8. kolo
19.10.2024 16:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Michael Keane (© JULIAN FINNEY / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Ipswich i nadále čeká na vítězství, Everton rozhodl dvěma góly v prvním poločase

Vůbec první vítězství na venkovní půdě si v sobotním zápase 8. kola Premier League zajistili hráči Evertonu. Toffees uspěli na půdě Ipswiche, který nadále čeká na vítězství mezi elitou, díky skvělému prvnímu poločasu - ten ozdobili dvěma góly Iliman Ndiaye a Michael Keane.

Ipswich vstupoval do zápasu s jasným cílem - poprvé od návratu mezi elitu zvítězit na půdě slavné Premier League. Tractor Boys sice měli v úvodu zápasu tlak, ale stejně jako v předešlých zápasech ho nedokázali přetavit ve vedoucí branku. A tak se o slovo přihlásili svěřenci trenéra Seana Dyche, kteří se tlačili dopředu po pravém křídle. Snaha Toffees sklidila úspěch, když se po dobré reakci prosadil Ndiaye.

Everton se na chvíli obával o výsledek, načež VAR rozhodnutí sudího Michaela Olivera odpískat pokutový kop zrušil. Na rozdíl od Ipswiche je Everton v Premier League už nějakou dobu, a tak jeho hráči dokázali získat kontrolu nad zápasem a pět minut před přestávkou zdvojnásobili své vedení. Dwight McNeil se prokličkoval skrze své strážce a skvělou zpětnou přihrávkou našel Keanea.

Čtvrthodinu před koncem zápasu zahrozil Liam Delap, jehož pokus ale těsně minul branku Evertonu. Tato šance vlila do těl hráčů Ipswiche čerstvou krev, jejich pokusy však opakovaně nenacházely cíl.

Soubor trenéra Kierana McKenny tak další porážkou vytvořil nelichotivý klubový rekord osmi zápasů bez vítězství v úvodu sezony mezi anglickou elitou. Zlepšující se Toffees si mezitím připsali další čisté konto a přiblížili se středu tabulky, když prodloužili svou sérii bez porážky na čtyři zápasy.

Autor: Livesport.cz / Matthew Burgess

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele