8. kolo
19.10.2024 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Justin Kluivert (© AFP)

Bournemouth zaskočil Arsenal, favorita skolilo další vyloučení i skvěle zahraný roh

Nečekaný výsledek se v 8. kole Premier League zrodil na Vitality Stadium. Domácí Bournemouth na svém stánku zdolal favorizovaný Arsenal, který po vyloučení Williama Saliby už potřetí v sezoně dohrával v deseti mužích. Cherries tak ukončili sérii pěti porážek ve vzájemných soubojích v řadě.

Absence Bukaya Saky, který chyběl teprve ve čtvrtém zápase Premier League od sezony 2021/22, dost možná přispěla k "nudným" úvodním 25 minutám na jižním pobřeží. Krátce poté se však na trávníku řešila nepřehledná situace, po níž William Saliba viděl za zákrok na unikajícího Evanilsona po zásahu VARu červenou kartu.

Arsenal tak musel znovu, už potřetí v sezoně, čelit soupeři v deseti mužích. Chvíli před tím, než hřiště upustil Raheem Sterling, spálil velkou šanci hostů Mikel Merino. Bournemouth zakončil první poločas pozitivně a na kontě s několika nadějnými pokusy, z nichž nejlepší zlikvidoval brankář Raya.

Po poločase Cherries promarnili skvělou příležitost jít do vedení, když Antoine Semenyo v pokutovém území napálil skákající míč nad břevno. Další velkou příležitost poté spálil střídající Gabriel Martinelli, který nedokázal potrestat chybu gólmana Kepy Arrizabalagy. Následoval trest - Arsenal ochutnal hořkost své disciplíny, když inkasoval po skvěle zahraném rohovém kopu. Prosadil se Ryan Christie a Bournemouth šel do vedení.

O 10 minut později bylo vzácné vítězství Cherries prakticky zpečetěno, když Raya v pokutovém území fauloval Evanilsona a Kluivert z pokutového kopu zdvojnásobil jejich vedení.

Arsenal nakonec nedokázal odpovědět, a tak utrpěl první venkovní porážku v Premier League v tomto kalendářním roce a prohrál s Bournemouthem poprvé od ledna 2018. Artetovi svěřenci prozatím zůstávají v ligové tabulce na třetím místě, zatímco Cherries se proplížili do první poloviny.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pepik1212

Prasata a cuňata Arsenal chtěl jsem po nich jen goool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele