Další články

Gól a zisk trofeje při debutu za Real Madrid. Budeme vyhrávat jako tým, vyhlásil Mbappé

Kylian Mbappé (25) se při svém středečním debutu v bílém dresu v Superpoháru UEFA radoval ze vstřeleného gólu a zisku trofeje. Nová útočná hvězda Realu Madrid prohlásila, že neexistuje limit počtu gólů, které může v sezoně vstřelit. Pro francouzského reprezentanta je ale nejdůležitější úspěch týmu.

Real Madrid ovládl Superpohár UEFA. Na výhře s Atalantou se podílel debutující Mbappé

Vítěz Ligy mistrů Real Madrid porazil v Superpoháru UEFA šampiona Evropské ligy Atalantu 2:0. Bílý balet tak uzmul první trofej sezony z této jednozápasové soutěže, kterou ovládl pošesté, čímž se stal nejúspěšnějším celkem v její historii. K úspěchu přispěl i hvězdný Francouz Kylian Mbappé, jenž oslavil svůj debut premiérovým gólem.

Real Madrid cílí na šestý triumf v Superpoháru, proti je oslabená Atalanta

Ještě než se naplno spustí několikaměsíční kolotoč elitních fotbalových lig, dočkáme se klasického předkrmu v podobě Superpoháru. A fanoušci ve Varšavě se určitě budou mít na co těšit, protože před jejich zraky se do sebe pustí velmi atraktivní soupeři. Vítěz posledního ročníku Ligy mistrů, Real Madrid, kterému se postaví štika z Bergama.

Výkonný výbor UEFA zvážil milost pro ruské výběry, Superpohár bude ve Varšavě

Evropská fotbalová unie UEFA rozhodla o návratu ruských mládežnických výběrů do svých soutěží. Zároveň výkonný výbor UEFA na svém dnešním zasedání v Limassolu potvrdil, že seniorské ruské kluby a národní týmy zůstávají po dobu invaze na Ukrajinu ze soutěží vyřazeny.

Guardiola po zisku Superpoháru ocenil touhu po vítězství, pochválil i Edersona

Manažer Manchesteru City Pep Guardiola si po zisku Superpoháru UEFA pochvaloval, že i po minulé úspěšné sezoně ze svého týmu cítí chuť vyhrávat. "Citizens" v Pireu udolali Sevillu po výsledku 1:1 a 5:4 v penaltovém rozstřelu.

Evropský Superpohár ovládl Manchester City. Naděje vzdorující Sevilly vyhasly v penaltách

Manchester City porazil Sevillu v Superpoháru UEFA 2:1 po pokutových kopech, a získal tak první trofej z této jednozápasové soutěže. Utkání se pro něj ovšem nevyvíjelo dobře. Andalusané se v řeckém Pireu prezentovali atraktivním a takticky vyspělým výkonem, což zužitkoval ve vedoucí gól ve 25. minutě perfektně hlavičkující Youssef En Nesyri. Rojiblancos byli nebezpeční i po změně stran, jenže po hodině hry nastal zlom, kdy se prosadil Cole Palmer, jenž poslal duel do penalt. V nich byli úspěšnější Citizens, a španělský klub tak potvrdil roli nejméně úspěšného účastníka evropského Superpoháru, když neproměnil v titul už šestou šanci ze sedmi.

Manchester City vyzve v boji o Superpohár Sevillu. Ta Angličany ještě nikdy neporazila

Ve středu večer se budou oči mnoha fanoušků kvalitního fotbalu upínat do čtvrtého největšího řeckého města. Na Georgios Karaiskakis Stadium v Pireu se totiž odehraje Superpohár UEFA a na trofej se těší Sevilla s Manchesterem City.

Real nám ukázal, co nás čeká v Lize mistrů, řekl kapitán Frankfurtu

Real Madrid v Superpoháru UEFA v Helsinkách názorně předvedl, co Eintracht Frankfurt čeká v Lize mistrů. Tak komentoval středeční porážku 0:2 kapitán německého celku Sebastian Rode. Jeho tým, úřadující vítěz Evropské ligy, se v novodobé historii představí v "milionářské" soutěži poprvé.

Máme silný, motivovaný tým, který chce neustále vyhrávat, řekl Ancelotti

Podle trenéra Realu Madrid Carla Ancelottiho bylo středeční utkání Superpoháru UEFA v Helsinkách proti Frankfurtu těžší, než očekával. Jeho svěřenci zvítězili 2:0 a rekordním pátým triumfem vyrovnali počin AC Milán a Barcelony. Italský kouč nepochybuje, že "Bílý balet" je motivovaný a chce nadále vyhrávat. Pochválil i kapitána Karima Benzemu.

Real odstartoval sezonu ziskem 98. trofeje v historii klubu. Benzema překonal legendárního Raúla

Bílý balet jakožto vítěz Ligy mistrů potvrdil ve finále evropského Superpoháru roli favorita a po výhře 2:0 nad Frankfurtem oslavil svou první trofej v nové sezoně. Na výhře se jedním gólem podílel také Karim Benzema, který tak v historické tabulce střelců Bílého baletu předběhl na druhém místě Raúla.

Real Madrid s Frankfurtem se utkají v Helsinkách o evropský Superpohár

Real Madrid a Eintracht Frankfurt se ve středu v Helsinkách utkají o Superpohár UEFA. Zatímco "Bílý balet" si zahraje o prestižní trofej už poosmé a bude útočit na rekordní pátý triumf Barcelony a AC Milán, německý celek čeká ve finské metropoli premiéra. Souboj vítězů Ligy mistrů a Evropské ligy začne na Olympijském stadionu ve 21:00.

Superpohár jsme vyhrát neměli, ale na výkon musíme být hrdí, prohlásil Moreno

Navzdory prohře v penaltovém rozstřelu s Chelsea ve středečním Superpoháru UEFA cítil útočník Villarrealu Gerard Moreno hrdost na výkon svého týmu. Výhrady k němu neměl ani trenér Unai Emery. Moreno ocenil i fanoušky, kteří přijeli "Žlutou ponorku" podpořit do Belfastu.

Střídání brankářů nebylo podle Tuchela spontánní, ale připravené už od února

Předem promyšlené, byť z pohledu fanoušků nečekané střídání učinil trenér fotbalistů Chelsea Thomas Tuchel ve středečním Superpoháru UEFA proti Villarrealu. Minutu před koncem prodloužení gólmana Édouarda Mendyho nahradil Kepa Arrizabalaga, který v penaltovém rozstřelu zneškodnil dva pokusy a pomohl "Blues" k triumfu.

Chelsea získala i Superpohár. Penalty rozhodlo netradiční střídání gólmanů

Chelsea po Lize mistrů získala další prestižní trofej a odnáší si domů z Belfastu také Superpohár. Měla nervy ze železa, protože o vítězi duelu s Villarrealem musely rozhodnout až penalty. A ty zvládli Tuchelovi svěřenci díky střídajícímu brankáři Kepovi lépe.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele