Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina C
06.09.2011 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Srbsko - Faerské ostrovy 3:1

Srbové si potřebovali splnit povinnost a získat proti Faerským ostrovům tři body. Díky brankám Jovanoviće a Tošiće se domácí dostali rychle do vedení a prakticky po celou dobu měli také utkání ve své režii.

Už ve čtvrté minutě se do velice dobré střelecké příležitosti dostal Stanković, ale jeho pokus byl zblokován na roh. Už o dvě minuty později ale Srbové mohli slavit první branku. Aleksandar Kolarov velice dobře nacentroval z levé strany, na míč si skvěle naběhl Jovanović a hlavou otevřel skóre utkání - 1:0.

Pro domácí fotbalisty to byl takřka ideální scénář, jak by mělo utkání vypadat. Ve své aktivitě však Srbové nepolevili a hosté prakticky nevěděli, co mají dřív bránit, aby neinkasovali podruhé. Vstřelit druhou branku postupně zkoušeli Jovanović, Pantelić a Kuzmanović, ani jednomu se to však nepovedlo.

Skóre zápasu se měnilo až ve 23. minutě, kdy opět z levé strany centroval Kolarov, míč přistál přesně na noze Zorana Tošiće a záložník ruského CSKA Moskva neměl větší potíže se zvýšením skóre pro domácí fotbalisty. Utkání bylo prakticky rozhodnuto už v takto brzké době, ale Srbové udělali chybu, že polevili.

Po půlhodině hry se totiž hostující fotbalisté pokusili o pár rychlých útoků a ve 37. minutě se jim povedlo snížit. Christian Holst našel přesným pasem Benjaminsena a ten dobrou střelou překonal domácího brankáře Jorgačeviće - 2:1. Po návratu ze šaten si tak Srbové dávali pozor, aby o své vedení lehkomyslně nepřišli.

Ale bylo vidět, že zkušenější domácí tým ví, jak s tímto výsledkem naložit. Hráči kolem kapitána Stankoviće totiž byli ve druhém poločase ještě více aktivní a svého soupeře tak prakticky nepustili do žádných nebezpečných akcí. Naopak v 69. minutě přišla pojistka vítězství.

Zdravko Kuzmanović dostal dobrou přihrávku na hranici pokutového území a přesně mířenou střelou nedal Rene Torgardovi nejmenší šanci. Na světelné tabuli tak svítilo skóre 3:1 a bylo jasné, že Srbové v tomhle utkání své povinné tři body neztratí.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Srbsko hraje o moc a v tomto zápase jednoznačně zvítězí. Faerské ostrovy jsou v podstatě bez šance, navíc lépe hrají v domácích specifických podmínkách. Otázkou je pouze výše skóre ... Tip 4:0.

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Srbove proste musi...tip 1...3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady nebylo co řešit a Srbsko si připisuje potřebné 3 body.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele