7. kolo
05.10.2024 18:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Hráči Atalanty oslavují jednu z branek. (© INA FASSBENDER / AFP)

Retegui neměl se svými bývalými spoluhráči slitování, Janovu nasázel hattrick

Atalanta se vyšplhala do horní poloviny tabulky Serie A, když na Gewiss Stadium dosáhla na dominantní vítězství 5:1 nad Janovem. Připsala si tak teprve druhou výhru v pěti ligových zápasech. Klíčovým hráčem zápasu byl Mateo Retegui, bývalý hráč Janova, jenž v létě přestoupil do Atalanty. Nastřílel hattrick a výrazně se podílel na vysoké výhře domácích.

Janov vstoupil do zápasu po velmi neúspěšném začátku sezony, když z úvodních šesti ligových utkání získal pouhých pět bodů. i toto střetnutí do značné míry odpovídalo jeho špatné formě. Atalanta se totiž ujala vedení v polovině prvního poločasu. Ademola Lookman našel Reteguiho fantastickou křížnou přihrávkou a italský útočník z bezprostřední blízkosti skóroval.

Hráčům La Dea poté vzrostlo sebevědomí a Lookman byl blízko k tomu, aby sám našel síť po půl hodině hry. Brilantní přihrávka od Charlese De Ketelaerea prošla až na nigerijského reprezentanta, ale ten trefil pouze ruce Pierluigiho Golliniho uvnitř pokutového území.

Atalanta si dobře hlídala náskok, který si vybojovala, a během pěti minut po přestávce se dostala do dvoubrankového vedení. Druhý gól přišel poté, co Éderson vypálil z hranice pokutového území a Gollini jeho pokus vyrazil pouze k Reteguimu, který zblízka zvýšil skóre. Éderson se přeci jen dokázal zapsat do střelecké listiny po necelé hodině hry, když z dálky prostřelil Golliniho a trefil šibenici.

Další hřebíček do rakve zasadili domácí poté, co byla nařízena penalta po ruce Alessandra Vogliacca. K trestnému kopu se postavil Retegui a zkompletoval svůj hattrick, když poslal Golliniho špatným směrem. Ani tím však domácí neskončili a deset minut před koncem skórovali znovu, když se krásným volejem prosadil Marten de Roon.

Janov se dočkal pozdní útěchy zásluhou Jeffa Ekhatora, mladý útočník překonal Marca Carnesecchiho. Svěřenci Gian Piera Gasperina však nakonec zápas pohodlně dohráli, a připsali si tak na své konto další vítězství. Noční můra Janova mezitím pokračuje a v důsledku toho zůstávají Il Grifone v sestupovém pásmu.

Autor: Livesport.cz / Rory Baird

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele