8. kolo
19.10.2024 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Danny Welbeck (© MATT MCNULTY / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Brighton pokračuje ve skvělém úvodu sezony, těsnou výhru na půdě Newcastlu mu zajistil Welbeck

Jedenáctizápasová domácí neporazitelnost Newcastlu v Premier League je u konce. Na svědomí to má Brighton, který v St James' Parku zvítězil 1:0 a navázal tak na působivý start do ligové sezony. Jedinou branku utkání vstřelil zkušený forvard Danny Welbeck.

Před dnešním zápasem dělil Newcastle a Brighton v tabulce pouze brankový rozdíl a podobně vyrovnaný souboj byl k vidění i v úvodu zápasu. Gólových příležitostí bylo málo. Nejnebezpečnějším hráčem domácích byl jednoznačně Alexander Isak, který však propásl vyloženou příležitost, když nedokázal překonat Barta Verbruggena.

Newcastle byl následně potrestán, když Brighton skóroval ze své první střely v zápase. Hosté udeřili po úhledné kombinaci mezi Welbeckem a Georginio Rutterem, která skončila tím, že se první jmenovaný trefil popáté v sezoně.

Na hrací ploše se krátce po přestávce Seagulls málem radovali znovu, volej Lewise Dunka ale proletěl kousek nad břevnem. O slovo se ovšem přihlásili také domácí, Verbruggen se ale v brance Brightonu činil. V závěrečných 15 minutách zápasu odmítl Anthonyho Gordona i Isaka.

Welbeck, který byl odnesen, připravil hráčům Brightonu nervózní závěr, ale jejich úkol byl usnadněn, když Eddie Howe učinil podivné rozhodnutí stáhnout v 85. minutě Gordona a Bruna Guimarãese. Nick Pope poté udržel Newcastle ve hře, když vyzrál na Matse Wieffera.

Magpies však nevytěžili nic ani z devítiminutového nastavení. Přestože Brighton v posledních třech zápasech Premier League inkasoval osm gólů, tentokrát dokázal udržet čisté konto, které mu přineslo teprve druhé vítězství z posledních 10 venkovních ligových zápasů.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele