8. kolo
20.10.2024 17:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Mohamed Salah (© Paul ELLIS / AFP)

Salah se blíží k překonání Rooneyho rekordu. Egypťan si podmanil šlágr s Chelsea

Liverpool zvítězil ve šlágru osmého kola Premier League nad Chelsea 2:1. Atraktivní střetnutí gólově načal z penalty Mohamed Salah, jenž po změně stran přihrál na vítězný zásah Curtise Jonese. Vícekrát si v anglické nejvyšší soutěži připsal v jednom utkání gól i asistenci jen Wayne Rooney, na nějž Egypťan ztrácí dva zápasy. Z lavičky Reds, kteří se vrátili na průběžnou první příčku, sledoval utkání Vítězslav Jaroš.

Znovuzrození Chelsea pod koučem Enzem Marescou vlilo do šlágru kola proti gigantovi z Liverpoolu mnohem více vášní. Reds byli i díky nejlepší defenzivě před osmým kolem na první příčce tabulky, Cole Palmer byl ale se svými spoluhráči odhodlaný skálopevnou obranu adekvátně otestovat. Po dlouhé sérii zranění se hned do základní sestavy vrátil kapitán Londýňanů Reece James.

Ve 20. minutě byl ve vápně Liverpoolu poslán Trentem Alexanderem-Arnoldem k zemi Jadon Sancho, sudí ale nereagoval. Když si později počínal na druhé straně hřiště v pokutovém území nevybíravě i Levi Colwill, rozhodčí již správně nařídil pokutový kop, který zužitkoval bývalý křídelník Blues Salah. Atraktivní duel sice ve 35. minutě zpříjemnil domácím fanouškům další brankou Cody Gakpo, přihrávku za obranu ale přebral asistující Salah v ofsajdovém postavení.

Zatímco Londýňané se více snažili dopracovat k zakončení konstruktivní rozehrávkou, domácí těžili z rychlých míčů za obranu. Když v nastavení nařídil sudí další penaltu pro Liverpool po výběhu Roberta Sáncheze, byl vzápětí nucen ji odvolat po zásahu videorozhodčího. Palmerovi pak při obstřelu zevnitř vápna chyběly k trefení šibenice centimetry.

Hned po výměně stran využil své rychlosti po průnikové přihrávce Moisése Caiceda Nicolas Jackson a uklidil míč přesně k tyči. Vyrovnaný stav ale trval jen tři minuty. Obrana Blues totiž zaspala při náběhu Jonese, který měl po Salahově načasované přihrávce v bezprostřední blízkosti spoustu času na překonání Sáncheze. V 62. minutě zakončoval z voleje po centru žolíka Pedra Neta aktivní Noni Madueke, střela v nadějné pozici mu ale nesedla. Hosté se dále hnali za vyrovnáním, Neto ani Palmer ale se svými pokusy neuspěli. V nastaveném čase hlavičkoval nad Renato Veiga, na zadní tyči poté nestihl doklepnout míč Christopher Nkunku.

První zápas po reprezentační přestávce tak vyšel lépe Reds. Další ligové střetnutí odehraje Chelsea na Stamford Bridge příští neděli s Newcastlem, Liverpool čeká téhož dne další šlágr, tentokrát s Arsenalem na Emirates Stadium.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tuxedo

1:3

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele