8. kolo
19.10.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Cesc Fàbregas (© AFP)

Paz prvním gólem v novém dresu pomohl Comu prodloužit domácí neporazitelnost

Como prodloužilo díky remíze 1:1 s Parmou sérii neporazitelnosti ve všech soutěžích na Stadiu Giuseppe Sinigaglia na 11 zápasů. V souboji nováčků Serie A se nejprve trefil hostující Ange-Yoan Bonny, na jehož branku odpověděl prvním gólem v sezoně Nico Paz.

Como inkasovalo úvodní gól v sedmi z posledních deseti zápasů na svém stadionu, přesto to byl brankář Parmy Zion Suzuki, který několika úžasnými zákroky vyrazil střely Patricka Cutroneho i Gabriela Strefezzy. Také Parma byla v úvodní čtvrthodině blízko k prolomení nerozhodného stavu, když Pontus Almqvist svým pokusem překonal Emila Audera, ale proti hostům stála tyč.

Parma se ve 20. minutě ujala vedení, když Bonny nádherným zakončením z bezprostřední blízkosti nedal Auderovi šanci. Alieu Fadera téměř okamžitě odpověděl, ale jeho pokus Suzuki skvěle vyrazil a kapitán Coma Cutrone byl opět vychytán japonským internacionálem.

Přestože se Parma dostávala pod stále větší tlak domácích, v prvním poločase podruhé trefila brankovou konstrukci, když Adrián Bernabé svým prudkým trestným kopem trefil stejnou tyč jako předtím Almqvist. Nicméně útočné snahy Coma se nakonec vyplatily, když v závěru první půle vyrovnal Paz, který se prosadil prudkým zakončením z hloubi pokutového území.

Druhý poločas začalo Como stejně jako ten první, když Ignace van der Brempt mířil přímo na Suzukiho, načež Cutrone nastřelil břevno. Pozoruhodné bylo, že krátce po hodině hry Parma potřetí trefila tyč po střele Valentina Mihaily zpoza pokutového území.

S blížícím se závěrečným hvizdem se Mihaila znovu pokusil dát gól, ale tentokrát jeho střela letěla mimo. To byla poslední příležitost odpoledne, Parma a Como se po dělbě bodů dál nacházejí v dolní polovině tabulky Serie A. Přesto mohou být oba týmy se startem do nového ročníku spokojeny.

Autor: Livesport.cz / Christopher Heath

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele