Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 7
10.10.2009 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Rakousko - Litva 2:1

Deset minut před koncem zachránila Wallnerova penalta o teoretickou naději hrajícímu Rakousku tři body. Domácí sice už od 16. minuty dílem Jankovy branky vedli, v 66. minutě však vyrovnal Marius Stankevicius a až v 80. dostal znovu domácí do vedení již zmiňovanou penaltou Roman Wallner.

Málo však Rakušanům platné, i se solidními 14 body z 9 odehraných zápasů se jim dveře na šampionát definitivně zavřely - díky očekávanému vítězství Francie nad Faerskými Ostrovy už na barážové druhé místo před posledním zápasem ztrácejí 4 body.

Utkání v Innsbrucku začalo velice nevýrazně, o to víc všechny překvapila brzká úvodní branka - Franz Schiemer z obrany dlouhým nákop našel obdobně dlouhého Janka, ten s balon prošel do střelecké pozice a úspěšné zakončil - 1:0 pro domácí. O devět minut později nadělal hostující obraně potíže ještě Jankův kolega z útoku Wallner, jeho přímý volný kop se však nakonec do branky nedostal.

Rakušané měli i další šance, Karcermarkas vyrazil balon, zmocnil se ho rakouský záložník Pehlivan, ale branku netrefil. Posléze se litevského gólmana ještě pokoušel přelobovat Wallner. Dopředu se nakonec propracovala i Litva, v nastavení první půle střílel Cesnaukis a situaci řešil Schiemer. O chvíli později ještě střílel nad Veli Kavlak.

Do druhé půle vstoupila lépe, a hlvaně agresivněji, hostující Litva a byla za to odměněna - v 66. minutě totiž vyrovnal Stankevicius, stačilo mu k tomu naběhnout si na Cesnauskisův centr a v klidu zakončit do dolního rohu domácí branky. Domácí se ale s bodem nehodlali smířit a ideální příležitost přivlastnit si znovu vedení měli v 80. minutě - po faulu na Schiemera totiž zahrávali pokutový kop. K němu se s jistotou sobě vlastní postavil Roman Wallner, poslal hostujícího brankáře na druhou stranu a suverénně zakončil. Zvrátit nepříznivý výsledek se ještě snažil Thomas Danilevicius, blokovaný však nic nezmohl a zpečetil tak pouze výhru Rakouska 2:1.

Autor: Jiří Krejčí / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele