7. kolo
06.10.2024 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Cagliari. (© AFP)

Špatná koncovka Vlahoviće stála Juventus vítězství. Cagliari vyválčilo bod

Juventus v utkání sedmého kola Serie A propásl šanci zajistit si osmou domácí výhru v řadě, když pouze remizoval 1:1 s Cagliari. Turínský celek tak promarnil příležitost stát se teprve čtvrtým týmem v historii italské nejvyšší soutěže, který zahájil sezonu se sedmi čistými konty za sebou.

Úvod utkání vypadal pro domácí velmi dobře, když se už v 15. minutě dostali do vedení. Po zákroku Sebastiana Luperta v pokutovém území byla nařízena penalta a Dušan Vlahović pokutový kop suverénně uklidil k tyči. Juventus po celý první poločas dominoval a před odchodem do kabin mohl mít více než gólový náskok. Za to, že se tak nestalo, mohlo Cagliari poděkovat Simonemu Scuffetovi, který předvedl proti Teunovi Koopmeinersovi úžasný zákrok a nedovolil mu vstřelit jeho první gól v sezoně.

Podobný průběh měla i úvodní fáze druhého poločasu, kdy měl Juventus výrazně navrch. Tlak Staré dámy se málem zúročil, střela Nicola Fagioliho z hranice pokutového území ale prosvištěla o centimetry vedle. Cagliari se snažilo vrátit do hry, ale příliš se mu to nedařilo, Juventus chtěl proto zápas ukončit. Vlahović byl v posledním domácím ligovém zápase Juve střídán o poločase, ale tentokrát byl v závěrečné fázi zápasu stále na hřišti a 20 minut před koncem málem rozhodl o zisku bodů, když jeho razantní volej chytře zastavil Scuffet.

Vlahović se ukázal být pro Cagliari obtížně zastavitelným mužem a něco málo přes deset minut před koncem měl přidat třetí branku v řadě. Poté, co Scuffet skvěle vyrazil pokus Douglase Luize, však neuvěřitelným způsobem z několika metrů branku minul, přestože ta na něj doslova zívala. Tato minela se ukázala jako drahá, když Luizův divoký zákrok na Roberta Piccoliho v pokutovém území přinesl Cagliari penaltu, kterou Razvan Marin s přehledem proměnil.

Domácí se zoufale snažili o vítězství, ale po druhé žluté kartě za simulování v pokutovém území se ocitli v deseti. Juventus už poté neměl sílu stav utkání zvrátit a musel se spokojit s remízou.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele