5. kolo
21.09.2024 13:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Nicolas Jackson střílí první branku utkání (© AFP)

Trápení West Hamu pokračuje, obranu Kladivářů provětral dvougólový Jackson

Chelsea zvládla malé londýnské derby na půdě West Hamu 3:0, čímž navázala na poslední vítězství z Bournemouthu a zároveň protáhla trápení svého soupeře. Výhru Blues režíroval Nicolas Jackson, který měl podíl na všech gólech, přičemž dva sám vstřelil a na poslední přihrál.

Chelsea vlétla do zápasu ve velkém stylu a od prvních minut ukazovala, že si na London Stadium dojela pro tři body. Hned ve 4. minutě vystihnul presující Jackson rozehrávku domácích a poslal míč přes brankáře Alphonse Areolu do sítě. Ještě do 20. minuty se hosté radovali podruhé. Moisés Caicedo vyslal průnikovou přihrávku a byl to znovu Jackson, kdo překonal Areolu.

Blues byli i nadále dominujícím týmem a trpělivost trenéra Julena Lopeteguiho přetekla ve 37. minutě. Po další akci a zakončení Noniho Maduekeho vystřídal Guida Rodrígueze český záložník Tomáš Souček.

Všechny ambice na vyrovnání domácím sebral krátce po začátku druhého poločasu Cole Palmer a znovu u toho byl famózní Jackson. Nejprve sám prošel až k pokutovému území, a poté naservíroval gól přesnou přihrávkou na bližší tyč Palmerovi. Pro West Ham mohlo být ještě hůře, ale Maduekeho ránu pokryl Areola, Félix svou střelou trefil jen boční síť a Caicedův pokus srazil Wan-Bissaka.

Žádný strategický tah kouče Lopeteguiho nevyšel ani ve druhém poločase a Chelsea se další výhrou vyšvihla mezi elitu Premier League.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (2)

Přidat komentář
Pharrell

1:2 1:3 hosté Chelsea win pls . Chelsea snad konečně vyhraje na hřišti WHU .

Reagovat
OnlyWHU

Tak to byl drsný výprask a velký rozčarování.

Lehce optimisticky naladění fanoušci WHU se brzy po výkopu nestačili divit. Po neuvěřitelných selháních celý defenzivy, v čele s oběma zadními záložníky, bylo prakticky hotovo. Třetí zásah to pak jenom podtrhl.

Ve druhý půli jsme s tím přece jen zkusili něco dělat, ale z pár nadějných příležitostí nic nebylo.

Vlastně bylo! Náš pohled do zrcadla. A ten nebyl hezký. Areola sice chytil jednoho góla ale tři přez něl prošly. Snad kromě Emersona šokovala tragicky nepohyblivá, naivní obrana. A před nimi šílená díra. Rodriguez i Álvarez prakticky neexistovali. "Sprint" Álvareze před prvním gólem byla spíš komickou vložkou.

V ofenzivě opět nikdo nevynikl. Snad jen Kudus a chvílema Summerville. Bowen je už delší dobu z formy, nezodpovědnej Paquetá se fotbalem spíš baví.

Tým je nyní v rozkladu a trenérovi vůbec nezávidím. Přestože je náš herní projev přece jen víc směrem dopředu, spousta kladivářů si jistě vzpomněla na ty horší časy s Moyesem.

Jak z toho ven netuším. Je to v hlavách a laxním přístupu všech hráčů. Hammers byli vždy bojovníci, ale tohle?

Především je třeba něco udělat s obranou, a třeba i postavit Fabiho. Určitě teď víc využít i naše bojovníky Suka a Cufa. Když se nedaří, je nutný to vzít přes morál od podlahy. A to oni ovládají.

Teď Liverpool a pak těžkej zápas pravdy v Brentfordu.

Dívám se na většinu zápasů PL, ale s takovou letargií se člověk nepotká. Naopak, žasnu jak "spodek" PL zkvalitnil. Trenérovi tuhle situaci fakt nezávidím a nám fanouškum momentálně taky ne.

COYI!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele