4. kolo
15.09.2024 17:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Fabian Schär (© AFP)

Dvojice bravurních zásahů v závěru připravila Wolves o radost. Hrdinou Newcastlu se stal Barnes

Newcastle sice většinu utkání tahal za kratší konec provazu, v rámci čtvrtého kola Premier League ale nakonec dokázal na hřišti Wolves zvítězit 2:1. Straky udržely neporazitelnost v novém ročníku anglické nejvyšší soutěže díky zásahům Fabiana Schära a Harveyho Barnese ze závěrečné čtvrthodiny utkání.

Newcastle vyhrál každý z posledních sedmi zápasů po předcházející mezinárodní přestávce. V úvodních 10 minutách utkání vypadal plný sebevědomí. Jacob Murphy obstaral ostrý pokus, který Sam Johnstone vyrazil nad břevno. Hosté byli v průběhu prvního poločasu i nadále nebezpečnější. Od vedoucí branky je ale připravila smůla v zakončení Anthonyho Gordona, který jen o pár čísel minul vzdálenější tyč.

V 36. minutě Wolves potrestali Straky skvělým gólem z protiútoku. Jörgen Strand Larsen pohotově vystihl rozehrávku Joaa Gomese a dal Mariovi Leminovi jednoduchý úkol, z bezprostřední blízkosti prostřelit brankáře. Svěřenci Garyho O'Neila neusnuli na vavřínech a okamžitě se hnali za druhým gólem, hosté ale nakonec šli do kabin jen s jednogólovým mankem.

Stejně jako v prvním poločase začal Newcastle i druhou půli jako dominující celek. Bruno Guimaraes zkusil štěstí z dálky, Johnstone ale míč lovit ze sítě nemusel. Na druhé straně byli domácí blízko zdvojnásobení svého náskoku, když Strand Larsen z první napálil míč do tyče. Šance Vlků přicházely i nadále, ale hosty několikrát zachránil Nick Pope. Svěřenci Eddieho Howea byli za vytrvalost nakonec odměněni v 75. minutě, kdy se Schärův dalekonosný projektil otřel o obránce a zamířil do horního rohu.

Newcastle dokončil obrat o pouhých pět minut později, kdy si náhradník Barnes připravil míč z ještě větší vzdálenosti a zakroutil jej nechytatelně do vzdálenějšího rohu. Wolves se zoufale snažili uzmout v závěru alespoň bod, ale Pope znovu překonán nebyl.

Autor: Livesport.cz / Danny Clark

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele