8. kolo
19.10.2024 16:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Aston Villy (© ADRIAN DENNIS / AFP)

Divočinu v Londýně ovládla Aston Villa, Fulhamu zlomilo vaz vyloučení Andersena

Aston Villa porazila v osmém kole Premier League Fulham na Craven Cottage 3:1. Villans tak vyhráli už popáté v řadě. Tento zápas nabídl všechno - góly, červené karty, neproměněnou penaltu, a dokonce i vlastní branku. Už v páté minutě rozjásal domácí fanoušky Raúl Jiménez, po rychlé odpovědi Morgana Rogerse neproměnil pokutový kop Andreas Pereira. Hosté potrestali Fulham ve druhé půli gólem Ollieho Watkinse. Když v 64. minutě obdržel červenou kartu Joachim Andersen, vše se Londýňanům sesypalo. Zanedlouho navíc přitloukl do rakve vlastního týmu poslední hřebíček Issa Diop, který si nešťastně srazil balon do sítě.

Villa cestovala do Londýna s cílem udržet se na dostřel první čtyřce, ale Fulham se brzy ujal vedení zásluhou Jiméneze, který si naběhl na dlouhý výkop Bernda Lena a poté prostřelil Emiliana Martíneze. Jeho vedení však vydrželo jen čtyři minuty, protože Rogers po odraženém míči snadno překonal Lena. Jiménez o chvíli později málem vrátil náskok domácím, když dostal přihrávku do pokutového území, ale z bezprostřední blízkosti netrefil branku. Elektrizující začátek pokračoval, když se Ollie Watkins pokusil přehodit Lena, ale německý brankář dokázal jeho pokus zablokovat. Tato nevyužitá šance se málem hostům vymstila, protože Fulhamu byla nařízena penalta za faul Mattyho Cashe v pokutovém území. Následný pokutový kop Pereiry však Martínez zneškodnil.

Oba týmy ve druhém poločase odmítly polevit, šancí bylo více než dost, ale ani jedna strana nebyla zpočátku schopna překonat soupeřova brankáře. Villa však začala přebírat kontrolu nad zápasem a po sérii šancí dokonala obrat. Youri Tielemans po rohovém kopu našel v pokutovém území Watkinse, který si dokázal vytvořit dostatek prostoru ke střele a s přispěním břevna vstřelil svůj pátý gól v sezoně. Pro Cottagers bylo zanedlouho ještě hůř, protože Andersen dostal za faul na Watkinse jako poslední obránce červenou kartu. Villa rychle využila své početní převahy a zdvojnásobila vedení, když se střela Lucase Digneho odrazila od Diopa a zapadla za Lena.

Hostující Jaden Philogene pak v závěru utkání obdržel druhou žlutou kartu, ale Villa výhru udržela a posunula se na čtvrté místo, přičemž vedoucí Liverpool má před ní náskok pouhého bodu. Fulham musí být frustrován tím, že nezvládl druhý poločas, a zůstává proto devátý.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele