Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
05.09.2009 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Skotsko - Makedonie 2:0

Skotsko stále drží naději na postup na mistrovství světa. I když se Makedonci dnes v Hampden Parku snažili vytěžit alespoň bod, nakonec na něj nedosáhli. Po gólech McFaddena a Browna totiž domácí vyhráli 2:0.

Hosté již v úvodních minutách jasně ukázali, že do Skotska nepřijeli jen na výlet a v 7. minutě poprvé nebezpečně zahrozili. Na rohový kop si naskočil Popov a svou hlavičku poslal jen těsně mimo. Zanedlouho navíc Makedonci zahrozili podruhé, tentokrát Pandev. S jeho nebezpečnou střelou si ovšem poradil gólman Gordon. Domácí fotbalisté byli průběhem hry poměrně zaskočeni a ve 13. minutě pouze sledovali další nepřesnou ránu Stojkova.

První, gólem zavánějící, šance Skotů přišla až v 16. minutě. Přesnost při zakončení ovšem chyběla záložníku Brownovi. Zhruba po půlhodině hry dal o sobě vědět Šumulikoski. Jeho slabá střela z hranice pokutového území ale nakonec Gordonovi žádné velké problémy nenadělala. Těsně před přestávkou už ale musel řešit o poznání složitější situaci. Obránci nedokázali zastavit unikajícího Pandeva, který se tak dostal až k zakončení. Gól ale opět nevytěžil.

Bylo jisté, že pokud chce Skotsko pomýšlet na zisk tří bodů, které nutně z tohoto duelu potřebovalo, musí výrazně přidat. Již v úvodních minutách druhé půle měli domácí fotbalisté řadu možností, jak se poprvé prosadit, nakonec jim to ale vyšlo až v 56. minutě. Po přesném centru z kopaček útočníka Stevena Fletchera zakončil přesně Brown.

Po pouhých sedmi minutách už ale mohl klidně zase na světelné tabuli svítit nerozhodný stav. Aktivitou hýřící Pandev našel Gerorgievskiho, jenže ten nic kloudného nevymyslel a míč poslal vysoko nad. Skotové se snažili své vedení pojistit druhým přesným zásahem, jenže dlouhou dobu jim nic nevycházelo. Až v 81. minutě se poradil James McFadden a definitivně tak zajistil pro svou zemi veledůležité tři body.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1 Pokud si dají Skotové pozor na Panděva a nebudou dohrávat zase o 10, tak by si měli poradit....musí!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

skoti by to měli dát a kurs na ně sedí 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

ja pevne verim ze to skotove vyhraji...i kdyz to opravdu zavani remizou a nic jednoduchyho je neceka proti houzevnatym makedoncum...kazdopadne tip 1....2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Moje přání spíš než tip 1:1

Reagovat
Ligter

1:0 Boyd

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele