základní část, 1. kolo
27.07.2024 20:30 CET
1 : 4
(1:2)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Slovanu Bratislava (© AFP)

Nováček z Komárna na Slovan nestačil a prohrál rozdílem třídy

Komárno čekala hned na úvod Niké ligy těžká zkouška. V 1. kole slovenského nejvyšší soutěže na jeho hřiště zavítal Slovan Bratislava a ten si také zpět do hlavního města odvezl všechny tři body za přesvědčivou výhru 4:1.

Premiéra Komárna mezi slovenskou elitou nezačala vůbec dobře, protože už ve čtvrté minutě fauloval Tobiáš Diviš ve vlastním vápně a nařízenou penaltu proměnil Tigran Barseghjan, který tak vstřelil první gól nové sezony Niké ligy. Nováček soutěže však dokázal poměrně rychle vyrovnat.

Proti Slovanu dostal přesnou přihrávku na malé vápno bývalý hráč Bratislavských Jakub Sylvestr a jeho pokus k tyči byl neomylný. Našel ho Ganbajar Ganbold, první fotbalista z Mongolska na slovenských trávnících a nyní i první hráč z této země ve slovenské nejvyšší soutěži.

Komárno chtěl poslat do vedení Jozef Špyrka, ale jeho pokus z dálky s námahou zlikvidoval Martin Trnovský. Na druhé straně musel brankář Jakub Trefil reflexivně zasahovat proti střele Nina Marcelliho, poradil si i s nepříjemnou střelou Matúše Vojtka. Další Sylvesterovo zakončení na druhé straně znovu Trnovský vyrazil.

Ve 42. minutě se Belasí vrátili do vedení. Marko Tolič předvedl krásnou individuální akci, kterou na čáře zastavila hlava Šimona Šmehyla. Na dorážku Marcelliho už ale slovenský obránce nestačil. V závěru přidal pojistku střídající Róbert Mak, jenž se prosadil poprvé v nejvyšší tamější lize.

Konečný výsledek upravil v prodloužení Dávid Strelec, který přehodil domácího brankáře. Slovan tak vstoupil do ligy úspěšně a ideálně se naladil na odvetu 2. předkola Ligy mistrů proti Celje (1:1). Tolič zápas zakončil se dvěma asistencemi.

Autor: Livesport.cz / Flashscore.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele