Mistrovství Evropy - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy - kvalifikace 2012

skupina F
06.09.2011 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Malta - Gruzie 1:1

Malta překvapila, když dokázala na domácím stadionu remizovat 1:1 s favorizovanou Gruzií a připsala si tak první bod v právě probíhající kvalifikaci na ME 2012.

Přitom to od prvních minut vůbec nevypadalo, že by měla Malta v tomto utkání nějaké větší šance na úspěch. Gruzínci totiž na svého soupeře hned od začátku vlétli a bylo vidět, že tenhle zápas chtějí co nejrychleji naklonit na svou stranu, což se jim i povedlo.

Už v 15. minutě totiž dostal do ideálního prostoru malého vápna míč Jaba Kankava a bez větších potíží poslal Gruzii do vedení. Od tohoto momentu se čekalo, kdy dají Gruzínci svůj druhý gól a pojistí si tak v klidu vedení. Jenže se stal opak. Domácí fotbalisté začali být aktivnější, lépe napadali a jejich útoky byly mnohem nebezpečnější, než na počátku zápasu.

I proto se jim povedlo už o deset minut později srovnat skóre. Na hranici šestnáctky napřáhl Michael Mifsud a krásnou střelou na přední tyč srazil hostům hřebínek. Začínalo se od znova, což rozhodně více vyhovovalo domácím borcům, kteří tak nemuseli tolik tvořit a čekali na chyby soupeře.

Do poločasu tak měli ještě dobré šance Shembri a Cohen, ani jeden však Maltu do vedení poslat nedokázal. Začátek druhého poločasu byl hodně pomalý, kombinace ve vlastních řadách mířily spíše do šířky, než hloubky pole. Obě mužstva bránila a k ofenzivnímu fotbalu chybělo zejména více klidu v kombinacích.

V poslední čtvrthodince utkání měli opět navrch fotbalisté Gruzie, kteří se zejména rychlejší hrou často dostávali před brankové území Malty. Své střelecké štěstí vyzkoušeli dvakrát Dvališvili a také střelec první branky Kankava. Ani jeden z jejich pokusů však za zády brankáře Hogga neskončil. Po devadesáti minutách se tak body dělily rovným dílem pro oba celky.

Autor: Michael Künzel / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
paver

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Malta sice umí doma tradičně zlobit, ale myslím, že Gruzie zabere (má co z minula napravovat) a min. neprohraje. Tip 1:2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 02...0:0,0:1

Reagovat
Veselac

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Rovněž mírné překvapení. Malta smazala manko na kontě získaných bodů a připusuje si další bod, který dokáže v domácím prostředí na Ta' Qali Stadium soupeřům odebrat. Jak vidno fotbal se nám stále vyrovnává, Gruzie ze vzájemného měření sil dokázala Maltu porazit jen o gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele