8. kolo
20.10.2024 15:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

U míče John Stones (© Adrian Dennis / AFP)

Citizens v generálce na Spartu urvali výhru gólem v 95. minutě

Hráči Manchesteru City zvítězili v osmém kole Premier League na půdě Wolves 2:1. Domácí šli v sedmé minutě do vedení zásluhou Jorgena Stranda Larsena, po půlhodině hry ale vyrovnal Joško Gvardiol. Následnou převahu Citizens, které doma ve středu čeká zápas se Spartou v Lize mistrů, pomohl zužitkovat až v 95. minutě další stoper John Stones. Po nedávné prohře Arsenalu s Bournemouthem tak byl další adept na titul vteřiny od zaváhání v roli jasného favorita.

Svěřenci Pepa Guardioly v této sezoně během úvodních 20 minut zápasů Premier League vstřelili sedm gólů. Navzdory dalšímu pozitivnímu vstupu do utkání ale tentokrát prohrávali. První úspěšný brejk Wolves přinesl přihrávku Nélsona Semeda Stranda Larsena, který střelou z první prostřelil vyběhnuvšího Edersona. Jeho protějšek José Sá, který zastoupil zraněného Sama Johnstona, byl v následné pasáži hry velmi pozorný a vytlačil pokus Ilkaye Gündogana mimo tři tyče. Jeho spoluhráči poté málem zvýšili svůj náskok na druhé straně, Semedův samostatný nájezd ale zmařil Ederson.

Půlhodinový tlak se však City nakonec vyplatil, když si míč na hranici pokutového území vzal Gvardiol a po zásahu proti Newcastlu se nádherně trefil i tentorkát. S blížícím se koncem poločasu se hostující Savinho dostal do velké šance, ale Sá opět nedovolil hostům otočit zápas na svou stranu.

V prvním poločase si Citizens připsali neuvěřitelných 218 přihrávek ve finální třetině, zatímco Wolves jich zvládli pouhých pět. Matheus Cunha však v úvodu druhé půle těsně přestřelil branku týmu z Manchesteru, ale jinak byli domácí po většinu zápasu zalezlí na hranici vlastního pokutového území. Navzdory naprosté dominanci na míči se Guardiolově svěřencům dlouho nepodařilo vytvořit pořádnou šanci.

V páté minutě nastavení ovšem Stones zlomil srdce fanouškům Wolves hlavičkou po rohovém kopu. Příznivci Wolverhamptonu mohli být s výkonem svého týmu proti úřadujícím mistrům jistě spokojeni, ale prohra znamená, že je to poprvé od 80. let minulého století, kdy Wolves zahájili sezonu bez vítězství v osmi ligových zápasech. Svěřenci Garyho O'Neila klesli na dno ligové tabulky, zatímco Citizens se alespoň prozatím vyšplhali o dva body nad dosud vedoucí Liverpool.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pepik1212

Manchester City win

Reagovat
Pepik1212

Manchester City win

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele