o svém rozhodnutí pokračovat ve funkci trenéra," řekl Alonso na tiskové konferenci.

"Tohle je pro mě to správné místo, kde se mohu jako trenér rozvíjet. Jsem mladý trenér a právě teď cítím, že je to pro mě to správné místo. Hráči mi dali tolik důvodů, abych týmu i nadále věřil. Cítím, že tady moje práce ještě neskončila," pokračoval španělský trenér.

"Je to moje první kompletní sezona v roli manažera. Stále mám co dokazovat. V klubu a s týmem se cítím stabilně. Své myšlenky jsem sdělil hráčům i vedení. Tento ročník si musíme užít. Bude opravdu intenzivní, ale doufejme, že příjemný," uzavřel.

Xabi Alonso, který v Leverkusenu působí od října 2022, má v klubu aktuálního lídra Bundesligy smlouvu až do roku 2026, přesto byl v poslední době spojován právě s Bayernem Mnichov a Liverpoolem, kde po sezoně skončí současní trenéři Thomas Tuchel a Jürgen Klopp.

Španělský stratég, o jehož služby je velký zájem, patří mezi hlavní důvody, proč je Bayer v probíhající sezoně zatím neporažený a může získat hned tři trofeje.

Kromě toho, že Leverkusen vede ligu s desetibodovým náskokem před Bayernem, je ve hře také v DFB Cupu, kde se v semifinále střetne s druholigovou Fortunou Düsseldorf, což znamená, že bude plnit roli velkého favorita. O poznání těžší soupeř čeká německý klub ve čtvrtfinále Evropské ligy, kde v atraktivním souboji změří síly s West Hamem United, kde působí české duo Tomáš Souček, Vladimír Coufal.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayer Leverkusen
26
22
4
0
66 : 18
70
2
Bayern Mnichov
26
19
3
4
78 : 31
60
3
VfB Stuttgart
26
18
2
6
60 : 31
56
4
Borussia Dortmund
26
14
8
4
53 : 32
50
5
RB Lipsko
26
15
4
7
60 : 32
49
6
Eintracht Frankfurt
26
10
10
6
42 : 35
40
7
FC Augsburg
26
9
8
9
43 : 42
35
8
TSG Hoffenheim
26
9
6
11
44 : 50
33
9
SC Freiburg
26
9
6
11
36 : 48
33
10
Werder Brémy
26
8
6
12
35 : 41
30
11
1. FC Heidenheim
26
7
8
11
35 : 44
29
12
Borussia Mönchengladbach
26
6
10
10
46 : 50
28
13
Union Berlín
26
8
4
14
25 : 42
28
14
VfL Wolfsburg
26
6
7
13
31 : 44
25
15
VfL Bochum
26
5
10
11
30 : 54
25
16
1. FSV Mainz 05
26
3
10
13
22 : 46
19
17
1. FC Köln
26
3
9
14
20 : 47
18
18
SV Darmstadt
26
2
7
17
26 : 65
13

Autor: Livesport.cz / SID

Komentáře (114)

Přidat komentář
Witcher

Udělal bych to jako Klopp a zůstal tam ještě aspoň 3 sezóny.V rámci BL změna nedává smysl takže pak Španělsko nebo Anglie

Reagovat
Likan7

Mohlo by to přemluvit dost hráčů zůstat, snad až na Hložka ..léto bude zajímavý.

Reagovat
icka

Hložek bude přemlouvat Xabiho, aby tam zůstal.

Reagovat
Salfovic

A Xabi Hložka aby odešel.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Hachim Mastour

Skúsene počkal na Real

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Bandita_Harry

Dobré rozhodnutie, ako fanúšik LFC som si ho velmi prial asi ako väčšina, ale možno by to bolo predsa len priskoro, tak snáď teda ten Amorim a budem spokojný

Reagovat
St. Pauli

Zajimave a prekvapive rozhodnuti. Jsem zvedav, zda prijde na radu mistrovska kocovina, nebo bude valec pokracovat dal.

Reagovat
Salfovic

To bude záležet na tom, jak se jim podaří udržet kádr.

Reagovat
Hachim Mastour

Príde

Reagovat
Sigma Olomouc

Kocovina přijde

Reagovat
DidusIneptus

Alonso - moudré rozhodnutí. Totiž jistě si je vědom toho že změna působiště by mu mohla ublížit - znovu si zvykat na jiné prostředí, přizpůsobit se novým poměrům v novém klubu ap. V Leverkusenu je všestranně zaběhnutý, ví co od klubu, týmu očekávat...

Reagovat
smazaný uživatel

Za rok až dva to bude pro nás reálná možnost.

Reagovat
los_blancos

Všetko ide podľa plánov.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to až moc ideální...

Reagovat
los_blancos

... až sa napokon vráti opäť Zizou.

Reagovat
DidusIneptus

Před tímto ročníkem, kdy se mnoho fotbalových příznivců a expertů ptalo jak to dopadne na konci sezóny, bude zase mistrem Bayern, nebo už konečně ten Dortmund, anebo snad zázračně někdo jiný?, asi nikoho nenapadlo že by to moh' být Bayer Leverkusen. Ještě není hotovo, ale vypadá to na Bayer který svou dominanci nebo suverenitu může pře... V triple!

Reagovat
martin.b

Peréz si píská no

Xabi je ale frajer, přesně ví co dělá a co je pro něj momentálně správný, málokdo by odmítl v jeho situaci takový nabídky

Reagovat
exot12

Xabi má kryštálovú guľu a vidí budúcnosť Teda apoň tvojho komentára.

Úplne kľudne sa môže stať, že Bayern a LIVE budú mať úspešného trénera, Bayer bude mať problémy a bude v pásme zostupu a vyhodia ho a v žiadnom lepšom klube nebude miesto. Za 1 a pol sa na neho pomaly zabudne, zoberie akékoľvek angažmán, neuspeje a bude mať po kariére.

Reagovat
Acquanni

Úplně stejně klidně by se mohlo stát, že kdyby kývl Bayernu/Live, tak by do půl roku letěl, protože by totálně vyhořel. A? Pointa? Ví přesně co dělá a co je pro něj momentálně správný nutně neznamená, že vidí do budoucnosti. Ale očividně to má dobře promyšlený, když to oznámení přišlo takhle brzo, místo aby až po sezoně řešil nabídky a možnosti.

Reagovat
Bandita_Harry

On ešte neprehral zápas túto sezónu a v ďalšej bude určite v zóne zostupu Stavil proste na istotu a dáva si čas práve kariéru by mu mohol zničiť nejaký unáhlený presun kde by to nevyšlo

Reagovat
Uwe háže buly

teď už to s ním půjde jenom z kopce.

Reagovat
Nickname 9

Tak snad De Zerbi. Ale je od něj fér, že se rozhodl už teď a nenechal nás čekat do června na odmítnutí. Nejdůležitější je abysme našli trenéra co nejdřív, protože na tom závisí prodlužování smluv a přestupové cíle. Ani ten Rangnick by nebyl špatnej, ale De Zerbi by byl top.

Reagovat
Salfovic

Ten hype kolem De Zerbi je fakt komickej.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Nickname 9

Proč? Má své metody, ví co chce hrát, dokáže rozvíjet mladé hráče. Neříkám, že jeho příchod by nám automaticky zajistil treble. Jen si myslím, že je to aktuálně nejlepší možnost. Nebo máš snad někoho lepšího?

Reagovat
fenixLFC

to sice dokaze ale jemu absolutne chyba akykolvek pragmatizmus. na jeho futbal sa pekne diva ale je hrozne nevyspytatelny a ma obrovske problemy s timami co vedia pressovat rozohravku (ktoru hra na riziko aj v uplne nezmyselnych situaciach) alebo hrat na brejky. nie je nahoda ze v lige pravidelne vybuchne proti timom co su na zostup (everton, luton) alebo co hraju na brejky. a naopak vyzera super proti timom co chcu hrat (napriklad my). co som tak pozeral statistiky v sassuole a pamatam si ich vysledky tak to boli podobne divociny kde daval pomaly najviac golov ale zase ich absurdne mnozstvo inkasoval, hviezdil proti top timom a horel proti slabsim. jasne, v bayerne by mu to stacilo na ligu pretoze tam bude mat o triedu lepsi tim ako 90% ligy ale ked pride niekto kto vie hrat takticky a zozadu tak bude mat obrovsky problem a v LM by som bayernu teda vobec neveril

Reagovat
Salfovic

V Šášulu to byl jeden velkej hurá fotbal.

Reagovat
Nickname 9

Okej, to beru. Pořád si ale myslím, že to je aktuálně nejlepší možnost. S naším kádrem by to na titul mělo stačit (pokud se teda někdo nezblázní jako letos Leverkusen) a v LM bych se spoléhal na jeho skvělé taktické schopnosti.

Reagovat
SunFells

Top, ale moc romantik. Zároveň však charismatická osobnost a zkušenější než ty další zmiňované varianty. Xabi může aspoň těžit z fotbalového jména a může ukázat i o něco viditelnější titul než Amorim, u toho je docela riziko jaký dojem a důvěru vyvolá u světových hráčů po Kloppovi, zatímco média budou okamžitě srovnávat a tlačit na něj.

Reagovat
Hai

Reagovat
Salfovic

Chytrej tah, následovník Kloppa nezvládne ten tlak a vyhoří, a on tam pak přijde jako spasitel pod daleko menším tlakem

Reagovat
thewall

Jen by měl vyhořet pozvolně, aby se nesháněl nový trenér už v zimě.

Reagovat
misinho7

To je dobre pre nas. Carlo da este rok a potom by to mohol prebrať Xabi

Reagovat
Mercury

Reagovat
Hlahart

wow

Reagovat
Xavivax1

Xabi za Xavi?

Reagovat
pobody's nerfect

Přál jsem si ho, ale myslím, že od něj rozumné rozhodnutí. Bayer mu sedl a jsem na něj zvědavý příští rok v LM.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vceradnesazitra

Betasamec bez ambicí

Reagovat
zurix_new

Martin těší mě.

Reagovat
ACSeRw!n

Real

Reagovat
wyqinac

Super rozhodnutí za mě, nabídky pořád budou a může jít za rok, dva

Reagovat
C-M@ster

A co teď Liverpool?

Před příchodem Kloppa to byl průměrnej klub PL (jak Chelsea po Abramovičovi). Seženou někoho random a postupně se „vrátí tam kam patří”?

Reagovat
Maximm9

Spis z toho bude prumerny klub jako United po odchodu SAF

Reagovat
Ranoth

Reagovat
Unai

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Beči

Vy si můžete nechat zdát i o té naší průměrnosti před Kloppem

Reagovat
martin.b

a kam patříme ?

Reagovat
LFCreds

Priemerný a aj tak najúspešnejší klub v anglicku

Reagovat
MoonKnight

Rozdíl u LFC je v tom, že pokud by Liverpool skončil 2x okolo 8-10 místa a byl totálně v háji, tak si myslím, že to Jurgen nevydrží a přijde to zase na několik let spravit.

Reagovat
Neutron

Reagovat
Salfovic

Dost naivní představa.

Reagovat
fenixLFC

okrem toho ze to je sracka tak liverpool od vzniku PL skoncil najhorsie 8 a aj to len trikrat

Reagovat
Front hell

Tak to raději moc nemysli

Reagovat
Witcher

To spíš BVB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
vladino10

Reagovat
Euphael

Reagovat
iamek

Reagovat
Dron

Ty blázne, Liverpool neskončil v tabulce hůř než na 8. místě už přes 50 let. Chelsea letos skončí na 10. nebo horším umístění už potřetí jen za posledních 10 let.

Reagovat
Feind

prakticky odmitl liverpool a bayern, zatimco si pripravuje pozici pristi rok do realu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Salfovic

To je dost možný. Pokud ale Perez nepůjde po Kloppovi.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Damis

Skvělé rozhodnutí a Bayer skvěle vybudovaný tým

Reagovat
kylo ren

Hrajete tu někdo zaklinace 3?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Beči

Už jsem ho dohrál i s datadisky asi 3x, proč?

Reagovat
kylo ren

Potřeboval bych poradit jak v datadisku srdce z kamene porazit tu ropuchu, hraju to na krev a zlomené kosti obtížnost

Reagovat
Beči

Hrál jsem to na stejnou obtížnost a je fakt, že ta ropucha je hned ze startu dost těžká. Používal jsem myslím ohnivé petardy, Igni a snažil se jí vždycky dostat za záda a dát critical hit. Nějak jsem jí tímhle způsobem udolal, ale už si nevzpomenu, na kolikátý pokus Každopádně na YT máš spoustu videí, jak různí hráči sundali soupeře.

Reagovat
kylo ren

Já jsem rád že se vůbec dostanu k ní

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Wazza228

Jaký máš level? Ta ropucha je docela hardcore. Hrál jsem na Death March a rozhodně jeden z nejtěžších nepřátel. jel jsem spam quen a yrden, hodně uskakování a vždy jen pár rychlých útoků. Určitě si nezapomeň dát olej na meč a posílit se lektvary.

Reagovat
kylo ren

Ten yrden určitě zkusím... jakej jsi dal olej na meč

Reagovat
Beči

Zjisti si v bestiáři, co je ta ropucha zač a použij daný olej.

Reagovat
kylo ren

Jinak 36 lvl

Reagovat
kattos

Alchymie

Reagovat
Al Capone

Ja ji upalil pomoci igni

Reagovat
Kiwi-21

Včera jsem dojel 2 DLC

Reagovat
Beči

Jeho rozhodnutí chápu a je rozumné, i když jsem si ho k nám hrozně přál. No, snad teď naše vedení nenapadne nějaká chujovina typu Gerrard nebo Tuchel

Reagovat
aragorn

Reagovat
Neutron

Ale vsak Stevieho si tu vela scouserov zelalo nieco sa stalo?

Reagovat
Seydou Doumbia

Jako legenda Live by tam jít mohl, sympatický krok

Reagovat
Neutron

Reagovat
Front hell

Reagovat
Unai

Reagovat
fenixLFC

slusna demagogia

Reagovat
avicii

totálne...

Reagovat
Neutron

Haha samozrejme…

Reagovat
Beči

Vůůůůbec nic

Reagovat
Neutron

Reagovat
Registrujisejenproto

Nikdy!!!

Reagovat
Bakary3

Ten Gerrard, bych se potrhal smíchy.

Ale třeba by se všichni kolem něj snažili a byla by to mašina

Reagovat
O.Giroud

Prečo by vedenie išlo po niekom ako Gerrard, Tuchel. Mi fakt vysvetli ako si toto môže myslieť fanúšik LFC, kt. mu evidentne nefandí krátko.

Reagovat
Beči

Samozřejmě to bylo myšleno jako nadsázka. Reálně si nemyslím, že by něco takového udělali.

Reagovat
St. Pauli

Nagelsmann vyhraje s Nemci titul a podepise Liverpoolu.

Reagovat
Werkrider

Za mně to není překvapivé. Xabi si do Leverkusenu dotáhl hráče a nechat je tam po roce by byl trochu dick move.

Řekl bych že se s Rolfesem domluvil, že mu doplní káder dle libosti a možností a to bude to co rozhodne.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak a ted nám řekni kdo příjde. Doufám že nějací další mistři. A kdo odejde podle tebe?

Reagovat
Rudnevs

Príchody: Kimmich, Musiala, Kane (treba backup za Bonifaca).

Odchody: Hložek na výmenu do Bayernu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kovář, Hlož a Šiké do Baya a titul jasný

Reagovat
smazaný uživatel

Wirtz a Frimpong asi odejdou, ne?

Reagovat
Werkrider

Wirtz je na tom stejně jak Alonso, má zůstat ještě jednu sezonu a Frimpong nevím no, kdybych si měl tipnout, tak bych řekl že Tah je největší adept na odchod, byť bych nerad.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
avicii

Treba uznať ze od neho sympatický krok

Reagovat
O.Giroud

A čo ak to bol krok a la, radšej si počkám na Real než ísť do LFC?

Reagovat
LFCreds

Tiež si myslím

Reagovat
Pharrell

Reagovat
los_blancos

Paráda, možno posledný diel skladačky na dominanciu RM doma aj v Európe. Akurát úplne legálne, bez Negreiru, Villara, Erzika (UNICEF), Platiniho a dopingu.

Reagovat
los_blancos

Paráda, možno posledný diel skladačky na dominanciu RM doma aj v Európe. Akurát úplne legálne, bez Negreiru, Villara, Erzika (UNICEF), Platiniho a dopingu.

Reagovat
Mr.Mike

Ta pristi sezona pro nej bude o dost narocnejsi a celkove pro Bayer..aby zas ten hype neopadl rychle ale preju mu at se dari..letosni sezona je pro ne fakt famozni a dali si latku hodne vysoko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele