Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina I
06.09.2011 22:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Španělsko - Lichtenštejnsko 6:0

Kromě zápasu mezi Skotskem a Litvou se v naší kvalifikační skupině hrál ještě pro nás nevýznamný duel mezi Španělskem a Lichtenštejnskem. Domácí Španělé nedopustili nějaké komplikace a s přehledem zvítězili 6:0. Díky této výhře si navíc s předstihem zajistili postup na evropský šampionát.

Nikdo nepochyboval o zaváhání posledních mistrů světa a před zápasem se tak naskýtala pouze jediná otázka. Jak vysokým rozdílem Španělsko zvítězí? Lichtenštejnsko však odolávalo poměrně dlouho a úvod utkání odbránilo velmi zodpovědně. Od prvních minut však bylo jasně vidět, kdo bude na hřišti pánem.

Šancí na straně Španělska byla obrovská hromada od začátku zápasu. Svým klasickým stylem Španělé zatlačili hosty na jejich polovinu a poctivě hledali skulinku v obraně trpaslíka. Prvních několik šancí však domácí dokázali spálit a první gól zápasu tak padl až ve 33. minutě. Neomylný Xavi poslal přesný pas na Álvara Negreda a ten se z bezprostřední blízkosti v zakončení nemýlil - 1:0.

Do konce prvního dějství stihli domácí vstřelit ještě dva góly. Nejprve svůj druhý zásah přidal Álvaro Negredo, když mu tentokrát přihrával jeho parťák z útoku David Villa. V samém závěru poločasu se potom trefil také Xavi a do kabin se tak šlo za rozhodnutého stavu 3:0.

Po pětačtyřiceti minutách bylo jasno a do druhé půle tak trenér Vicente del Bosque poslal na plac místo Xaviho dalšího hráče Barcelony Cesca Fabregase. V 52. minutě se skóre měnilo počtvrté. Andrés Iniesta našel na pravé straně Sergia Ramose a ten překonal gólmana Lichtenštejnska Jehleho počtvrté - 4:0.

Dále se na hřiště dostal místo Ramose také talentovaný mladík Thiago Alcantara a po jeho příchodu padl další gól do sítě Lichtenštejnska. Valencijskou spolupráci oprášilo duo Mata - Villa a druhý jmenovaný zakončil svým typickým stylem a poslal svůj tým do pětibrankového vedení.

Jako třetí se do hry na španělské straně dostal Fernando Llorente, který nahradil střelce dvou gólů Álvara Negreda. Ten se však střelecky prosadit nedokázal, naproti tomu svůj druhý gól v utkání vstřelil také David Villa. V 79. minutě se prosadil po centru od Xabiho Alonsa a potvrdil tak svou pověst nejlepšího španělského snipera.

Závěr zápasu se pouze dohrával a také Llorente mohl přidat zásah. Ve své jedinečné příležitosti se však prosadit nedokázal a utkání tak skončilo "pouze" 6:0 pro Španělsko. To si pojistilo prvenství ve skupině a už se může pomalu připravovat na EURO. Lichtenštejnsko bylo pro mistry světa neškodným soupeřem.

Autor: Adam Tkadlec / soccernet.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0

Reagovat
cookies

Reagovat
FCBjhonysFCB

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 nebo 2:0 Španělsko ten fotbal hrát prostě neumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a Lichtenštejnsko umí?

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

hostia nedaju gol-vo fortune kurz 1.3.. mylsim,ze tutovka,espanoli to nepodcenia a od nich gol etse nedostali..treba skusit za vacsie penaze

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
paver

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tady není o čem diskutovat. Španělsko je megafavorit, nic jiného než jejich výhra to nebude. Otázkou je pouze, kolik dají gólů. Určitě to ale nebude taková kanonáda jako v pátek v Eidhovenu. Domácí si vytvoří potřebný náskok a pak už budou utkání pouze jistit. Lichteštejnsko je v nezáviděníhodné pozici, ale takový nazdárci jako např. San Marino už to také nejsou. Bude urputně bránit, aby počet inkasovaných gólů byl co nejmenší. Tip 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Spanelsko si vystrili postup na ME...tip 1..4:0

Reagovat
smazaný uživatel

8:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý kurz na výhru Lichtenštejnska 101:1 - že bych to zkusil ??

Ne, ale teď vážně. I když Španěly nemám vůbec v lásce, určitě budeme svědky vysoké výhry Španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

Španělsko si spravedlivě rozdělilo góly do obou poločasů a vyprovázísoupeře vysokým vítěžstvím, které jim navíc zajistilo přímý postup na ME, což je všeobecně očekávalo a což La Furia Roja bezchybně splnila. Sympatické také je, jak reprezentace "cestuje" s mezistátními zápasy po celém Španělském království. Tentokráte bylo poctěno město Logroño v provincii La Rioja na severu země. Kolik diváků bylo na toto utkání zvědavo se ale opět nedovíme!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele