29. kolo
08.04.2012 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Werkself se díky bodu z Imtech Areny vrací na pohárové pozice

Trenérská změna na jedné a vydatný impuls v podobě výhry na Betzenbergu na druhé straně přesto nedokázaly své majitele pořádně nakopnout - Hamburk tak ani na třetí pokus nedokázal v domácím prostředí Leverkusen porazit, zapisuje si pouze bod.

Nové trenérské duo Bayeru Sami Hyypiä - Sascha Lewandowski si pro Hamburk přichystalo už trochu očekávané překvapení, do výchozí jedenáctky se vrátil velezkušený Michael Ballack, jenž teprve před nedávnem vyléčil problematické lýtko. To se od prvních minut zdálo jako dobré řešení: Leverkusen si lepším pohybem vytvářel převahu, držel balón a pomalu se přibližoval k Drobnému. Nejvíce byl vidět Michal Kadlec, jenž nejprve vyslal ke zteči Kießlinga, poté to dokonce z přímého volného kopu zkoušel sám, obě situace ale zpacifikoval s mírným zraněním chytající český reprezentant.

To přístavní celek se začal chytat nastoupeného tempa až po čtvrthodině, kdy si také vypracoval svou premiérovou možnost - Berg ještě vrátil v pokutovém území Jansenovi, ten však už v tísni nedokázal trefit branku. Švédský útočník byl v akci i podruhé, tentokráte se šikovně otočil, potom ale nemířil do vymezeného prostoru. Domácí měli rázem více ze hry, hlavička Mancienna, ani dělovka Brumy, zpoza vápna ale úspěchem neskončily.

Šest minut před odchodem na přestávku potom centr agilního Aoga zasáhl před Jansenem Castrovu ruku a sud Stark nařídil pokutový kop, k němu se postavil Petrić a přízemní ranou k pravé tyči otevřel skóre - 1:0. Po vysunutí od Renata Augusta mohl v nastaveném čase srovnat Kadlec, ten si ale z úhlu na Drobného opět nepřišel.

Kabina Werkself nejspíše zažila o pauze výživné zemětřesení, jinak si totiž znovuzrození Leverkusenu nejde vysvětlit...záhy mohl srovnat krok po Schürrleho vracečce Rolfes, Drobný ovšem jeho přízemní ránu dokázal zpacifikovat. Defenzivně laděný středopolař byl najednou u všeho důležitého - střela ze střední vzdálenosti se však pro změnu do branky nevešla, do třetice potom byla Rolfesova střela včas zablokována.

Očekávané vyrovnání nakonec přišlo v 55. minutě: Kießling si dobře našel přesný centr od rohového praporku, jeho zakončení sice dokázal na brankové čáře zastavit Tesche, balón se ovšem s Brumovou pomocí od břevna vrátil k Schürrlemu, jenž už měl před sebou snadný úkol a netradičně hlavou vrátil kulatý nesmysl na místo určení - 1:1. Tímto momentem, jakoby se také probrali Rothosen, kteří poté hned odpověděli - Leno musel zasahovat proti dalekonosným střelám Brumy a především Petriče, po jehož ráně domácí žádali od sudích odpískání rohového kopu, marně. Na opačné straně se připomněl Rolfes, hlavou z úhlu ale na Drobného nevyzrál.

Posílit ofenzivní vozbu hostů přišel krátce po hodině hry taktéž uzdravený Tranquillo Barnetta, který nahradil takřka neviditelného Ballacka. Švýcarský reprezentant se ovšem uvedl faulem na Jarolíma a z následné standardní situace Aoga měl strážce leverkusenské svatyně pořádně orosené čelo, balón ale přesto dokázal zneškodnit. Mladý brankář, jenž byl z lavičky pod pečlivým dozorem uzdraveného Reného Adlera se musel činit ještě devět minut před koncem, kdy to z dálky zkoušel znovu Petrić, na změnu skóre to však nestačilo...utkání tak dospělo k dělbě bodů, jež ani pro jednu stranu ten zásadní problém neřeší.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele