Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 4
10.10.2009 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Lichtenštejnsko - Ázerbájdžán 0:2

Fotbalisté Lichtenštejnska nedokázali navázat na minulou remízu s Finskem a tentokráte v domácím prostředí proti dalšímu trpaslíkovi prohráli. Ázerbajdžán chce v dalším kole uspět i proti Rusku a i když v to věří jen málokterý iluzionista, teoretická naděje je vždycky. Ázerbajdžán tak zřejmě obsadí předposlední páté místo ve skupině, o které bojoval úspěšně právě nyní.

Hosté strhli klání na svou stranu deset minut po pauze a definitivně zasadili domácím úder osm minut před koncem. Nutno podotknout, že byli opravdu hlavně v druhém dějství lepší a první tři body si zcela zasloužili. V prvním poločase hráli protivníci velmi ustrašeně a nedokázali si vytvořit žádnou gólovku, jenomže po změně stran se hra zcela proměnila. Ázerbajdžán se spoléhal na brejky a jeden mu opravdu vyšel.

Všem totiž utekl forvard Vagif Javadov a nedal domácímu brankáři Peteru Jehlemu žádnou naději. Lichtenštejnsko se snažilo stav zvrátit a vytvořilo si několik tutovek, hosty však několikrát perfektně podržel gólman Kamran Arhayev. Proto přišel v chýlícím se závěru další trest. Jednadvacetiletý Elvin Mammadov skóroval pohodlně do otevřené klece a nebylo co řešit.

V závěrečném vystoupení přivítá malá zemička u Švýcarska nově se budující mančaft Walesu, bývalá podsvětská republika se bude snažit obrat o body soupeře z Ruska.

Autor: Viktor Sandev / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele