7. kolo
05.10.2024 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Facundo Buonanotte zajistil výhru Leicesteru. (© MICHAEL REGAN / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

"Lišky" vybojovaly první vítězství pod Cooperem, poprvé se trefil Buonanotte

Steve Cooper si připsal první vítězství v Premier League v roli manažera Leicesteru, když jeho tým přežil nápor Bournemouthu ve druhém poločase a zvítězil na King Power Stadium 1:0. Jedinou trefu obstaral Facundo Buonanotte, jenž se prosadil poprvé v dresu Leicesteru.

V divokém úvodu zápasu jako první Kepu v brance Bournemouthu prověřil Buonanotte, když svým agresivním a přímočarým útokem dostal svůj tým hned do vedení. Po chytré přihrávce od Jamese Justina si argentinský záložník našel prostor v pokutovém území, obešel svého strážce a střelou pod břevno rozvlnil síť.

Hra se i nadále přelévala sem a tam, ani jedna z obran nevypadala úplně jistě. Byli to ale domácí, kdo měl navrch. Rozhodčí Darren Bond mávl rukou nad žádostí o penaltu poté, co míč zasáhl Ilja Zabarnyiho do ruky v šestnáctce Bournemouthu. Obvykle spolehlivý Jamie Vardy zmařil největší šanci zdvojnásobit vedení Lišek. Buonanotte opět dostal prostor, aby vyrazil dopředu a vysunul Vardyho, nicméně zkušený útočník zakončil velmi nepřesně a bránu minul.

Bylo to poprvé, co svěřenci Steva Coopera v této sezóně po první půli doma vedli, ovšem Bournemouth už několikrát prokázal, že návraty do hry jsou jeho silná stránka. Na začátku druhého poločasu měl smůlu, že se mu nepodařilo vyrovnat. Nejprve Zabarnyi trefil hlavou tyč a poté Ryan Christie donutil Madse Hermansena k zákroku proti jeho kroucené střele. Po následném rohu se do největší šance dostal Dango Ouattara, z šesti metrů ale hlavičkoval mimo.

Bombardování Bournemouthu pokračovalo i ve druhém poločase. Hosté si mysleli, že se jim podařilo vyrovnat, když se Lewis Cook vyhnul všem obráncům a následný dalekonosný kop stočil do vzdálenějšího rohu. Oslavy však hostům překazil praporek asistenta rozhodčího. Střídající Luis Sinisterra dělal v obraně Leicesteru zmatek a právě po jeho překřížení s Ouattarou se dostal ke střele ze dvou metrů, ale křídelník pouze orazítkoval břevno a promarnil poslední šanci Cherries na záchranu bodu.

Leicester tak poprvé v sezoně zvítězil a se šesti body se posunul na 15. misto neuplné ligové tabulky. Bournemouth nenavázal na vítězství nad Southamptonem a dalšího navrátilce do Premier League nepokořil, proto se nachází na 13. pozici.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele