finále - odvety
02.06.2024 18:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Fanoušci NAC Breda (© AFP)

Excelsioru nepomohl ani hattrick Parrotta a po dvou letech se vrací do Eerste Divisie

Excelsior po vysoké porážce 2:6 na půdě Bredy měl malou šanci se udržet mezi nizozemskou elitou, avšak pět minut po změně stran domácí odvety se zdálo, že by se mu mohl povést zázrak - hlavně díky hattricku irského kanonýra Troye Parrotta totiž vedl 4:0, jenomže po necelé hodině hry snížil Casper Staring a svěřenci trenéra Marinuse Dijkhuizena už na tuto trefu odpověď nenašli..

SBV tak nestačila k záchraně ani přesvědčivá výhra 4:1 a po dvou letech bude opět působit ve druhé lize, zatímco NAC se i s českým krajánkem Dominikem Janoškem vrací do Eredivisie po pětileté přestávce. Domácí celek vyvíjel aktivitu od samého začátku a po dvaceti odehraných minutách se dočkal důležitého vedení. Gólový účet otevřel právě Parrott, který se po skvělé kolmici Lamproua dostal až před vyběhnuvšího brankáře Van de Merbela a zblízka ho pohotově obstřelil.

Stejný hráč se chtěl znovu prosadit za dalších šest minut, jenže tentokráte si na hostujícího strážce nepřišel, přesně po odehrané půlhodině mířil příliš vysoko Lamprou. SBV se ještě více přiblížilo ke svému cíli ve 35. minutě, neboť po nedovoleném zákroku Van den Bergha na Driouecha si postavil míč na penaltový puntík Parrott a bez jakýchkoli problémů ho uklidil přímo do pravého spodního růžku.

Domácí výběr se prosadil do přestávky ještě jednou - necelých pět minut před výměnou stran se centr z levého křídla snesl na kopačku bránícího Boye Kempera a ten ho velmi smolně dopravil za vlastní brankou čáru - 3:0. Excelsior nepolevoval ani ve druhém dějství a v 50. minutě zkompletoval svůj hattrick Parrott, jelikož po vynikajícím pasu Sanchese Fernandese pokořil bezmocného Van de Merbela razantní hlavičkou ze tří metrů.

Za tohoto stavu by se tedy šlo do prodloužení a SBV přeci jen o něco polevilo, což se mu v 58. minutě nevyplatilo. Rozhodující trefu tohoto dvojzápasu obstaral dvaadvacetiletý záložník Staring přesnou přízemní střelou z dvanácti metrů k levé konstrukci. Rotterdamský klub se pak snažil tlačit, ale na precizní defenzívu protivníka si již nepřišel a po závěrečném hvizdu tak propukla v hostujícím táboře obrovská radost z postupu do nejvyšší nizozemské soutěže.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele