4. kolo
14.09.2024 20:45 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Theo Hernández (© AFP)

Rossoneri si doma na San Siru v klidu poradili s outsiderem z Benátek

Paulo Fonseca dosáhl svého prvního vítězství v Serii A na lavičce AC Milán poté, co jeho tým na San Siru zvítězil 4:0 nad Benátkami. Hráči hostujícího celku dohrávali zápas v oslabení, všechny góly ale obdrželi ještě za rovnocenného stavu.

Portugalec na lavičce domácích slavil hned po dvou minutách. Byl to gól, na který bude chtít brankář Benátek Jesse Joronen rychle zapomenout. Rafael Leão přihrávkou našel Théa Hernándeze, jehož střela k bližší tyči prošla do branky finského brankáře. Milánští pak v 16. minutě navýšili své vedení zásluhou Mattea Gabbii, který byl ve správný čas na správném místě a usměrnil za brankovou čáru roh Christiana Pulisice.

Hosté prožívali krušný večer, který se ještě zhoršil, když rozhodčí Davide Di Marco ukázal na penaltový puntík poté, co byl Joronen potrestán za sražení Tammyho Abrahama v pokutovém území. Následnou penaltu Pulisic s jistotou proměnil, protože Joronen zvolil špatnou stranu. Milán kopal i další penaltu poté, co VAR odhalil, že Joël Schingtienne nedovoleně bránil Leãa v pokutovém území. Tentokrát se k ní postavil Abraham, který v pohodě poslal míč do branky a vstřelil svůj první gól za klub.

Zdálo se, že pátý gól je na cestě, když v akci byl opět Leão, ale Joronen ho vychytal. Svěřenci Eusebia Di Francesca mohli snížit, když Francesco Zampano poslal míč pod Mikea Maignana. Situace se pro Benátky zhoršila po přezkoumání u videa, gól byl anulován a následně Hans Nicolussi Caviglia dostal druhou žlutou kartu za zákrok na Rubena Loftuse-Cheeka.

Rossoneri relativně snadno zvládli závěr a vyhnuli se tak ostudě, kdy by se stali teprve druhým milánským týmem za posledních 65 let, který nedokázal vyhrát žádný z prvních čtyř ligových zápasů.

Autor: Livesport.cz / James Hilsum

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele