4. kolo
14.09.2024 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kieran McKenna (© AFP)

Muričovy zákroky přinesly Ipswichi druhý bod v nejvyšší soutěži

Historicky první vzájemný prvoligový zápas Brightonu a Ipswiche přinesl remízu 0:0. To mimo jiné znamenalo, že hosté prodloužili čekání na svůj premiérový triumf po postupu mezi anglickou fotbalovou elitu. K dalšímu bodu pomohl outsiderovi především brankář Arijanet Murič, jenž výbornými zákroky přiváděl domácí hráče k šílenství.

Fabian Hürzeler, který se po vynikajícím startu do sezony stal trenérem měsíce, chtěl proti Ipswichi, jenž ještě nevyhrál, z tohoto úspěchu vytěžit maximum. Seagulls prohráli jen jedno z posledních 13 domácích střetnutí proti nově postoupivším týmům a nebylo těžké pochopit proč, neboť i tentokrát dominovali.

Carlos Baleba byl první, kdo otestoval Muriče, který musel vytasit dobrý zákrok, aby zabránil Kamerunci v jeho prvním gólu za Brighton. Domácí zůstali v prvním poločase na koni a s blížícím se závěrem se zdálo, že se podaří prolomit nerozhodný stav, ale Murič se opět vyznamenal a v rychlém sledu zneškodnil pokusy Georginia Ruttera a Kaora Mitomy.

Po návratu na trávník se Tractor Boys znovu dostali pod tlak. Míč doputoval k Rutterovi, který jej ovšem poslal mimo. I přes nedostatek důrazu směrem dopředu se však hosté nechtěli vzdávat, což trojnásobným střídáním potvrdil také jejich kouč Kieran McKenna. Přes veškerou aktivitu se Brightonu stále nedařilo otevřít skóre, což málem umožnilo Ipswichi dostat se do senzačního vedení díky střídajícímu Chiedoziemu Ogbenemu, jehož ránu levou nohou zablokoval Jan Paul van Hecke.

To pravděpodobně přesvědčilo Hürzelera k trojímu střídání, ale ani to nezabránilo Omarimu Hutchinsonovi vydat se na sólový nájezd, který ale k jeho smůle gólem neskončil. Převaha Brightonu se s blížícím se závěrečným hvizdem vytrácela, a přestože domácí nejednou ohrozili Muričovu branku, gól nepadl. Ipswich další remízou navázal na bod proti Fulhamu, na soutěžní vítězství však hosté stále čekají. Co se týče Brightonu, spousta promarněných šancí jej přinutila spokojit se jen s nerozhodným výsledkem.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele