6. kolo
29.09.2024 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chviča Kvaracchelija (© FRANCESCO PECORARO/Getty Images via AFP)

Neapol se po triumfu nad Monzou vyšvihla na první příčku Serie A

Neapol zvítězila v utkání šestého kola Serie A nad Monzou 2:0. Na vítězný zásah Mattea Politana navázal ještě v prvním dějství Chviča Kvaracchelija. Italský mistr ze sezony 2022/23 se tak vyšplhal na průběžné první místo a dal rychle zapomenout na loňský ročník, v němž se umístil až na 10. příčce.

Po nevydařeném vstupu do sezony, kdy Neapol prohrála 0:3 na hřišti Verony, se Antonio Conte postaral o dramatický vzestup formy, který přinesl 10 bodů z posledních čtyř zápasů. Naopak hosté zatím v této sezoně nevyhráli. Ve 22. minutě otevřel skóre střelou z ostrého úhlu Politano, který se tímto gólem stal vedle Duvána Zapaty a Paula Dybaly teprve třetím hráčem, který skóroval v každé z posledních deseti sezon Serie A.

Legendární italský obránce Alessandro Nesta se musel divit, když jeho svěřenci dovolili soupeři o 12 minut později zdvojnásobit svůj náskok. Kvaracchelija dorazil míč do branky po střele Scotta McTominaye, který využil hrubky v rozehrávce Monzy.

Po změně stran se připomněl i útočník Neapole Romelu Lukaku, ale Belgičanův pokus gólem neskončil. Z následného rohového kopu byl McTominay blízko otevření střeleckého účtu v Serii A, když si naskočil nejvýše na Politanův centr, ale zamířil těsně vedle brány. Na druhé straně musel brankář Neapole Elia Caprile zasáhnout proti pokusu Milana Djuriče, přímý kop Daniela Maldiniho skončil na boční síti.

Nestův tým tak zůstal jedním ze dvou celků spolu s Cagliari, které v této sezoně Serie A ještě neokusily chuť vítězství. Zůstal na 19. místě, zatímco Conteho svěřenci jsou nyní na vrcholu tabulky o bod před Juventusem.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele