6. kolo
21.09.2019 16:00 CET
2 : 0
(2:0)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley zchladilo Norwich dvěma rychlými góly, zazářil Wood

Ani euforie z fantastického triumfu nad Manchesterem City nepomohla Norwichi k udržení vítězného trendu proti Burnley. Canaries na Turf Moor vůbec nezachytili vstup do utkání, již po úvodní čtvrthodině prohrávali o dvě branky a prohrou 0:2 tak pokračují v trápení na hřištích soupeřů. Hlavním strůjcem výhry domácího týmu byl Chris Wood jakožto autor obou branek.

Zatímco Norwich spadl na patnácté místo jen těsně nad sestupové vody, Burnley si připsalo druhou výhru sezony a poskočilo na sedmou příčku. Přesto je rozdíl mezi oběma týmy na začátku sezony stále jen dvoubodový.

Po strhujícím triumfu 3:2 nad obhájcem titulu čekal tým Daniela Farkeho krutý návrat do reality. Celé utkání na Turf Moor se přitom mohlo odvíjet úplně jinak, kdyby Teemu Pukki proměnil svůj nečekaný samostatný únik po zaváhání Tarkowského, jenže Nick Pope proti finskému forvardovi vytáhl skvělý zákrok špičkou kopačky a má tak na výhře svého týmu lví podíl.

Jen pár minut nato totiž došlo k průlomu skóre na druhé straně. Skvěle zakroucený rohový kop Westwooda našel přesně hlavu Chrise Wooda a australský forvard si připsal první zásah sezony. O čtyři minuty později pak bylo pro Canaries ještě hůře, neboť Wood se prosadil i podruhé, tentokráte z centru Dwighta McNeila.

Hosté se sice dokázali oklepat a měli ještě do přestávky na dosah snížení prostřednictvím Moritze Leitnera, který naskočil do hry místo zraněného Tetteyho, jenže jeho tečovaná rána k úlevě jen přihlížejícího Popea zamířila pouze do tyče. Anglickému brankáři pak na sklonku první půle pomohl proti nebezpečné ráně Buendíi Ben Mee a poločasový dvoubrankový náskok následně Clarets bezpečně udrželi i po změně stran.

Domácí naopak měli blízko k ještě většímu navýšení skóre, když se po skvělé kombinaci Barnese s Woodem dostal do zakončení první jmenovaný, ale zakroutil svou ránu těsně vedle tyče, a Wood následně pohrdl šancí na hattrick, když nepřesnou ránu namířil přímo do náruče připraveného Tima Krula. Když pak v závěru zapadla Leitnerova střela zpoza šestnáctky těsně vedle vzdálenější tyče, skončilo utkání výhrou Burnley 2:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele