4. kolo
14.09.2024 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Danny Ings (© AFP)

Ingsovo vyrovnání redukovalo bodovou sklizeň Chalupářů

Střídající Danny Ings gólem v 95. minutě vystřelil West Hamu ve čtvrtém kole nejvyšší anglické soutěže na Craven Cottage alespoň bod za remízu 1:1.

Jizvy z minulé sezóny, kdy hosté na tomto hřišti prohráli 0:5, se projevily v úvodu utkání. S Lucasem Paquetou na lavičce se svěřenci Julena Lopeteguiho jen těžko dostávali z vlastní poloviny, zatímco Fulham dominoval. U všeho byl Adama Traoré. Nejdříve po rozhodčím žádal odpískání penalty po zákroku Maxe Kilmana a poté promarnil obrovskou šanci, když po centru Alexe Iwobiho hlavičkoval vedle.

Přesto se domácím povedelo prosadit jako prvním. Jiménez se prosadil u bližší tyče poté, co ho vybídl Emile Smith Rowe, a skóroval tak proti West Hamu v Premier League již pošesté.

Nepřekvapivě po otřesném prvním poločase, ve kterém se jeho svěřencům nepodařilo vystřelit na branku, se Lopetegui o přestávce rozhodl pro dvojitou změnu, na hřiště přišli Paquetá a Crysencio Summerville. Tato změna zahrnovala posunutí Jarroda Bowena dopředu, což se téměř vyplatilo po hodině hry, kdy anglický reprezentant skvěle zpracoval centr Mohammeda Kuduse a vystřelil na branku, ale Bernd Leno byl rychle venku a zmařil jeho pokus.

Když už se zdálo, že hostům vypršel čas, podařilo se jim v závěru vyrovnat. Bowenovi se přesnou zpětnou přihrávkou povedlo najít Ingse, který vstřelil svůj první gól od března. Fulham měl však poté ještě obrovskou šanci na vítězství, nicméně Calvin Bassey v poslední šanci utkání hlavičkoval vedle.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (3)

Přidat komentář
fcb+mufc

2:2

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Promiň Danny, že jsem tě chtěl taky prodat!

Cenný bod ze hřiště velmi nesympatickýho a nebezpečnýho soupeře jsme nakonec získali dík spolupráci Bowen, Ings, který v poslední minutě prodloužení udržel nervy a chladnokrevně k tyči trefil.

Po první půli to tak ale nevypadalo. Rychlejší a důraznější domácí atleti nám zatápěli a po dalším gólu přes Mavropa šli zblízka do vedení. Měli jsme okamžiky, ale domácí nás přehrávali.

Do druhý půle nám prospělo střídání neohrabanýho a nepřesnýho Suka (pardon) a těsně ubráněnýho Antonia. Obraz hry se změnil v náš prospěch a příchod všech nových hráčů nám prospěl. Z minima šancí jsme tu poslední proměnili, zatímco domácí jich před tím promrhali celou řadu.

Štastná výhra jako odměna za větší nasazení ve druhý půli.

Nový tým si zatím pořád sedá a vyhmátnutí výsledný základní sestavy bude asi ještě pár zápasu trvat. Hlavně, aby nám ten vlak příliš neujel. Vyrovnaná liga nenabídne příliš snadných zápasů.

A teď za týden doma Chelsea. Musíme to zkusit!!! COYI!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele