Baráž o 1. ligu Česko - Baráž o 1. ligu

odvety
02.06.2024 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Rajmund Mikuš (© MFK Karviná)

Střelecká mizérie nevpustila Vyškov do nejvyšší soutěže, záchranu slaví Karviná

Karvinští fotbalisté v odvetném klání baráže o udržení se ve Fortuna lize zopakovali výsledek z úvodního duelu a po druhé výhře 1:0 nad Vyškovem si zajistili start v nejvyšší soutěži také pro příští sezonu. Hlavní postavou střetnutí se stal Rajmund Mikuš, jemuž sice kvůli ofsajdu nebyl uznán bleskový gól z úvodu první půle, vše si ale vynahradil krátce po změně stran, kdy rozhodl o výsledku, a dal tak definitivní razítko na záchranu Slezanů. Moravané neproklouzli mezi českou elitu i kvůli pokračujícímu ofenzivnímu trápení, když se ze vstřelené branky radovali naposledy před třemi týdny v Opavě.

Vyškov se toužil prokousat skrz baráž podruhé v řadě, zatím však jeho snaha nápadně připomínala loňské zápolení se Zlínem. Úvodní duel totiž rovněž prohrál nejtěsnějším možným rozdílem, když si na drnovickém stadionu nepohlídal Patrika Čavoše a sám nedokázal skórovat stejně jako ve střetnutích se Ševci. Ve prospěch Slezanů hrál před odvetou také fakt, že před svými fanoušky pětkrát v řadě nepadli.

Na příznivou domácí bilanci chtěli navázat hned ve třetí minutě, kdy dostal míč za záda Jana Stejskala tvrdou ranou pod břevno Mikuš. Kvůli ofsajdu, v němž se přihrávající Andrija Ražnatovič nacházel, se ale skóre po konzultaci s videorozhodčím neměnilo. První ofenzivní choutky ukázali Vyškované v podobě skákajícího centru Pavola Ilka, na který jen o pár centimetrů nedosáhl Raimonds Krollis. Hned vzápětí se o jedinou střelu na bránu v úvodním dějství postaral Fahad Bayo, nicméně míč skončil s pomocí Jiřího Ciupy pouze na břevně.

Studená sprcha pro Vyškov přišla krátce po změně stran, když se k přízemnímu centru Andriji Ražnatoviče dostal na zadní tyči střelec neuznaného gólu z první půle Mikuš. Tentokrát mu však rozhodčí gólové oslavy nepřekazili, a rozdíl mezi oběma mužstvy v rámci dvojzápasu tak vzrostl na dvě branky. Vyškované se sice ještě dlouho snažili průběh klání zvrátit na svoji stranu, jejich akcím ovšem často chyběla přesnost v předfinální fázi a ke větším příležitostem se nedostávali. Frustraci hostů ještě v závěru demonstroval nešetrným zákrokem střídající mladík Paul Nghabo, jenž kopačkou trefil hlavu Jaroslava Svozila a rozhodčí mu ukázal červenou kartu.

Karviná tedy zvítězila i v odvetě barážového dvojutkání, a její nováčkovská sezona v nejvyšší lize tak sestupem neskončila.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (33)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Figi

2-0 v suchem triku

Reagovat
Firkraag

Nevím, jaké je u vás počasí, ale v suchém bych netipoval

Reagovat
Figi

Celkem v pohode. Obcas trochu pod mrakem a obcas vyleze slunko. Bez deste.

Reagovat
Uwe háže buly

Druhý konec republiky záplavy a nonstop déšť několik dní

Reagovat
Seydou Doumbia

není to zas tak hrozný

Reagovat
meno

Nevím, kde bydlíš, ale Sušice (lol, to není úplně nomen omen) solidně pod vodou

Reagovat
Seydou Doumbia

tachov, byl jsem se dnes projít (celý den neršelo) a celkem v poho, čekal jsem to fakt horší, nic extra...a taky tu pár dní lilo

Reagovat
inferno08

V Tachově se dá jít na procházku, aniž by tě sundala nějaká smažka?

Reagovat
Uwe háže buly

Musíš být rychlý a on běhá.

Reagovat
Seydou Doumbia

cením že si pamatuješ

Reagovat
Uwe háže buly

Vedu si databázi na všechny jak Mrázek nebo Owny

Reagovat
Seydou Doumbia

jako fakt máš v pc textový dokument a u každého uživatele napsané jaký je, co má rád a podobně? to je celkem dizástr

Reagovat
Uwe háže buly

Neeee

Reagovat
Seydou Doumbia

tak jak, uwe hažeš buly?

Reagovat
fabec1222

Takhle jsem to měl vždycky na spolužačky

Reagovat
Seydou Doumbia

a bylo to prospěšný?

Reagovat
fabec1222

jj

Reagovat
Uwe háže buly

To bych čekal spíš od Montyho

Reagovat
Witcher

Jiří Štěpán to má na všechny fotbalisty

Reagovat
fabec1222

Monty je amatér

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak dá se i když těch slušných lidí tu moc není...1/4 bulhaři/rumuni, 1/4 smažky a pochybní lidi, 1/3 ukrajinci a sem tam nějaký slušný člověk mimo to nakonec člověk ty čechy má i rád, protože s nimi jsem tu měl zatím nejméně problému, cizinci odpad

Reagovat
eleven11
Reagovat
meno

To není tak daleko

Reagovat
Uwe háže buly

Měl jsem ve sklepě 20cm

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kepy_FCB

snad se nic nepo..

Reagovat
Smejkyfans

V tomhle zápase si myslím že to bude jasná záležitost pro domácí Karvinou, Vyškov je v baráži jenom díky tomu že se mu dařilo v podzimní části 2. ligy, na jaře už to bylo špatné a nevyrovnané výkony. Tip 3:0

Reagovat
Seydou Doumbia

mohli postoupit přímo, ale v zimě jím čorla plzen 2 důležité hráče, škoda

Reagovat
Losinho

3:0

Reagovat
Chamezjunior

Záleží na terénu. Pokud bude mokro a bude pršet, techničtí fotbalisté hostů to budou mít daleko těžší, domácí se nikam hnát nebudou. 0:0 to jistí

Reagovat
risk je zisk

Karviná hraje celkem dobře, jen když ji teče do bot.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele