finále - 1. zápas
30.05.2024 20:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů St. Étienne (© AFP)

Štístko St. Étienne zafungovalo i v baráži, Méty bez příspěvku Mikautadzeho padly

Hráči St. Étienne zvládli úvodní barážové utkání o postup do Ligue 1, když před vlastními fanoušky zvítězili nad Métami 2:1. Skóre otevřeli v 19. minutě domácí, ještě do konce prvního poločasu však vyrovnal hlavou Ismaël Traoré. U jeho zásahu si nepřipsal asistenci Georges Mikautadze, a Les Grenats tak poprvé po necelých dvou měsících vstřelili gól bez podílu tohoto gruzínského šikuly. V závěru utkání naopak došlo na druhé straně k vylepšení úctyhodné bilance. Prosadit se totiž dokázal Irvin Cardona, který od lednového příchodu do týmu Les Verts skóroval v osmém duelu a posedmé zaznamenal vítěznou trefu.

Nepřehlednost situace u dna tabulky Ligue 1 dokonale demonstroval fakt, že krátce po skončení závěrečného kola část oficiálních zdrojů informovala o přímém sestupu Mét. Nakonec však účastník nejvyšší francouzské soutěže zamířil do baráže, v níž na něj čekalo St. Étienne, klub s jednou z nejoddanějších fanouškovských základen v zemi. Sílu Les Verts ukázal semifinálový souboj, v němž vyslali na bránu Rodez téměř 30 pokusů.

A právě fantastická atmosféra byla znát už při příchodu hráčů na trávník. Jako první zahrozil v 15. minutě Mikautadze, jenž málem utišil domácí tribuny, jeho střela ale pouze orazítkovala levou tyč. Naopak to byli Les Verts, kteří o čtyři minuty později rozjásali své fanoušky. Mathieu Cafaro našel chytrou přihrávkou v pokutovém území Ibrahimu Sissoka, útočník z Mali si míč šikovně zpracoval a jemným lobem překonal padajícího Alexandreho Oukidju. St. Étienne si ovšem jednogólové vedení do šaten neodneslo, v nastaveném čase totiž přesnou hlavičkou po rohovém kopu srovnal Traoré.

Úvod druhého dějství byl na vyložené šance chudší, více však drželi míč na svých kopačkách domácí. Po hodině hry zahrozil Irvin Cardona, jeho hlavička ale mířila jen vedle pravé tyče. Méty před domácí odvetou věděly, že remíza na horké půdě v Saint-Étienne není vůbec špatný výsledek, a tak si spíše hlídaly aby podruhé v utkání neinkasovaly. To se jim však nakonec nepodařilo. V 80. minutě totiž opět předvedl svou genialitu Cafaro, který dalším nádherným centrem do pokutového území našel naskakujícího Cardonu, jenž hlavou rozhodl o vítězství svého celku.

Méty se tak s elektrizující atmosférou na stadionu soupeře nedokázaly popasovat a prohrály. Rozhodující souboj je na programu 2. června.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (5)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Už mi derby chybí tak go go ASSE

Reagovat
AnthonyR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DidusIneptus

Střetnou se dva tradiční kluby. I když Etienne je slavnější, přesto věřím Métám. Méty dotoho!

Reagovat
Dominator

radsej mety...kedze to, ako st. etienne zakoncilo sezonu, sa len tak nevidi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele