Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 1
06.06.2009 20:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Råsunda, Solna

Reportáž

Švédsko - Dánsko 0:1

Ve skandinávském derby zvítězilo hostující Dánsko a upevnilo si tak pozici na čele první kvalifikační skupiny. Naopak situace Švédska se stává stále více beznadějnou - na čelo ztrácí už propastných deset bodů. Vše tak napovídá velkému překvapení, zprvu jasně tipovaní jako postupující Švédsko a Portugalsko notně ztrácejí na dvojici Dánsko a Maďarsko a postup si překvapivý lídr s druhým již těžko nechají uzmout.

Již v první minutě se domácí mohli ujmout vedení, Ibrahimović zkoušel štěstí z přímého kopu, na Sorensena však nevyzrál. Dánský brankář znovu zachránil své spoluhráče o deset minut později. Švédi na hřišti dále dominovali, nebylo jim to však nic platné - gól vstřelili hosté. Jmenovitě se o něj postaral Thomas Kahlenberg, jež zdárně využil hrubé chyby domácího obránce, který mu gól připravil perfektní přihrávkou patičkou.

Za pět minut zkoušel, z nedostatku invence, Sorensenovu pozornost Källstrom, dánský gólman byl tam, kde být měl. Poté se ojediněle blesklo na druhé straně, Rommedahl náhlé příležitosti k zdvojnásobení dánského vedení nevyužil. První poovina se pak jen líně dohrávala.

Na začátku druhé půle hrozil po Larssonově přiťuknutí Elmander. Další příležitost si připsal Ibrahimović, znovu po příhře Larssona. Všechny neproměněné šance domácích mohl potrestat Bendtner, ani jemu se však nevedlo a utkání tak více než jeden gól nenabídlo. Dánsko, ač nepříliš zaslouženě, odváží ze Švédska jednogólovou výhru.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tezko odhadnutelny vysledek.....Svedsko nestrili goly ale rovnez neinkasuje...zato Danum se dari...troufam si rict neprohra Svedska

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 ...ibrahimovic to zariadi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele