29. kolo
02.06.2024 18:00 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Nicolás González (© AFP)

Evropští finalisté pozvali loučícího se sudího na gólové hody, výhru Fialek vystřílel Belotti

Fotbalisté Fiorentiny porazili v dohrávce 29. kola Serie A domácí Atalantu 3:2. Zápas dostal na starosti velezkušený arbitr Daniele Orsato, jenž oznámil, že se po letním Euru rozloučí s kariérou rozhodčího. Za jeho dozoru se sice dařilo nejvýraznější postavě nedávného finále Evropské ligy Ademolovi Lookmanovi, který už v první půli, v níž nakonec padly všechny branky utkání, zaznamenal gól a asistenci. Hrdinou duelu se nicméně stal hostující Andrea Belotti, jenž se sice dosud v dresu La Violy trápil, ale tentokrát slavil hned dva přesné zásahy. V samém závěru se na trávník dostal i český reprezentant Antonín Barák.

Ročník 2023/2024 italské nejvyšší soutěže už za sebou takřka zavřel dveře, jedinou výjimku tvořil zápas dvou úspěšných celků v pohárech. Oba v nich až do konce bojovaly o trofeje, ale zatímco Atalanta v Evropské lize dominantně ukončila neporazitelnost Leverkusenu, Fiorentina musela stejně jako v minulé sezoně skousnout finálový nezdar v Konferenční lize.

O úvodní branku se však postaraly hned v šesté minutě Fialky. Nehlídaného snajpra Belottiho si všiml Gaetano Castrovilli, který poslal do vápna přesný centr a první jmenovaný ho hlavou usměrnil za záda Marca Carnesecchiho. Ačkoliv vedení Fiorentiny zásluhou šikovného lobu Lookmana dlouho nevydrželo, hostům vrátil nejtěsnější náskok pohledným volejem Nicolás González. Vůbec prvním zásahem sezony se následně na druhé straně blýsknul Giorgio Scalvini, jenž opět srovnal stav utkání přízemním projektilem k bližší tyči. Na góly bohatý poločas pak uzavřel svojí druhou přesnou trefou rodák z provincie Bergamo Belotti, jenž se nejlépe zorientoval po rohovém kopu a rozvlnil síť.

Po změně stran opět zaměstnával obranu Fiorentiny domácí Lookman, po jehož individuální akci nastřelil Mario Pašalič břevno. Vyrovnání měl na svých kopačkách i střídající Aleksej Mirančuk, jenž však pálil pouze těsně vedle levé tyče. Aktéři klání následně jeho průběh poněkud uklidnili, což mělo za následek snížení počtu šancí na obou stranách. Do ojedinělé příležitosti se protlačil nejlepší střelec domácích Gianluca Scamacca. Jeho hlavičku se však podařilo Tommasovi Martinellimi vytěsnit nad.

V závěrečném duelu aktuálního ročníku Serie A, který s přehledem ovládl Inter, tak zvítězila Fiorentina. Pro jejího kouče Vincenza Italiana se jednalo o rozlučkový duel na lavičce Fialek, přesunout by se mohl do Bologni.

Autor: Livesport.cz / Robert Dinter

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele