Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 6
06.09.2008 20:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Andorra - Anglie 0:2

První ostrý start novému trenérovi anglické reprezentace Capellovi vyšel. Cíl porazit outsidera z Andorry se podařil díky dvěma gólům střídajícího záložníka Joea Colea. Jeho první branka, která padla až ve druhém poločase, pak Anglii uklidnila.

Domácí se snažili proti papírovému favoritovi bránit. Celou první část se to dařilo. Samozřejmě že Angličané měli iniciativu utkání pod svojí kontrolou. Už po třech minutách připravil dvě vyložené šance Walcott. Nejprve odcentroval z autové čáry nebezpečně do pokutového území, jenže Ronney minul a ani Defoe pak nebyl úspěšný. Pak hráč londýnského Arsenalu uplatnil svou rychlost, když se řítil pokutovým územím, ovšem Rooney jeho akci zakončil opět nepřesně.

Byl to dobrý začátek pro Anglii, ale nakonec se ukázalo, že ne tak docela. Capello stále sázel na průniky Walcotta, jenže obrana Andorry pracovala dobře a útočníka Defoea vždy ve finální fázi zastavila. Po první půli tak bylo skóre 0:0, nespokojení byli i angličtí fanoušci, kteří vážili cestu do Barcelony, kde se zápas odehrával. Italský kouč tak sáhl po poločase po dvou změnách, Heskey nahradil logicky nevýrazného Defoea a Joe Cole Downinga.

A střídání přineslo ovoce. Joe Cole hru oživil a ve 49. minutě volný kop Lamparda napálil z voleje přímo za záda gólmana Kolda. Branka Anglii povzbudila a Terry následně pálil do boční sítě. Na druhou trefu nečekali hosté dlouho a v 55. minutě po skvělé spolupráci s Rooneym podruhé skóroval Joe Cole. Také Johnson mohl být zapsán do střelecké listiny, to by však Joe Cole nesměl stát v ofsajdu.

Do konce zápasu se už nic výrazného neudálo, Andořané vystřelili pouze jednou na branku, takže výhra Albionu byla v tomto případě zasloužená.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0-5

Reagovat
smazaný uživatel

vy traja nieste z tohto sveta cudujem sa ze nikto netipoval viac 0:8 niektory by sa mali zamysliet jak to tu tipiju a to co hra anglicko posledne 2 roky

Reagovat
smazaný uživatel

nesmierne dolezity zapas pre anglicanow....ak by nevyhrali tak by sa opet zacalo rozpravat o vymene fabia capella...cakal som vysledok 0:4 ale anglicanie sli po tri body ..maju ich ale ich najvacsim cielom je popstupit s prveho miesta a vyhrat obidva zapasi nad chorvatmi co bude vsak nemierne tazke

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele