6. kolo
28.09.2024 13:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Anthony Gordon (© AFP)

Newcastle obral o body Manchester City. Z penalty vyrovnal Gordon

Manchester City v šestém kole Premier League opět ztratil, když v St. James' Parku pouze remizoval s Newcastlem 1:1. Hosté sice vedli po trefě Joška Gvardiola 1:0, ve druhé půli se ovšem podařilo domácím vyrovnat díky Anthonymu Gordonovi, jenž nejprve vybojoval penaltu, kterou vzápětí sám proměnil. V závěru mohl Manchester rozhodnout, ovšem bod pro Straky urval skvělým zákrokem brankář Nick Pope.

Newcastle se v bouřlivé atmosféře prezentoval na začátku utkání velmi dobrou hrou. Bylo znát, že ztráta klíčového záložníka City Rodriho, který se zranil v minulém utkání s Arsenalem, Manchester v úvodu utkání poznamenala. Citizens ale prohráli jen jeden z posledních 33 zápasů s Newcastlem a po nepovedeném úvodu přebrali iniciativu. Do střely Erlinga Haalanda však skluzem na poslední chvíli skočil Kieran Trippier. To však bylo jen varování, ve 35. minutě už Citizens vstřelili úvodní gól. Po náběhu Jacka Grealishe za obranu přihrál anglický křídelník nabíhajícímu Gvardiolovi, který míč chladnokrevně poslal k pravé tyči.

Za svou aktivitu ve druhé půli byli domácí brzy odměněni penaltou, když byl Gordon v pokutovém území stažen brankářem Edersonem. Útočník domácího celku vzal pokutový kop na sebe a srovnal na 1:1. Kouzlo okamžiku se projevilo a Newcastle mohl skóre otočit, když se Harvey Barnes protáhl za obranu, tváří v tvář Edersonovi ale neuspěl. V závěru vychytal Pope volej Bernarda Silvy, a zachránil tak Newcastlu bod.

Straky tak dál drží sérii domácí neporazitelnosti. Citizens po druhé v řadě remizovali a musí doufat, že jejich pronásledovatelé také klopýtnou, aby zůstali na čele i po šestém kole.

Autor: Livesport.cz / Max Davis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele