Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 9
06.06.2009 20:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Island - Nizozemsko 1:2

Nizozemsko se stalo první evropskou zemí s jistotou postupu na světový šampionát do Jihoafrické republiky. Svěřenci Berta van Marwijka k postupu dokráčeli tím "nejjednodušším" možným způsobem, když vyhráli šest zápasů ze šesti. Na domácí půdě Nizozemce nezastavil ani Island.

Hosty posadila do sedla již devátá minuta - centroval Van der Vaart a míč pohodlně uklidil hlavou do sítě De Jong - 0:1.

Zdvojnásobit nizozemské vedení mohl po akci Robina van Persieho Arjen Robben, který nakonec pálil těsně mimo. Chvíli poté mířil z dálky nad Van der Vaart. Tulipány to ovšem příliš dlouho mrzet nemuselo, v 16. minutě napřáhl z dvaceti metrů Mark van Bommel a jeho střela znamenala vedení 2:0.

Na hřišti dlouho existovalo jenom jedno mužstvo a potvrdil to i Rafael van der Vaart, který během pěti minut dvakrát ohrozil islandskou svatyni. Domácí si svou první šanci nechali až na 27. minutu, Eiriksson z hranice pokutového území mířil příliš vysoko. Na druhé straně se musel činit Gunnleifsson. Toho nejprve zaměstnal Van Persie, jenž si dělal zálusk na gól i nadále a jeho další pokus pak skončil na tyči. Tečku za první půlí udělala střela Robbena a úspěšný zákrok Gunnleifssona.

Druhý poločas odstartovala žlutá karta pro De Jonga a nepřesná střela Robbena. To ovšem bylo z nebezpečných momentů na dlouho vše, po změně stran se totiž nehrál nikterak záživný fotbal, jemuž pochopitelně chyběly šance. Čekání ukončila až 87. minuta, trestný kop Smarasona a přesná hlavička Sigurdssona - 2:1. Tento gól ale znamenal pouze kosmetickou úpravu, na postupu Nizozemců již nic nezměnil.

Autor: Tomáš Pavlík / sportinglife.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nizozemci suverenne prochazeji skupinou bez ztraty kyticky a dostali jen 1 gol...zrejme se nic nezmeni ani po zapase na Islandu a opet vyhraji........pokud tam nenastoupi B tym....tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele