Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina G
06.09.2011 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Švýcarsko - Bulharsko 3:1

Švýcarsko na domácím hřišti dokázalo porazit reprezentaci Bulharska 3:1 a udrželo si tak ještě naději alespoň na druhé místo, které by mu zajistilo účast v baráži. Nyní ztrácí na druhou Černou horu Švýcarsko 3 body. Bulharsko je o další tři body zpět za Švýcarskem, ale má o zápas navíc a jeho šance na postupové umístění už je pryč.

Hostům se vydařil vstup do utkání a už v 9. minutě překvapili domácí, když dokázali vstřelit úvodní gól. Stilyan Petrov vypálil razantní střelu, kterou gólman Benaglio pouze vyrazil před sebe a tam stál osamocený Ivan Ivanov, který poslal hosty do euforie - 0:1.

Po tomto gólu se však Bulharsko nesmyslně zatáhlo na vlastní polovinu a snažilo se zachránit jednobrankový náskok. To se mu nakonec stalo osudným. Švýcarsko si v průběhu utkání získávalo stále větší tlak a bylo pouze otázkou času, kdy začnou padat góly. Po několika zmařených šancích se trefil až na konci prvního poločasu talentovaný mladík Xherdan Shaqiri, který dostal parádní kolmici od Derdiyoka a v zakončení se nemýlil. Ještě do poločasu tak domácí dokázali srovnat stav utkání.

Ve druhé půli už se hrálo převážně na branku Bulharska. Ve velkých šancích se postupně ocitli Derdiyok i Inler, ale ani jeden z nich nedokázal přesně a efektivně zakončit. Po nich zkoušel štěstí také Blerim Džemaili, který svou střelu otřel o tyč bulharské branky.

Po několika šancích přišel pro domácí gól v 62. minutě. Aktivní Shaqiri si vyměnil v rychlosti balón s Mehmedim a přízemní střelou vstřelil svůj druhý gól v zápase a poslal svůj tým do vedení 2:1. Další veliký zlom v utkání nastal hned po druhém gólu Shaqiriho. Druhou žlutou kartu obdržel na straně Bulharska Zhivko Milanov a předčasně tak zamířil do sprch.

I přesto mělo Bulharsko jednu velikou příležitost k vyrovnání skóre. Z rohového kopu se k hlavičce dostal Stylian Petrov a nikým neohrožován nepochopitelně minul branku Švýcarska. Utkání tak rozhodl svým famózním výkonem Xerdan Shaqiri. Po svém gólu měl další dvě parádní individuální akce a jednu z nich zakončil třetím gólem. Už v 90. minutě se uvolnil přes dva hráče a potřetí překonal gólmana Mikhailova. Švýcarsko tak potvrdilo na domácím hřišti roli favorita a zvítězilo nad Bulharskem 3:1.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0, Švýcaři mají ještě naději na baráž a je dost možné, že se bude rozhodovat v přímém souboji s ČH na závěr kvalifikace, takže tady nesmějí ztratit body.

Reagovat
paver

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarsku se ještě stále rýsuje určitá šance na baráž, navíc Bulharsko neprochází v současnosti nejlepším obdobím a je v hluboké stagnaci, takže to budou mít domácí trochu usnadněné. Tip 2:0.

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Zevraj boli vyradeny 3ja hraci Bulharska pre porusenie discipliny?! mozno to nieco spravi...

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

Bude rozhodovat domaci prostredi...tip 1..2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Švýcarsko si s přehledem poradilo, i když o gól prohrávalo. Především se vyznamenal hattrickem Xherdan Shaqiri a stáhlo tak ztrátu na 2. místo a zůstávají díky tomu také ve hře o postup.

Bulharsko bylo naopak marné a potvrzují, že se jim v poslednídobě opravdu hrubě nedaří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele