Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
05.09.2009 20:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Polsko - Severní Irsko 1:1

Poláci sice stejně jako Češi po zápase na Slovensku po pouhé remíze 1:1 neztratili šanci na postup do Jižní Afriky, ale blíže je k němu určitě reprezentace Severního Irska. Domácí přitom zachraňovali bod deset minut před koncem. Situace ve třetí skupině je stále pořádně zamotaná.

Hosté hráli především na brejky a z jednoho z nich se jim podařilo těsně před přestávkou skórovat. Poláci do té doby mohli bez problému trestat hrubice v severoirské defenzívě, avšak ve 37. minutě Paterson dodal na hranici ofsajdu skvělou přihrávku Laffertymu a ten se jako zkušený střelec trefil z rozběhu mezi nohy brankáře Boruce.

Byla to pro naše severní sousedy velká rána. Severní Irsko ale působilo už od začátku velmi nebojácným a sebevědomým dojmem a Polsko si o gól přímo koledovalo. Samozřejmě že po přestávce vrhlo všechny síly do útoku. A ve 49. minutě bylo k vyrovnání hodně blízko, jen kdyby na brankové čáře nezachránil na poslední chvíli Evans. I Roger Guerreiro o čtyři minuty později neměl k rozvlnění sítě daleko.

Podobně jako v prvním dějství ani v tom druhém Ostrované taktiku neměnili. Dále spoléhali na brejky, z jednoho takového se dostal do dobré příležitosti Paterson, ale Boruc byl tentokráte na svém místě. Až v 80. minutě domácí vyrovnali, kdy Lewandowski doklepával míč po skvělé akci do prázdné branky.

Pro Poláky je ovšem výsledek 1:1 jen další ztrátou, ve zbytku kvalifikace hrají dvakrát venku a doma s vedoucím celkem tabulky Slovenskem. Severní Irsko se střetne ještě se Slovenskem a také se představí na půdě České republiky. Třetí skupina je však nejvyrovnanější ze všech a čtyři týmy si to v tuhém boji rozdají o druhou barážovou pozici, třeba i proženou první příčku.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-0

Reagovat
vanGomm

Tak pokud snad vyhrajem na Slovensku,potom by nám remíza velice vyhovovala.Můj tip Polsko vyhraje.Bohužel.

Reagovat
smazaný uživatel

poláci to daj doma

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 bohužel....Poláci sou přeci jenom na tom lépe....

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Pro nas by bylo nejlepsi kdyby se zrodila remiza v tomto zapase ale taky se obavam ze to Polaci zvladnou a vyhraji....tip 3:2 ale preji si aby byla plichta

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Ligter

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 fandim severnimu irsku a mam je rad tak si to myslim goly zurawski a za sev. irsko healy a laferty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele