8. kolo
20.10.2024 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mario Pašalič (© Timothy Rogers / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Atalanta si po výhře odváží z Benátek tři body, domácí zůstávají poslední

Atalanta si v osmém kole Serie A připsala první venkovní vítězství této sezony, když nad týmem z Benátek zvítězila brankami Maria Pašaliče a Matea Reteguiho 2:0. Domácí svěřenci Eusebia Di Francesca tak nadále zůstávají v tabulce na posledním místě.

I přes počáteční optimistickou náladu domácích fanoušků Benátky velmi rychle prohrávaly. Rohový kop se nepodařilo dostatečně odvrátit a míč ze vzduchu poslal z bezprostřední blízkosti do sítě Pašalič. Hosté pokračovali v tlaku a byli blízko k rychlému druhému gólu, Filip Stankovič ale tentokrát vytáhl skvělý zákrok a Charlese De Ketelaereho vychytal. Poté se osmělili i domácí, dvakrát byl blízko gólu Gaetano Oristanio. Nejprve jeho pokus proletěl těsně nad břevnem, i o pár minut později mířil z bezprostřední blízkosti nad.

Domácí začali přebírat kontrolu nad hrou, ale Oristanio promarnil další dobrou šanci, když z hranice pokutového území pálil vysoko nad břevno. Za to Benátčané nakonec zaplatili, protože Atalanta se krátce po návratu ze šaten znovu prosadila. Mateo Retegui zachoval chladnou hlavu, přehodil Stankoviče a zvýšil vedení na 2:0.

Domácí se stále tlačili dopředu, Mikael Egill Ellertsson ale nedokázal svůj pokus umístit mezi tři tyče. Závěrečný tlak domácích se nekonal, a tak si hosté odvezli z Benátek tři body. Po nevyrovnaném začátku sezóny posunulo vítězství Atalantu v tabulce na šesté místo, zatímco Benátky zůstávají na posledním místě.

Autor: Livesport.cz / Tom McNeil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele