4. kolo
16.09.2024 18:30 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Florian Thauvin dirigoval výhru Udinese. (© AFP)

Famózní obrat v Parmě vyšvihl Udinese na vrchol tabulky. Hrdinou byl dvougólový Thauvin

Udinese zvítězilo v rámci čtvrtého kola Serie A na hřišti Parmy 3:2. Bianconeri museli po prvním dějství dohánět dvougólové manko, naději vykřesal pro hosty již ve 49. minutě snížením Lorenzo Lucca. Obrat následně dokonal ve formě hrající Florian Thauvin, jenž se tak v novém ročníku italské nejvyšší soutěže přímo podílel již na čtyřech brankách.

Hráčům Parmy se příliš nevydařil návrat do Serie A, z úvodních tří zápasů získali čtyři body. Ale jelikož byli ve všech dosavadních zápasech konkurenceschopní, nebylo velkým překvapením, že se proti Udinese ujali vedení. Jediným šokem bylo, jak brzy se to I Crociati povedlo. Valentin Mihaila našel v šestnáctce Enrica Del Prata již ve druhé minutě, italský obránce byl tváří v tvář brankáři nekompromisní. Po rychlém vstupu do utkání si ani jedna strana nedokázala vytvořit větší šanci.

Udinese se nenechalo odradit počátečními potížemi a snažilo se najít cestu zpět do zápasu, ale jejich nejlepší pokusy v podání Sandiho Lovriče a Martína Payera byly zblokovány dříve, než mohly prověřit Leandra Chichizolu v brance Parmy. Hosté byli v závěru poločasu nebojácní, ale jejich troufalost se jim nakonec vymstila. Na druhé straně udeřil Ange-Yoan Bonny poté, co jej po průniku na pravém křídle nalezl prudkou přihrávkou Dennis Man.

Stejně jako v prvním poločase se síť brzy rozvlnila téměř okamžitě. Tentokrát to byli fotbalisté Udinese, kteří se mohli radovat. Hassane Kamara zakroutil svůj centr z levého křídla na hranici šestnáctky, kde číhal Lorenzo Lucca. Útočník poslal hlavičku do pravého dolního rohu Chichizolovy branky.

Hosté se i nadále snažili o druhý gól a ten nakonec přišel těsně před 70. minutou, kdy vyrovnal Thauvin. Francouz byl připraven na zadní tyči, odkud křížnou střelou k tyči vsítil vyrovnávací trefu. Poté se situace pro domácí ještě zhoršila, protože byl Mandela Keita vyloučen po udělení druhé žluté karty. Uplynulo sotva pár minut a Bianconeri toho využili, znovu byl po centru ze strany dobře postaven ve vápně Thauvin.

Přes veškerou snahu se domácím nepodařilo uzmout ze hry alespoň bod, početní nevýhoda se ukázala být nepřekonatelnou výzvou. Udinese se díky vítězství posunulo do čela tabulky, zatímco Parma zůstala na 12. místě. V posledních třech zápasech proti Le Zebrette inkasovala dva a více gólů.

Autor: Livesport.cz / Gregor Hynds

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele