6. kolo
28.09.2024 18:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Dušan Vlahovič (© AFP)

Juventus prolomil bezbrankovou sérii a před prázdným stadionem s přehledem porazil Janov

Juventus se díky vítězství 3:0 v šestém kole Serie A na hřišti Janova vyšplhal do čela tabulky Serie A. Hlavní zásluhu na výhře měl dvougólový Dušan Vlahović, který se postaral o to, že Il Grifone stále zůstávají v této sezoně bez vítězství na vlastním stadionu.

Je spravedlivé říci, že první poločas měl daleko k napínavému utkání, jelikož ani jeden z týmů nevypadal v útoku nebezpečně. Juventus, který se snažil vstřelit první branku v Serii A po třech bezbrankových remízách, byl prvním, kdo měl v zápase velkou příležitost. Těsně po půlhodině hry Vlahovič poslal volný kop ze slibné pozice těsně nad břevno.

Janov, který má za sebou pomalý vstup do sezony kdy z úvodních pěti zápasů vybojoval jen jednu výhru, se snažil držet ofenzivní hvězdy Staré dámy na uzdě. Jenže hned po třech minutách druhého poločasu ve vápně zahrál rukou stoper domácích Koni De Winter a Juventusu byl nabídnut pokutový kop. K míči se postavil Vlahovič, který se nemýlil a poslal tým Thiaga Motty do vedení.

Srbský útočník, který byl v posledním utkání s Janovem vyloučen, se o pouhých sedm minut později opět prosadil. Tentokrát se trefil, po chytré přihrávce Teuna Koopmeinerse, do pravého rohu a zvyšoval na 2:0.

Janov se nezmohl na odpověď a poslední slovo zápasu měli opět Bianconeri. V 90. minutě se prosadila letní posila z Porta Francisco Conceicao a potvrdil pohodlné vítězství Juventusu. Il Grifone se po prohře ocitli na 16. místě a hrozí jim pád do sestupového pásma, zatímco Stará dáma se může alespoň prozatím těšit z toho, že se drží na vrcholu Serie A.

Autor: Livesport.cz / Tom Pritchard

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele