6. kolo
28.09.2024 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Konatého turbulentní zápas zachránil z penalty Salah, Liverpool po výhře míří do čela ligy

Liverpool se po výhře 2:1 na půdě Wolverhamptonu vyšvihl po šestém kole Premier League do čela tabulky. Utkání gólově načal v nastavení první půle Ibrahima Konaté, který se prosadil důraznou hlavičkou z hranice malého vápna. Po změně stran však udělal francouzský stoper hrubou chybu, po níž domácí vyrovnali. Krátce nato ale rozhodl z pokutového kopu Mohamed Salah, jehož trefa posunula Reds před Manchester City, jenž ztratil na půdě Newcastlu.

Wolves vstoupili do utkání plní ofenzivních choutek a svou hrou působili Liverpoolu nemalé starosti. Jean-Ricner Bellegarde se mohl zapsat na listinu střelců jako první, v zakončení ale selhal. Brankář Liverpoolu Alisson Becker pak musel zlikvidovat křižnou ránu Nélsona Semeda, ale i šikovně zatočenou střelu Matheuse Cunhy.

Ve 40. minutě poprvé předvedl své umění také brankář domácích Sam Johnstone. Centr z levé strany od Andrewa Robertsona našel nabíhajícího Dominika Szoboszlaie v ideální pozici, jenže Johnstone skvělým reflexivním zákrokem střelu maďarského záložníka vykopl. V nastavení první půle už ale brankář Wolves kapituloval, když ho hlavičkou z malého vápna pokořil Konaté, jenž využil své robustní postavy a okolním obráncům domácích nedal ve vzdušném souboji sebemenší šanci.

Po přestávce mohl zvýšit Salah, který však po hrubce Maria Leminy nedokázal trefit bránu. Následně se ale na druhé straně nedomluvil Alisson s Konatém, čehož využil Rayan Ait-Nouri ke srovnání skóre. Oslavy Wolves však byly téměř okamžitě utnuty, protože Semedo stáhl ve vápně k zemi Dioga Jotu. Sudí ihned odpískal penaltu, kterou Salah přesnou ranou proměnil.

Liverpool se následně oddal důkladné defenzivní činnosti, aby počtvrté za sebou vyhrál a ujal se prvního místa v tabulce Premier League. Naopak Wolves jsou po další prohře na samotném chvostu tabulky.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (1)

Přidat komentář
LFCweb.cz

Udřená výhra, ale koukatelné to dneska moc nebylo... Vlci neměli co ztratit a nebýt té penalty, myslím si, že by to vlci na tu remízu asi dotáhli... Naštěstí první místo v tabulce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele