7. kolo
06.10.2024 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Albert Gudmundsson (© Gabriele Maltinti / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Fiorentina ovládla zápas s bizarní zápletkou. Milánští po třech výhrách padli

Hráči Fiorentiny vyhráli v sedmém kole Serie A na své půdě nad AC Milán 2:1. Rossoneri si vzali nechtěnou inspiraci z odpoledního utkání španělské nejvyšší soutěže, neboť stejně jako Bilbao zahodili hned dva pokutové kopy. Přesto Lombarďané dlouho živili naději na zisk bodů. Fialky, které v první půli rovněž neproměnily penaltu, zasadily svému soupeři rozhodující úder až v 73. minutě zásluhou Alberta Gudmundssona.

Fiorentina v předchozích 11 domácích zápasech Serie A utrpěla jedinou porážku, ta přišla v březnu letošního roku proti Rossoneri. Fialky tak měly pořádnou chuť se svému soupeři pomstít. A tak se také stalo, protože Fiorentina způsobila už v prvním poločase plném zajímavých akcí AC spoustu problémů. Po pomalé úvodní čtvrthodině hra ožila, když byla po faulu Thea Hernándeze na Doda v pokutovém území nařízena penalta, tu ale Moise Kean nasměroval pouze do připraveného Mikea Maignana.

Domácí Fiorentina se po tomto neúspěchu mohla zhroutit, ale brzy se dočkala gólu, který si za snahu rozhodně zasloužila. Ironií osudu to byl právě kmenový hráč milánského AC Yacine Adli, kdo prolomil nerozhodný stav, když se zevnitř pokutového území prosadil zakroucenou střelou k tyči. Hosté se tlačili dopředu a snažili se vyrovnat. Brzy se jim naskytla fantastická příležitost, když Luca Ranieri v pokutovém území podrazil Tijjaniho Reijnderse. Stejně jako na druhé straně se však brankář vyznamenal, když David De Gea vyrazil Hernándezův pokutový kop mimo tři tyče.

Vzrušení se přeneslo i do druhé půle a zanedlouho rozhodčí Luca Pairetto ukazoval potřetí v zápase na značku pokutového kopu, protože aktivního Keana nedovoleně zastavil Matteo Gabbia. Po předchozí Hernándezově minele dostal odpovědnost Tammy Abraham, ale na výsledku to nic nezměnilo, jelikož De Gea předvedl další úžasný zákrok. Někteří se možná divili, proč si penaltu nevzal na starost ve formě hrající Christian Pulišič.

AC však ani tento moment nezlomil. Hernándezův míč na zadní tyč si našel Pulišič a ranou z první jej usměrnil do sítě. Zanedlouho přišel další klíčový moment strhujícího zápasu. Dlouhý míč od De Gey šikovně sklepnul Kean, aby Gudmundsson zpoza šestnáctky zamířil milimetrově přesně do rohu milánské brány. Tabule ukazující skóre tak od 73. minuty až do závěrečného hvizdu ukazovala stav 2:1. Tímto výsledkem ukončili Rossoneri sérii tří výher v Serii A v řadě, zatímco jejich soupeř se díky cennému skalpu posunul na 11. místo.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pepik1212

AC Milán win a oba dají gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele