6. kolo
29.09.2024 12:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Boulaye Dia (© AFP)

Turín nevyužil příležitost dostat se na první místo Serie A, doma podlehl Laziu

Severoitalský Turín, jenž vstoupil do nové sezony Serie A ve velké formě, nenavázal na své předešlé výkony z úvodu nového ročníku, když prohrál domácí zápas proti Laziu 2:3. Domácí se v samém závěru tlačili do vyrovnání, na body ale nakonec nedosáhli. Za Lazio se v dobrém světle předvedli Guendouzi s Tavaresem, bývalí hráči londýnského Arsenalu.

Matteo Guendouzi se poprvé od své předchozí návštěvy Stadio Olimpico di Torino - v zápase, ve kterém Lazio uštědřilo Granatě jedinou porážku v 16 domácích ligových zápasech - trefil z levého křídla, když si naběhl na dobře načasovanou přihrávku Nuna Tavarese a z hranice pokutového území se prosadil prudkou střelou. Turínští, kteří chtěli poprvé od sezony 1976/77, kdy skončili o bod za mistrovskými Bianconeri, vystřídat Juventus v čele ligy, se trápili a dostali se do první výraznější příležitosti až těsně před koncem první půle.

Lazio se v minulém zápase proti Fiorentině rovněž dostalo do brzkého vedení, nicméně tehdy nakonec padlo za oběť dvěma pozdním penaltám Alberta Guðmundssona. Boulaye Dia však tentokrát brzy zdvojnásobil náskok hostů po hodině hry, když Matteo Zaccagni houslemi dostal míč na Gustava Isakena, jenž přesnou přihrávkou našel právě hostujícího útočníka, který se nemýlil a chladnokrevně zakončil do pravého dolního rohu, čímž zvýšil tlak na dosud neporažený celek Paola Vanoliho. K radosti domácích fanoušků nicméně Turín zareagoval o chvíli později, když střídající Che Adams skvělou střelou z hranice pokutového území do levého dolního rohu překonal gólmana hostů a snížil na 1:2.

S rostoucím napětím byl domácí trenér Vanoli po dvou obdržených žlutých kartách vyloučen a Tijjani Noslin během minuty po svém příchodu na hřiště zatloukl poslední hřebík do rakve domácích, když se prosadil z bezprostřední blízkosti. Přestože Saúl Coco v nastaveném čase výjimečnou akrobatickou střelou vymetl horní roh branky hostů, na víc se již Turín nezmohl. Tato porážka znamená pro domácí celek po vyřazení z Coppa Italia od Empoli druhou porážku v řadě a zároveň přichází o svou ligovou neporazitelnost. Třetí ligové vítězství Lazia naopak znamená, že se celek z hlavního města Itálie v ligové tabulce drží v kontaktu s první šestkou.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele