Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
06.06.2009 20:15 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Chorvatsko - Ukrajina 2:2

Chorvatsko si na stadionu Maksimir rozdělilo s Ukrajinou po bodu za remízu 2:2. V dlouho vyrovnaném utkání sahalo díky tlaku v poslední dvacetiminutovce po třech bodech domácí mužstvo, ale místo gólů v ukrajinské síti zvonily pouze tyče.

Chorvati mající v zádech vydatně podporující stadion Maksimir, vlétli do utkání s elánem a už ve druhé minutě lovil brankář Pjatov míč ze svojí svatyně. Ukrajinský gólman neudržel prudkou střelu Srny z přímého kopu a dorážející Petrič měl snadnou práci.

Svěřenci trenéra Alexeje Michailičenka se z úvodního tlaku Chorvatů dokázali oklepat a začali zlobit defenzívu domácího mužstva. Ve 13. minutě bylo vyrovnáno, na centr Ruslana Rotana z levé strany si neohroženě naběhl kapitán Andrej Ševčenko a hlavou nekompromisně rozvlnil síť. Radost ze vstřeleného gólu však Ševčenkovi zhořkla o pár minut později, zkušený útočník si totiž přivodil zranění a musel ze hřiště.

Chorvaty vyrovnání evidentně zaskočilo a hned o minutu později málem hosté přidali druhou branku. Milevskij obehrál Runjeho, ale zároveň se vytlačil ze střeleckého úhlu a ze slibně se rozvíjející příležitosti nic nebylo. Ve zbytku prvního poločasu bylo k vidění naprosto vyrovnané utkání, ve kterém se oba týmy prezentovaly sympatickou útočnou hrou.

Plány domácích přiblížit se vítězstvím k postupu do na mistrovství světa v 54. minutě významně zkomplikoval Gai, který si naběhl na standardní situaci zahranou Nazarenkem a hlavičkou na první tyč dostal Ukrajinu do vedení.

Chorvatům opět trvalo nějaký čas, než se otřepali z dalšího zásahu a z hlediště stadionu Maksimir začínal být slyšet pískot. Rozradostnit chorvatské tváře se pokusil tvrdou střelou Olič, gólman Pjatov míč vyrazil na roh. Letní posila Bayernu Mnichov Olič byl pak vystřídán Mandžukičem a útočník Dinama Záhřeb se mu v 68. minutě odvděčil přispěním na vyrovnávající brance. Mozek domácího mužstva Modrič nastartoval akci uprostřed pole, narazil si s Mandžukičem, vnikl jako nenasytná šelma do pokutového území a s přispěním nešťastné teče obránce Čyhrynského dostal Maksimir do extáze.

Domácí hráči se rázem dostali na koně a hnali se za vítěznou brankou, která by je výrazně přiblížila ke druhému místu ve skupině. Proti však byla koncovka, kterou bude balkánské mužstvo ještě dlouho proklínat...

Nejblíže gólu byla ofenzivní esa Modrič s Petričem, oba však v poslední desetiminutovce nastřelili tyč. Ukrajina tak závěrečný tlak se štěstím ustála a připisuje si bod, který by mohl mít v konečném zúčtování cenu zlata.

Autor: David Kubáň / Eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Srna se dost dobře připravuje na Ukrajinu

http://football.sport.com.ua/images/111(28).jpg

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne,ze je pohoda

Reagovat
smazaný uživatel

Troufl bych si rict ze Chorvatsko doma porazi Ukrajinu nicmene budu v tomhle smeru opatrnejsi a tipuji neprohru domacich 10

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip. 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele