8. kolo
19.10.2024 16:00 CET
2 : 3
(2:0)

Reportáž

Facundo Buonanotte a Abdul Fatawu (© DAN ISTITENE / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Další Csaplárova past v Premier League. Lišky famózně otočily duel se Southamptonem

Leicester navázal na vítězství nad Bournemouthem a v záchranářském duelu Premier League na hřišti Southamptonu předvedl fantastický obrat. Hostům značně pomohl červenou kartou skotský záložník Ryan Fraser, který vedle oslabení týmu svým zákrokem zavinil i penaltu a konečnou prohru 2:3.

Southampton, který se v letošní sezoně topí na posledním místě, vlétl do zápasu jak tornádo. Nejprve hlavička Joa Ariba narazila na břevno, o několik desítek sekund později ale Cameron Archer doklepl přihrávku z levého křídla do sítě a domácí šli do vedení.

Ještě před půlhodinou hry to s hosty z Leicesteru vypadalo opravdu bledě. Obranou hladce prošel Kyle Walker-Peters, přihrál právě Aribovi, a ten napravil předchozí svou chybičku, když přízemní střelou uklidil míč do branky podruhé. Odpovědět mohl Bilal El Khannouss, nicméně trefil pouze vnitřní stranu tyče.

Domácí fanoušci, kteří už si mysleli, že je první sezonní vítězství nemine, však netušili, co přijde v druhé půli. V 65. minutě totiž Issahaku Fatawu našel Facunda Buonanotteho a hosté snížili. Po deseti minutách surově fauloval Jamieho Vardyho ve vápně Ryan Fraser, viděl červenou kartu a anglický veterán a klubová legenda Leicesteru z penalty zápas vyrovnala.

Leicester se však odmítl smířit s dělbou bodů a v poslední minutě nastavení zasadil Southamptonu brutální K.O. Jordan Ayew se objevil ve vápně domácích a přesnou střelou k tyči pomyslně zaklapl slavnou Csaplárovu past. Leicester, ač nepatří k favoritům na titul, je vedle Arsenalu a Manchesteru City i nadále jediným týmem, který dokázal skórovat ve všech utkáních.

Autor: Livesport.cz / Akhil Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele